• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Nextcelerator, acceleratorul digital creat de Agricover, Microsoft și SeedBlink și-a desemnat câștigătorii

  Adrian Radu -

  Nextcelerator, programul demarat la sfârșitul anului trecut de Agricover, în parteneriat cu SeedBlink, platforma europeană de investiții pentru startup-uri tech, și Microsoft și-a desemnat câștigătorii. Trei proiecte, dintre care unul din România, au fost considerate cele mai bune dintr-un total de 50.

  Locul 1 – Ullmanna a dezvoltat un produs hardware care se atașează la tractoare pentru a tăia buruienile de pe rând. Produsul provine din Republica Cehă. Produsul detectează planta și decide dacă să o taie sau nu. Acesta oferă o soluție ecologică pentru erbicide și reduce semnificativ necesitatea plivitului manual în agricultura ecologică.

  Locul 2 – Verdefood este un marketplace românesc care conectează fermierii locali din jurul orașelor București și Cluj-Napoca cu cererea locală de legume și fructe proaspete. În plus, platforma le oferă fermierilor instrumente pentru a-și gestiona mai bine procesele de aprovizionare.

  Locul 3 – Proofminder este o platformă maghiară de inteligență artificială pentru agricultura de precizie – monitorizarea culturilor/ frunzelor pentru agricultori sub forma unei platforme SaaS cu parteneri de producție cu drone. Platforma se adresează marilor întreprinderi agricole din Europa Centrală și de Est, producătorilor de semințe, cultivatorilor de mere (sau alți pomi fructiferi) și altor jucători de pe piață.

  “Suntem încântați de succesul programului care a atras participanți din Europa Centrală și de Est. Am văzut multe idei bune și soluții de agritech valoroase pentru dezvoltarea agriculturii sustenabile și pentru digitalizarea agriculturii. Le mulțumim partenerilor SeedBlink și Microsoft pentru acest proiect bun și îi asigurăm pe toți participanții de sprijinul nostru în continuare. Aceste rezultate ne încurajează să privim cu interes spre edițiile viitoare.” a declarat Liviu Dobre, Director General Agricover Holding

  Nextcelerator are ca scop dezvoltarea capacității start-up-urilor și a antreprenorilor din domeniul agritech din Europa Centrală și de Est, astfel încât să aibă un potențial mai mare de a genera venituri durabile și de a-i pune în legătură cu parteneri de investiții de capital de creștere pentru a-și continua planurile de dezvoltare.

  ”Suntem în această experiență din ianuarie și cred că am promis că vom vedea oameni interesanți și proiecte interesante la acel moment și sper că ultimele luni au demonstrat efervescența ideilor și a oportunităților existente în peisajul agritech”, a declarat Paul Markovits, Chief Marketing Officer Agricover.

  SeedBlink este o platformă specializată în găsirea, verificarea, finanțarea și scalarea startup-urilor europene de tehnologie.

  „Nextcelerator a fost creat pentru a recunoaște și susține fondatorii și soluțiile care inovează și contribuie la un model sustenabil în regiunea ECE, deoarece această zonă reprezintă unul dintre pilonii economiei și securității europene. Împreună cu partenerii noștri Agricover și Microsoft, vom continua să sprijinim startup-urile în provocările lor”, a declarat Andrei Dudoiu, Managing Partner SeedBlink.

  Cincizeci de start-up-uri AgriTech din Europa Centrală și de Est s-au înscris în Nextcelerator. Printre start-up-urile selectate se numără proiecte de marketplace, proiecte agroalimentare și proiecte de optimizare a proceselor agricole, majoritatea dintre acestea având deja venituri, cu tracțiune și intenția de a-și rafina produsul și de a-l extinde în zone geografice mai largi.


  Te-ar mai putea interesa

  Ce se pune în gropi la plantarea răsadurilor de castraveți Bursa cerealelor – creșteri la grâu și rapiță! Prețuri pe tonă azi, în portul Constanța Anunț pentru fermieri: Astăzi s-a făcut plata pentru subvenția de 100 euro la hectar!

  Ultimele știri

  Ministrul Agriculturii: Vom aloca sumele necesare pentru despăgubiri în zonele afectate de secetă Florin Barbu: România poate obține 30 de milioane de tone de porumb pe an după reabilitarea sistemului de irigații Micii fermieri din Olt și-au făcut o moară cu pietre ce produce făină integrală de grâu și secară