• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Directorul Azomureș a demisionat în plină criză a îngrășămintelor!

  Roxana Dobre -

  Demisie în echipa managerială de la fabrica de îngrășăminte Azomureș. Harri Kiiski a demisionat din funcția de Director General ”din motive personale” după 5 ani de activitate în Azomureș, a anunțat compania. În urmă cu circa două săptămâni, Azomureș informa că reduce producția de îngrășăminte pentru următoarele luni.

  Compania Azomureș a anunțat miercuri, 28 septembrie, că directorul general, Harri Kiiski și-a dat demisia, după 5 ani de activitate. Producătorul de îngrășăminte nu a dat mai multe detalii privind motivele pentru care șeful companiei a ales să demisioneze invocând ”motive personale”.

  ”După aproape 5 ani de activitate în Azomureș, Harri Kiiski a demisionat din funcția de Director General, din motive personale. Harri Kiiski a asigurat conducerea companiei într-o perioadă fără precedent în istoria Azomureș, în timpul pandemiei de Covid și, mai recent, în timpul crizei energetice aflate încă în curs de desfășurare”, se arată în informarea pe care compania a făcut-o pe pagina de Facebook.

  Josh Zacharias (foto) îl înlocuiește pe Harri Kiiski care se retrage de la vârful Azomureș din motive personale

  Azomureș are deja un nou director

  Conform sursei citate, de la 1 octombrie, Josh Zacharias va ocupa poziția de Director General al Azomureș, având în coordonare și activitatea comercială, poziție pe care o deține din ianuarie 2020.

  ”Pe parcursul lunii octombrie, cei doi vor lucra împreună pentru asigurarea unei tranziții fără probleme”, mai specifică producătorul de îngrășăminte.

  Compania a anunțat pe 16 septembrie că reduce producția de îngrășăminte

  Așa cum Agrointeligența-AGROINTEL.RO anunțat, Azomureș a comunicat pe 16 septembrie printr-un comunicat că a luat un nou set de măsuri de reducere a activităților de pe platforma de producție pentru următoarele luni.

  ”Criza energetică de la nivel European determină managementul Azomureș, singurul producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, să adopte un nou set de măsuri de reducere a activităților de pe platforma de producție pentru următoarele luni. Producția de îngrășăminte a fost redusă semnificativ în cursul anului 2022. În România, prețurile la gazul natural – materie primă principală – au fost mult mai mari decât costurile de producție. În prezent, aproape 70% din producția europeană de îngrășăminte este oprită”, se arată în informarea citată.

  Azomureș a mai precizat că  fabrica este pregătită să  fie repornită la o capacitate de 50% dacă situația economică se va schimba. ”Din punct de vedere operațional, instalațiile sunt pregătite în orice să fie repornite la o capacitate de 50%, dacă realitatea economică va permite”, se mai precizează în comunicat.

  În cadrul aceleași surse Azomureș atrage atenția că autoritățile din România vor avea la dispoziție, în curând, un nou set de măsuri ce poate fi aplicat pentru sprijinirea industriei locale, inclusiv cea a fertilizanților.

  ”Aplicarea acestora reprezintă menținerea a mii de locuri de muncă active și încasarea unor venituri substanțiale la bugetul de stat, direct și indirect prin companiile care depind de marile platforme industriale. Comisia Europeană a inclus industria fertilizanților în categoria celor “cheie”, care trebuie menținute în activitate prin acordarea unui sprijin financiar”.

  Mai mult despre acest subiect, aici: Azomureș reduce producția de îngrășăminte pentru următoarele luni


  Te-ar mai putea interesa

  Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

  Ultimele știri

  Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată