• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ceapa fără miros și care nu te face să plângi – obținută de cercetătorii francezi din cadrul Bejo

    agrointeligenta.ro -

    Ceapa Orion este un nou soi de ceapă care nu are miros și nici nu îți provoacă lacrimi atunci când o tai. Caracteristicile aparte ale noii varietăți de ceapă sunt date de lipsa acidului piruvic care conferă și un gust aparte.

    Ceapa Orion promite ”0% lacrimi, 100% blândețe”. Numele soiului face trimitere la aur (or în franceză) deoarece este considerat o adevărată ”pepită de aur”, o inovație binevenită, după cum a explicat Yannick Chevray, manager de marketing la Bejo France. „Avantajul acestui produs este că are toate caracteristicile sale din momentul recoltării, deci poate fi comercializat imediat”, a precizat oficialul Bejo Franța.

    Soiul Orion este dezvoltat de Bejo Franța în parteneriat cu 5 producători francezi din Valea Loarei și regiunea Champagne care au și cultivat primele suprafețe și au început să comercializeze noua varietate de ceapă încă din luna octombrie. Deocamdată nu s-a primit un feedback de la consumatori, dar reprezentanții retailerilor s-au arătat încântați de inovați și s-au grăbit să semneze contracte pentru următoarele recolte.

    Un produs diferit pentru a atrage noi consumatori

    Scopul soiului Orion este de a face ceapa un aliment consumat chiar și de cei care nu iubesc ceapa. ”Scopul este într-adevăr să atragă o clientelă care nu consumă ceapă în mod normal și să-i convingă pe cei care nu vor să (mai) cumpere ceapă (mai) din cauza gustului amar și al mirosului ce rămâne pe mâini sau faptul că tăierea ei te face să plângi. Absența acidului piruvic este elementul de diferențiere care conferă lui Orion blândețea și aroma complet nouă”, a explicat Yannick Chevray.

    Noul soi de ceapă de la Bejo prezintă multe alte calități. Orion poate fi consumat crud sau gătit și se caramelizează în timpul procesului de gătire, ceea ce îi conferă un gust puțin mai dulce. De asemenea, se păstrează până la 8 luni, ceea ce reprezintă o perioadă de păstrare mult mai lungă decât la alte soiuri de ceapă.

    Pentru a demara producția de Orion, Bejo Franța colaborează cu cinci producători francezi ”într-un cadru calitativ, cu parteneri despre care știm că vor implementa bune practici și cu ambiția de a crea o valoare justă la nivel de producție. Le-am prezentat proiectul în 2021 explicând direcția pe care doream să o luăm, obiectivul nostru fiind stabilirea de parteneriate pe termen lung”.

    Soiul de ceapă Bejo a fost obținut prin metode tradiționale de selecție și este încă în fază pilot, fiind cultivate 5 parcele de câte 1 hectar. „Pentru moment, încercăm să măsurăm satisfacția consumatorilor și apoi vom decide cu privire la creșterea producției pentru anul viitor”, au explicat reprezentanții companiei pentru publicația FreshPlaza.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români