• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Crescător de animale, sancționat de ITM cu 20.000 de lei pentru că avea în fermă oameni la negru

    Roxana Dobre -

    Crescător de animale sancționat cu o amendă uriașă de inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată. Fermierul a fost depistat în cadrul unui control că folosea muncitori la îngrijirea animalelor fără forme legale de angajare.

    Un lucrător al unei ferme de creștere a bovinelor de lapte din comuna Țânțăreni, județul Gorj a fost depistat la muncă, fără să aibă forme legale de angajare. Verificările au fost efectuate inopinat iar în urma controlului crescătorul de animale căruia îi aparține ferma a primit o amendă de 20.000 de lei.

    „Ca urmare a unui control inopinat, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată au depistat, săptămâna trecută, o persoană care presta activitate fără forme legale de angajare în beneficiul unei persoane fizice, aceasta fiind sancționată cu suma de 20.000 lei“, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

    Verificările vor continua și în perioada următoare

    Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au specificat că vor continua acțiunile de control și în perioada următoare. ”Verificările vor continua zilnic pe întreg teritoriul județului Gorj, pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

    Până la sfârșitul anului inspectorii de specialitate vor efectua controale comune la 300 de firme selectate pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, verificări care au început în primăvară în baza unui nou protocol între Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Inspecția Muncii, a anunțat șeful Fiscului pe 9 septembrie.

    „Trag în semnal de alarmă: cei care practică acest sistem să renunțe la el, să înțeleagă că este corect pentru oamenii care lucrează pentru dumnealor să fie angajați cu acte în regulă, să li se plătească salariile corect pentru munca pe care o prestează și să-și achite obligațiile către bugetul de stat”, a spus Lucian Heiuș.

    Fermierii pot folosi muncitorii din ferme și fără carte de muncă

    Dacă nu își pot permite să efectueze formele de angajare sau munca prestată de ajutoarele pe care le iau în ferme nu este pe termen lung, fermierii pot folosi tichetele nominale de 15 lei pentru plata zilierilor. Măsură a fost aprobată prin Legea privind reglementarea activităţii prestatorului casnic. Legea prevede totodată că activitatea casnică se poate efectua la domiciliul prestatorului, acasă la beneficiar sau în alt loc, stabilit de comun acord. Intră, astfel, în calcul și munca în gospodăriile țărănești, în curte/grădină, sau la câmp.

    Aceste tichete pot fi preschimbate în bani în maximum 12 luni de la data primirii acestora, în numerar, la oricare dintre agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă sau la furnizorul de serviciu universal ori, după caz, prin ordin de plată/transfer în contul bancar indicat de către prestatorul casnic prin Platforma electronică de evidenţă a desfăşurării activităţilor casnice.

    Pe larg despre acest subiect, Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Munca în gospodărie, plătită cu tichete. Legea a fost promulgată de președintele Iohannis


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Urgent la APIA – ultima zi în care fermierii mai pot cere subvenția trimestrială Carne de miel nu doar de Paști. Strategia ing. Ionică Nechifor pentru a readuce oaia pe masa românilor