• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Programul Early Sales de la Agricover. Fermierii economisesc 20% din prețul inputurilor și pot achita la recoltă

    agrointeligenta.ro -

    Fermierii, dacă vor cumpăra astăzi – și vorbesc de luna septembrie – pesticidele de care au nevoie în primăvară, cu siguranță vor salva 20% din costul acestor produse, este semnalul tras de Ghiță Pinca, Agribusiness General Manager în cadrul Agricover.

    Invitat în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, Ghiță Pinca a vorbit despre estimările privind evoluția prețurilor la produsele folosite de fermieri. Pinca a subliniat că, la acest moment, prețurile sunt în urcare pentru pesticide, iar tendința se va menține. ”Probabil că prețul va fi cu 25-30% cel puțin mai mare față de campania de primăvară 2022”, a spus Pinca despre produsele de protecție a plantelor.

    Recomandarea reprezentantului Agricover este ca fermierii să își achiziționeze acum cantitățile pe care le vor utiliza anul viitor.

    ”Ai nevoie de un frigider că ți s-a stricat frigiderul și nu mai ai cum să-l repari și ai nevoie. Și inflația este…prețurile cresc. Îl cumperi azi sau îl cumperi la anul sperând…că ce? Că vor scădea prețurile? Nu! Fermierii dacă vor cumpăra astăzi – și vorbesc de luna septembrie – pesticidele de care au nevoie în primăvară cu siguranță vor salva 20% din costul de pesticide„, a spus Pinca la Agrostrategia.

    Cum funcționează programul Early Sales de la Agricover

    Pentru a veni în sprijinul fermierilor care își cumpără din timp produsele pentru fermă, Agricover derulează programul Early Sales.

    ”Noi am lansat din 2010 un program în sprijinul fermierilor, ca să-și gestioneze mai bine costurile, numit Early Sales – un fel de aprovizionare timpurie. Și în ce ce constă acest program: sumpără astăzi ceea ce ai nevoie la primăvară, la prețurile de astăzi, evitând scumpirile din noua campanie de primăvară”, a vorbit reprezentantul Agricover despre programul prin care fermierii pot face economii la achiziția produselor.

    Ghiță Pinca a subliniat că, în cadrul programului Early Sales de la Agricover, fermierii pot opta să facă plata produselor când vor recolta anul viitor. În plus, nici nu trebuie să își facă griji privind depozitarea, pentru că livrarea se va face atunci când agricultorul are nevoie de respectivele produse. ”Noi le oferim cu plata la recoltă. Nu trebuie să scoată nici un ban din buzunar. Nu îi costă depozitarea. Noi le ținem produsele în depozite, în condiții ideale de păstrare și când au nevoie – 15 februarie, 1 martie, 15 martie – noi le livrăm”, a explicat Pinca.

    Credite cu dobândă de 0% la achiziția inputurilor prin Agricover

    ”Coroborat cu programul Early Sales, noi putem să punem la dispoziție și punem deja de foarte mulți ani la dispoziție fermierilor un produs financiar cu dobândă zero. Cumperi pesticide de la noi și primești credit cu dobândă de 0% de la colegii nostri – firma de finanțare. Banii aceștia poți să-i folosești pentru orice ai nevoie – pentru cheltuieli curente, pentru mici investiții, ca să treci peste iarnă. Deci poți folosi acei bani pentru ce este nevoie”, a mai spus Ghiță Pinca la Agrostrategia, o emisiunea coproducție TVR și Agrointeligența.

    Noi scumpiri la inputuri până la finele anului

    Directorul din cadrul Agricover a mai precizat și că prețul produselor de protecție a plantelor va mai suferi o majorare până la finele anului, iar producătorii și furnizorii nu pot încă estima dimensiunea acestor scumpiri. ”Acesta este primul an în care niciun furnizor nu poate să garanteze o cantitate și un preț pentru noua campanie. (…) Și eu acum nu încerc să ridic aceste probleme ca să conving pe cineva să cumpere. Nu. În lunile octombrie, noiembrie, decembrie o să ne confruntăm cu o nouă scumpire. Noi nu suntem o companie speculativă să ținem marfa deoparte ca să o vindem scump, pentru că noi avem interes ca fermierul să fie cât mai profitabil, să aibe costurile cât mai jos, să fie în măsură să plătească„, a explicat Ghiță Pinca.

    În prezent, Agricover colaborează pe partea de furnizare de inputuri agricole cu peste 9.500 de ferme importante din România.

    AgroStrategia. Invitat: Ghiță Pinca, Agricover (21.09.2022)


    Te-ar mai putea interesa

    Adeverința pentru subvențiile de la APIA – doar cu semnătura primarului APIA vă poate cere acte ce dovedesc activitățile agricole pe terenurile trecute la subvenție Un nou ciclon aduce ninsori, ploi și frig. Unde vor scădea temperaturile cel mai mult

    Ultimele știri

    Ajutor de stat pentru fermierii care au pierderi din cauza prețului mic la cereale Alertă meteo de ploi, rafale de vânt și precipitații mixte până joi seara Rasa de găini Rhode Island: caracteristici, producție de ouă, îngrijire