• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • DN Agrar și-a mărit efectivul cu 400 de vaci de muls din rasa Holstein, aduse din Gemania

  Oana Timar -

  O toamnă cu investiții importante pentru una dintre marile ferme de vaci de lapte din România. Compania DN Agrar a anunțat sosirea în ferma Apold, din județul Sibiu, a unui efectiv de 400 de vaci de muls din rasa Holstein. Animalele au fost aduse din Germania și vor vor acoperi până la 40% din noua capacitate a fermei.

  Informația privind sosirea văcuțelor a fost făcută publică de DN Agrar la finele lunii octombrie, o lună ce a marcat, la fel ca și septembrie, o serie de investiții importante pentru grupul DN Agrar.

  Astfel, luna trecută, la ferma Apold s-au finalizat lucrările de modernizare a ambelor săli de muls. ”Investiția a constat în construcția unei noi săli de muls, la standarde internaționale, care a fost finalizată în luna iunie și a fost finanțată printr-un împrumut bancar, precum și renovarea sălii de muls curente, a cărei valoare de renovare s-a ridicat la suma de 100.000 euro și a fost finanțată integral prin surse proprii, inclusiv construcția și punerea în funcțiune”, arată o informare DN Agrar în cadrul unui newsletter lunar al companiei.

  Ferma Apold va avea 1.000 de vaci la muls

  Operarea celor două săli la capacitate maximă, în 3 ture, va permite o creștere a capacității operaționale cu 50% pentru Ferma Apold, de la 1.000 de vaci. Totodată, pentru aceeași fermă s-au achiziționat 400 de vaci de muls, care vor acoperi până la 40% din noua capacitate.

  În ferma Lacto Agrar, în luna septembrie s-a demarat proiectul pentru construirea unui nou bazin pentru gunoiul de grajd. ”Suntem deja la faza de pregătire a terenului pe care vom contrui bazinul și previzionăm că vom finaliza construcția până la începutul anului 2023”, arată oficialii DN Agrar.

  În privința cantății de lapte livrat, DN Agrar anunță că pentru luna septembrie, s-a păstrat ritmul de creștere. ”În luna octombrie, am înregistrat o creștere semnificativă a livrărilor de lapte, comparativ cu luna septembrie; la nivelul fermelor DN AGRAR, creșterea a fost de 9%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, astfel preconizăm că ritmul ascendent al livrărilor de lapte se va păstra și pentru lunile noiembrie și decembrie, ale anului curent. Prin majorarea eficienței operaționale pentru ferma Apold, datorită creșterii cu 40% din noua capacitate, prevedem o majorare substanțială a cantității de lapte livrat în perioada următoare, în special pentru anul următor”, arată sursa citată.

  Cea mai mare fermă zootehnică cu producție de lapte de vacă din România

  În prezent, DN AGRAR este cea mai mare fermă zootehnică cu producție de lapte de vacă din România. Grupul are aproximativ 7.000
  hectare de teren în proprietate și în arendă și peste 10.000 de capete, vaci de lapte și tineret bovin. Compania activează în centrul
  Transilvaniei, în județele Alba, Sibiu și Hunedoara.

  DN AGRAR a fost înființată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer și este listată la Bursa de Valori București din februarie 2022, în piața AeRO. Acțiunile au intrat la tranzacționare în indicele BETAeRO al celor mai tranzacționate companii din SISTEMUL MULTILATERAL DE TRANZACȚIONARE SMT, din 19 septembrie 2022.

  Principalele domenii de activitate ale companiei sunt zootehnie, producție agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură,
  logistică, transport, turism și servicii de consultanță pentru afaceri și management.

  Companiea a încheiat prima jumătate a anului 2022 cu o cifră de afaceri totală de 62,4 milioane de lei, o creștere de 241% față de primul semestru din 2021, susținută în principal de achiziția celor două ferme agrozootehnice Lacto Agrar și DN AGRAR Apold.


  Te-ar mai putea interesa

  Zahăr la găini și pui. Când, cum și cât dulce putem da păsărilor de curte Președintele ANSVSA, Alexandru Bociu, semnal puternic: Promulgarea “Legii Porcului” se poate face doar cu o susținere din partea tuturor factorilor implicați, în special a decidenților politici Hrănirea găinilor ouătoare în funcție de vârstă: recomandări

  Ultimele știri

  Ungaria introduce un sistem de control al calității pentru cerealele din Ucraina Fermierii care pierd subvenția-bonus la hectar. Lista cu cele 79 de localități excluse la APIA Guvernul a aprobat normele pentru ca Observatorul laptelui să devină funcțional