• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • APIA găzduiește Conferința Internațională Pantha Rhei! Toate agențiile de plăți din UE, la București – FOTO

    Angelica Lefter -

    Conferința tuturor agențiilor de plăți care activează în domeniul agriculturii, din statele membre ale Uniunii Europene, dar și din statele candidate la aderare, se desfășoară zilele acestea la București. Cea de-a 58-a conferință Pantha Rhei este găzduită de țara noastră în perioada 19-21 octombrie 2022.

    APIA organizează în perioada 19-21 octombrie cea de-a 58 conferință Panta Rhei

    Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a făcut un anunț, pe pagina sa de Facebook, în care menționează că în aceste zile are loc conferința internațională Panta Rhei la București.  Pantha Rhei este o organizație care acționează ca o platformă pentru schimbul de idei și experiență în domeniul Politicii Agricole Comune (PAC).

    ”APIA organizează conferința internațională Panta Rhei la București! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură organizează în perioada 19-21 octombrie cea de-a 58 conferință Panta Rhei. Panta Rhei este o organizație a Uniunii Europene constituită din toate agențiile de plăți care activează în domeniul agriculturii, în statele membre ale Uniunii, dar și în statele candidate la aderare. Organizația acționează ca o platformă pentru schimbul de idei și experiență în domeniul Politicii Agricole Comune, în special în realizarea și punerea în funcțiune a sistemelor informatice care stau la baza derulării schemelor de sprijin finanțate din fondurile FEGA şi FEADR. Obiectivele organizației se pun în practică prin intermediul unor conferințe bianuale, așa numitele conferințe “Panta Rhei” care sunt organizate prin rotație de către statele membre. Conferințele au un caracter tehnic și se adresează in principal specialiștilor IT din cadrul agențiilor de plăți din Uniune și din statele cantitate la aderare, dar beneficiază și de prezența reprezentanților Comisiei Europene (DG Agricultură, departamentul IT, alte direcții conexe) și ai Curții Europene de Conturi”, a anunțat APIA.

    A -58-a conferință Pantha Rhei este găzduită de APIA în perioada 19-21 octombrie 2022

    APIA a informat și despre temele principale care vor fi abordate în cadrul conferinței, acestea făcând parte mai ales din sfera IT, dar axate pe modul de implementare a diferitelor scheme, pe schimbul electronic de informații, pe securitatea sistemelor informatice și multe altele.

    ”Principalele teme aflate în mod curent pe agenda conferințelor Panta Rhei sunt:

    Conferința internațională Panta Rhei, la București

    De asemenea, reprezentanții APIA au specificat faptul că organizarea unui astfel de eveniment oferă României posibilitatea de a prezenta pe larg eforturile depuse pentru implementarea cu succes a Politicii Agricole Comune (PAC) în țara noastră, dar și o oportunitate de promovare a imaginii intereselor naționale pe plan extern.

    ”Organizarea Conferinței Panta Rhei este o mare responsabilitate dar și o onoare pentru noi, întrucât oferă țării noastre posibilitatea de a prezenta pe larg eforturile naționale depuse pentru implementarea cu succes a Politicii Agricole Comune în România, constituind totodată o oportunitate de promovare a imaginii și intereselor naționale pe plan extern. Întreaga echipă APIA este pregătită pentru realizarea unui eveniment european de succes la București, care să reflecte profesionalismul autorităților române” a declarat Adrian Pintea, directorul general al APIA.

    APIA organizează conferința internațională Panta Rhei la București


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă ANM de ploi, vijelii și grindină în 14 județe. Cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp APIA – anunț făcut astăzi pentru fermieri! O familie de fermieri și-a găsit culturile din solar arse cu erbicid

    Ultimele știri

    Avertismentul unui șef APIA: Fermierii care rămân fără subvenții în acest an! Anchetat de fraudă după ce a câștigat licitația pentru a cumpăra un port la Dunăre ANAF s-a răzgândit! Noua taxă pentru transport nu se va mai aplica pentru micii fermieri!