• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • La ce temperaturi se pot face erbicidările de toamnă

    agrointeligenta.ro -

    Temperatura minimă la care se poate efectua erbicidarea de toamnă. Temperatura reprezintă un factor important care influențează eficacitatea tratamentelor de protecție a plantelor.

    Erbicidarea de toamnă la cereale este adesea făcută la temperaturi mai scăzute, iar fermierii trebuie să țină cont de modul în care substanța activă acționează la aceste temperaturi, potrivit unei analize publicate de Farmer.pl.

    În cazul amestecurilor din rezervor, ar trebui să verificăm cerințele termice minime ale tuturor substanțelor active din

    Dintre substanțele active care vizează combaterea buruienilor toamna, clortoluronul (CTU) are cele mai scăzute cerințe termice. Erbicidele pe bază de clortoluron sunt eficiente la minim 0° C. Sigur, erbicidarea poate fi făcută și la -3° C, dar acțiunea produselor se va activa numai când mercurul termometrelor va urma la cel puțin 0° C. Pentru produsele pe bază clortoluron, temperatura maximă nu trebuie să depășească 20 ° C. Totuși, rețineți că temperatura extrem de scăzută la care se poate aplica clorotoluronul nu este un factor determinant al posibilității de aplicare a unui erbicid. Dacă oferim substanțe adjuvante (ex. DFF), trebuie să ținem cont și de cerințele termice ale celei de-a doua componente a amestecului erbicid. Cu toate acestea, pentru aplicații „solo”, clorotoluronul singur poate fi utilizat la temperaturi de până la -3° C.

    DFF sau diflufenican are deja cerințe mult mai mari de temperatură. Indicațiile minime ale termometrului în momentul tratamentului sunt de 8° C, în timp ce maxima este de 22° C. Condiția optimă pentru erbicidarea cu produse pe bază de diflufenican este să avem un interval de temperatură între 10  și 20 ° C (în cazul CTU 0 – 15 ° C). Astfel, la utilizarea amestecului CTU + DFF, condițiile termice ideale vor fi aplicarea combinată la o temperatură de 10-15 ° C.

    Flufenacet este o altă substanță activă pe care o găsim în mai multe erbicide de toamnă și la care trebuie să aveți în vedere cerințele tuturor substanțelor din componență atunci când alegeți momentul aplicării. De exemplu, flufenacetul în combinație cu DFF ar trebui să fie aplicat la o temperatură de cel puțin 8° C.

    La rândul său, metribuzin nu trebuie aplicat la temperaturi peste 25° C, ceea ce nu reprezintă o problemă toamna. Temperatura minimă pentru acționare este de 8° C.

    Tribenuron metil, pentru o eficientă combatere a buruienilor dicotiledonate, necesită 8 ° C în momentul aplicării. Aceasta este temperatura minimă zilnică este indicata și pentru următoarele 5 zile consecutive după aplicare.

    Temperaturile scăzute nu sunt propice erbicidărilor de toamnă

    În general, nu trebuie efectuate tratamente imediat după înghețuri și înainte de înghețurile anunțate (+/- 2-3 zile). Dacă noaptea, după erbicidare, temperatura scade zero grade, nu înseamnă neapărat că tratamentul va fi ineficient. Cu toate acestea, atunci ne putem aștepta la reacții nefavorabile care au loc în plantă – cerealele preiau substanța activă și, deși este selectivă pentru ele, trebuie să o „digere”. În cazul unei scăderi mari a temperaturilor, acestea pot deveni galbene sau mai albastre. La temperaturi scăzute, combaterea buruienilor (în special a celor eliminate prin metoda foliară) durează mult mai mult. Fiziologia plantelor funcționează în așa fel încât la indicații de temperatură mai scăzută își pierd vigoarea și preiau mai lent ingredientele, și astfel și substanța activă dată, care urmează să le combată.


    Te-ar mai putea interesa

    Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!