• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Tractorul românesc Tagro, produs la Reghin, se vinde bine la export, mai ales în Ungaria

  Roxana Dobre -

  Tractoarele românești au mare căutare la export, mai ales în Ungaria, unde vânzările au crescut. Mircea Eugen Oltean, director general al IRUM Reghin, a anunțat că în ultima perioadă compania românească de fabricare a tractoarelor și altor utilaje agricole, s-a bucurat ”de o creştere a vânzărilor în Ungaria, acolo unde piaţa este în dezvoltare”.

  „Cu toate că am intrat în acest an cu incertitudinea dată de situaţia pandemică şi toate schimbările provocate de acea perioa­dă, ne-am bucurat să des­coperim că lucru­rile se liniştesc din acest punct de vedere, ceea ce ne-a garantat un parcurs ascendent. În prima parte a anului am lansat un nou produs, mai exact varianta actualizată a tractorului agricol de 102 CP, TAGRO Stage V, iar succesul de care a avut parte şi receptivitatea clienţilor ne-au dovedit că piaţa pe care noi activăm este în dezvoltare. Totodată, ne-am bucurat de o creştere a vânzărilor în Ungaria, acolo unde piaţa este în dezvoltare şi unde suntem prezenţi cu tractoarele româneşti“, a declarat pentru Ziarul Financiar Transilvania, Mircea Eugen Oltean, director general al IRUM Reghin.

  Parteneriate de export la nivel mondial

  Tractoarele fabricate în România nu se bucură doar de succesul înregistrat pe piața locală, unde IRUM vinde prin in­ter­mediul punctelor proprii de vân­zare şi distribuţie, ci compania colaborează şi fermieri, composesorate, asociaţii a­gri­cole.

  Mai mult, fabrica a în­cheiat parteneriate cu com­panii din Africa de Sud, Spania, Slovacia şi Chile, pentru a putea livra tractoare în zonele respective. Astfel, în prezent pro­dusele IRUM ajung la ex­port pe pieţele din Franţa, Germania, Belgia şi Luxem­burg, Slovenia, Polonia, Bulga­ria, Ungaria, Spania, Africa de Sud şi Chile, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii companiei.

  „Principalele probleme întâmpinate în prima parte a anului au fost accesul limitat la anumite materii prime, termenele de livrare prelungite, scumpirile, toate acestea având legătură cu izbucnirea războiului din Ucraina. Am fost nevoiţi să adaptăm stra­tegia de lucru în funcţie de posibilitatea co­la­boratorilor de a ne furniza materialele ne­ce­sare. Pentru o fabrică care se întinde pe o suprafaţă de peste 17 hectare, cu secţii de producţie integrate şi activitate intensă zi de zi, consumul de gaze şi combustibil este foar­te mare, iar o scumpire a acestor re­surse se resimte inevitabil, având un impact major în eforturile depuse pentru creşterea pro­duc­ţiei“, a mai spus Mircea Eugen Oltean.

  În prima parte a anului, unul dintre cele mai mari proiecte finalizate de compania din Reghin este noua secţie de vopsitorie cu o suprafaţă de 2.000 mp, investiţia ajungând la peste 5,3 milioane euro. În a doua parte a anului, pe lângă modernizarea birourilor administrati­ve, IRUM s-a axat pe investiţii în tehnolo­gia necesară pentru producţia la nivel înal, cât şi în echipamente menite să eficienti­zeze activitatea propriului centru de cerce­tare şi dezvoltare. În urma inves­tiţiilor făcute în anii trecuţi, IRUM şi-a mărit capacităţile de producţie şi a reuşit să adu­că îmbunătăţiri utilajelor fabricate, a adău­gat noi produse în portofoliu (cel mai im­portant fiind noul tractor agricol româ­nesc TAGRO), au fost deschise noi puncte de lucru, iar echipele de vânzări şi service s-au dezvoltat foarte mult.

  În prezent, în cadrul grupului de firme Maviprod-IRUM lucrează peste 600 de an­ga­jaţi, iar până la finalul anului compania intenţionează să mai facă angajări în fabrica de producție a tractoarelor.

  Principalul acţionar al companiei IRUM este Maviprod din Reghin, cu o participaţie de 93,47%, restul acţiunilor fiind deţinute de persoane fizice. Compania Maviprod este deţinută integral de Violeta Oltean, soţia lui Mircea Eugen Oltean. Compania din Reghin, județul Mureș a reali­zat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de peste 30,5 milioane euro, în creştere cu aproape 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi estimează pentru întreg anul 2022 afaceri totale de peste 65 milioane euro.


  Te-ar mai putea interesa

  Tranșa a doua din subvenția APIA. Sumele care intră în conturile fermierilor MADR: Subvenția care intră în conturile fermierilor până pe 29 decembrie Violeta Mușat, MADR: Final avans APIA – 88,05% procentul de fermieri autorizați la plată

  Ultimele știri

  APIA – anunț oficial pentru fermierii care nu au luat niciun leu din subvenție! AGROTAIFAS cu Ana-Maria Andrei | S.2 EP. 6 | AUREL SIMION Schemă de 20.000.000 euro/beneficiar, prelungită până la 15 ianuarie. Cine beneficiază de bani