• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Planurile lui Becali pentru terenul concesionat de la ADS: ”Fac o fermă de ovine, pun și 55 ha de viță-de-vie!”

    Angelica Lefter -

    Terenul de 850 de hectare, de pe raza județului Tulcea, preluat de Gigi Becali de la Agenția Domeniilor Statului (ADS) va găzdui o fermă de ovine, va fi utilizat și ca teren arabil pentru cultura mare, iar 55 de hectare vor fi cultivate cu viță-de-vie.

    Acestea sunt, în mare, planurile pe care și le-a făcut omul de afaceri cu terenul preluat de curând de la ADS, planuri dezvăluite în exclusivitate pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Gigi Becali a plătit deja arenda pe un an pentru terenul de la ADS. Aproximativ 600.000 de euro

    Gigi Becali a confirmat că intenționează să facă o fermă de ovine pe suprafața preluată de la ADS, dar nu numai, și că a plătit deja arenda pe un an, aproximativ 600.000 de euro.

    ”Am zis să am și eu acolo câteva sute de hectare, ca să fac și eu ceva frumos. Acolo va fi agricultură și oi, fac o fermă de ovine. Am plătit arenda, e în caietul de sarcini, trebuie să plătești înainte. A fost aproape 600.000 de euro la 850 de hectare, cam așa. Am plătit pentru că nu intenționez să câștig eu mari bani din agricultură”, a menționat Gigi Becali.

    George Becali a semnat contractul în prezența directorului general adjunct al ADS, George Sava

    Gigi Becali își dorește un echilibru al cheltuielilor cu exploatația agricolă

    Mai mult, cunoscutul om de afaceri a spus despre concensionarea terenului că reprezintă mai mult un hobby și că nu este interesat neapărat de câștiguri, însă important este să nu piardă bani, ci să existe un echilibru al cheltuielilor și al încasărilor de pe urma activității desfășurate în fermă.

    ”E o chestie simbolică așa, vreau să am un teren mai mare pe care să pun animale în așa fel încât să nu pierd niciun ban, adică din redevențe, din ce iau pe an să nu pierd, să am acolo o suprafață de teren la care să mai merg și eu din când în când cu un elicopter și să mă uit și eu de exemplu cum pasc 4.000, 5.000, 10.000 de oi”, a punctat Gigi Becali pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Gigi Becali despre accesarea de fonduri europene: ”Ce pot să iau bani cadou, voi lua și ultimul bănuț!”

    În ceea ce privește accesarea de proiecte europene, Gigi Becali a menționat că va face tot posibilul să aducă în exploatație banii care îl ajuta să dezvolte exploatația. El a menționat că va investi în utilaje și în tot ceea ce înseamnă utilarea fermei.

    ”Ce pot să iau bani cadou, voi lua și ultimul bănuț. Ce este degeaba, nu voi lăsa niciun bănuț neluat, adică utilajele și ce înseamnă utilarea fermei, tot ce se poate lua, tot voi lua. De ce să nu iau, las banii la Uniunea Europeană, las banii la Bruxelles? Tot ce pot lua, maxim cât pot lua de la Bruxelles, îi voi lua! Eu mai cunosc, am fost europarlamentar, mă descurc mai bine ca alții. (n.r afirmație făcută în glumă, râde). Aici nu se va găsi DNA să spună că Becali face trafic de influență că a fost europarlamentar și că….nu pot să zică că fac vreun abuz în serviciu. Oricum eu accesez fondurile legal! Glumesc, dar în România te aștepți la orice! Eu suflu și în iaurt!”, a apreciat omul de afaceri.

    Semnarea contractului pentru preluarea terenului de la ADS

    Zilele acestea Gigi Becali va intra oficial în posesia terenului de la ADS

    Gigi Becali a mai adăugat că nu a intrat în posesia terenului, deocamdată semnând doar contractul, însă acest lucru se va întâmpla zilele acestea. Totodată a punctat că, prin contract, este obligat să cultive cu viță-de-vie o suprafață de 55 de hectare din terenul de la ADS.

    ”Deocamdată nu am luat în posesie, am semnat contractul! N-am semnat punerea în posesie, trebuia să mă duc acolo la fața locului, mâine, poimâine, să merg acolo să batem țărușii: ăsta este al tău! Că am și contract, trebuie să pun, prin contract 55 de hectare de vie! Sunt obligat să fac! (…) Legat de arenda de 2.433 de kg la hectar, ei au vrut să lupte cu mine și eu am spus: țin mâna sus, tot ce dați voi, eu zic da!”, a arătat Gigi Becali.

    Terenul preluat de Becali, o ”bijuterie” între două brațe ale Dunării

    Omul de afaceri a subliniat că el însuși consideră terenul o ”bijuterie” aflată între două brațe ale Dunării și că practic nu va avea probleme cu seceta, un fenomen din ce în ce mai prezent în ultimii ani.

    ”Pentru că la mine nu conta…eu le-am zis: pentru voi este afacere, voi dacă pierdeți aici…eu pot să-mi permit să pierd, eu nu trăiesc din agricultură. Și atunci am luat tot. Pentru mine e hobby. Mai ales că cine mi-a spus, mi-a zis că e o bijuterie, un teren bijuterie adică este între cele două brațe ale Dunării, e înconjurat de apă, acolo nu mai am niciun fel de treabă eu cu seceta! Și de aceea le-am luat!”, a declarat Gigi Becali pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Gigi Becali a semnat, la data de 20 octombrie, contractul cu Agenția Domeniilor Statului pentru a prelua ferma de 850 de hectare la care a câștigat concesiunea în cadrul unei licitații cu strigare.

    Exploatația se află în județul Tulcea și include o suprafață de 755 de hectare de teren agricol și 94,6 hectare de teren neagricol. În total, o suprafață de aproape 850 de hectare cu destinație agricolă.

    Contractul de concesiunea a fost semnat pe o perioadă de 20 de ani și se poate rezilia dacă una dintre părți nu își respectă obligațiile contractuale, inclusiv cele ce țin de achitarea redevenței anuale în valoare de 2.433 de kilograme de grâu la hectar.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till