• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Smithfield, încă o lovitură: Suspiciune de PPA și la ferma din Pădureni

    agrointeligenta.ro -

    O nouă lovitură pentru cel mai mare producător de carne de porc din România, Smithfield. După ce la începutul lunii octombrie, virusul pestei porcine africane a fost confirmat la ferma din localitatea Parța, acum un focar similar este investigat la ferma de porci din Pădureni, județul Timiș.

    Pe 12 octombrie, Agrointeligența –  AGROINTEL.RO vă anunța că în urma confirmării unul focar de pestă porcină africană, efectivul de 40.000 de capete de porci de la ferma Smithfield din Parța va fi lichidat. Acum o altă exploatație a grupului este vizată de aceeași măsură după ce medicii veterinari au constatat o suspiciune privind prezența virusului PPA la ferma din Parța. Pentru confirmare, probele au fost trimise la București.

    ”Prin prezenta vă informăm că, în baza semnelor clinice, a mortalității ridicate, într-o hală/compartiment/boxă există suspiciunea prezenței virusului peste porcine africane în exploatația comercială de suine RO1574429002, aparținând Smithfield România SRL Ferma Pădureni. Probele vor fi trimise la IDSA București pentru confirmare”, se arată într-un document semnat de directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, dr. Alin Flavius Nicoară. Notificarea este adresată medicilor veterinari oficiali – CSVSAO și medicilor veterinari de liberă practică împuterniciți care sunt informați, astfel, despre situația de la ferma din Pădureni.

    În urmă cu câteva zile, pe 3 noiembrie, ANSVSA anunța că a nivel național erau active 47 de focare de pestă porcină africană, dintre care trei erau confirmate la nivelul a trei exploatații comerciale. Una dintre acestea era ferma Smithfield de la Parța, cu un efectiv total de 39.191 capete de suine, iar celelalte două ferme erau în județul Iași, una de 19.983 capete de porci, iar cea de-a doua cu 3.566 de porci. Între cele două ferme ieșene s-a făcut un transfer de animale, virusul PPA ajungând de la ferma mai mare la cea mai mică.

    Sursa foto: depositphotos.com


    Te-ar mai putea interesa

    Pericle Sălceanu – student bursier și om de bază în ferma de 3.000 de oi a familiei Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii