• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Premierul Nicolae Ciucă: ”Românii de la sat au știut, din generație în generație, să-și rânduiască viața!”

  Angelica Lefter -

  În ultima duminică din luna septembrie este marcată, în fiecare an, ”Ziua Satului Românesc”, un spațiu unde se regăsesc cele mai trainice, adevărate și relevante valori românești, dar și o mare parte dintre fermierii care prin munca pământului oferă românilor produse autohtone, din mediul rural românesc.

  Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, la data de 3 aprilie 2020, prin Decretul 232 din 2020, Legea privind instituirea în ultima duminică a lunii septembrie a Zilei Satului Românesc.

  Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă

  La ceas de sărbătoare, prim-ministrul Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj dedicat românilor, care au trăit și încă mai trăiesc în mediul rural, punctând importanța satului românesc în transmiterea identității românești de-a lungul multor generații.

  Mai mult, șeful Executivului a subliniat și implicarea autorităților pentru a înlesni viața sătenilor din România, prin accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea mediului rural, după cum se arată în mesajul postta pe pagina oficială de Facebook a Guvernului României.

  ”Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Mă alătur astăzi tuturor celor care sărbătoresc Ziua Satului Românesc, a comuniunii bazate pe respectul unuia față de celălalt și al tuturor față de comunitate. Cu înțelepciune, modestie și echilibru, românii de la sat au știut, din generație în generație, să-și rânduiască viața în acord cu tradițiile strămoșești, cu regulile moralei, rămânând deschiși învățăturii și cunoașterii. Dacă astăzi tinerii se bucură de patrimoniul spiritualității românești este mulțumită comunităților sătești, care au consolidat identitatea noastră națională. Încurajez tânăra generație, indiferent de locul unde alege să trăiască, să rămână deschisă cunoașterii valorilor perene, mesteșugurilor și tradițiilor naționale. Și astăzi, la fel ca întotdeauna, satul românesc ilustrează istoria profundă a țării și este marca identitară ce face ca România să strălucească prin diversitate în marea familie europeană. Faptul că astăzi sărbătorim Ziua Satului Românesc, ca urmare a unei inițiative legislative a PNL, este nu doar un simbol al respectului, ci și un angajament implicit că vom continua ca prin acțiunile noastre guvernamentale să îmbunătățim viața oamenilor care trăiesc în comunitățile sătești. Programele finanțate din fonduri naționale și europene destinate proiectelor de modernizare a infrastructurii de transport, școlilor, rețelelor sanitare, de alimentare cu apă și de racordare a cetățenilor la rețele de energie sunt oportunități importante pe care le valorificăm pentru dezvoltarea comunităților rurale și pentru a reduce diferențele între sat și oraș. Lecția de înțelepciune, modestie și echilibru ne este călăuză pentru a trece cu bine perioada dificilă pe care o traversăm, mai solidari între comunitățile noastre.
  La mulți ani satului românesc!”, se arată în mesajul transmis de prim-ministrul Nicolae Ciucă.

  Potrivit Legii nr. 44/2020, ”Ziua Satului Românesc poate fi organizată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, de către celelalte instituţii ale statului, de către persoane fizice sau juridice prin organizarea şi participarea la programe şi manifestări cu caracter social, cultural şi ştiinţific în scopul de a aprecia şi a promova satul românesc”.


  Te-ar mai putea interesa

  Șeful APIA: Subvenție plătită de astăzi pentru toți fermierii care nu au luat banii APIA trage tare! Subvențiile care ajung la fermieri în această săptămână! Iarnă în mijlocul primăverii. Meteorologii au emis Cod Roșu de viscol, lapoviță și ninsoare

  Ultimele știri

  Banca Mondială acordă Ucrainei 132 de milioane de dolari pentru agricultură Marcel Ciolacu: Fermierii români vor primi un nou ajutor financiar pe baza unei formule echitabile Vremea aprilie 2023. ANM – prognoza meteo pentru Florii și Paște