• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ANM: Unde și când va mai ploua până la finalul acestei luni

  Angelica Lefter -

  Graficul ploilor pentru următoarele două săptămâni, pe regiuni, până la data de 26 noiembrie.

  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pe regiuni, realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Conform meteorologilor, sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, pentru fiecare regiune a ţării şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

  Astfel, în prima parte a intervalului, vremea va cunoaște o răcire în anumite regiuni, pentru ca mai apoi temperaturile să fie cele specifice perioadei. Ploile își vor face apariția după data de 17 noiembrie în toate regiunile țării.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 14 – 26 noiembrie în Banat

  Valorile termice diurne vor fi în scădere în prima săptămână din interval, de la medii regionale în jurul a 16 grade, până spre 7…8 grade – valori apropiate de normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de creștere până spre medii în jurul a 11 grade. Valorile nocturne vor avea variații în primele zile din interval, cu medii ce vor avea tendința de creștere de la 4 grade, spre 8 grade, dar după data de 18 noiembrie, media minimelor se va menține la 3…4 grade.

  Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 17-21 noiembrie și cu tendința de creștere după 25 noiembrie.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 14 – 26 noiembrie în Crișana

  Temperaturile maxime vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului, de la medii în jurul a 15 grade, până spre 7…8 grade – valori normale pentru a doua decadă a lunii noiembrie. În a doua săptămână din interval, temperaturile diurne vor avea tendința de creștere până spre medii în jurul a 11 grade. Valorile medii nocturne vor avea tendința de creștere de la 3…4 grade, spre 7 grade, dar după data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere și va oscila ușor între 2 și 4 grade.
  Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în intervalul 17-21 noiembrie și cu tendința de creștere după 25 noiembrie.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 14 – 26 noiembrie în Transilvania

  În prima săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendința de scădere de la medii de 11…12 grade, spre medii de 4…5 grade – valori apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de creștere până spre medii de 8…9 grade. Temperaturile minime vor avea variații în primele zile din interval, cu medii ce vor crește de la -1 grad spre 5 grade, dar după data de 17 noiembrie media minimelor va oscila în jurul a 0 grade.

  Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și cu tendința de creștere după 25 noiembrie.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 14 – 26 noiembrie în Maramureș

  Valorile termice diurne vor fi în scădere până în data de 18 noiembrie, de la medii de 11…12 grade, spre medii de 5…6 grade – valori apropiate de normele perioadei. Ulterior, temperaturile maxime vor avea tendința de creștere până spre medii în jurul a 9 grade. Valorile nocturne vor avea variații în primele zile din interval, cu medii ce vor avea tendința de creștere de la 0 grade, spre 4…5 grade, dar după data de 18 noiembrie, media minimelor se va menține în jurul a 1 grad.

  Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată îndeosebi în intervalul 17-22 noiembrie și după data de 25 noiembrie.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 14 – 26 noiembrie în Moldova

  La începutul intervalului, valorile diurne vor crește ușor, de la medii de 9 grade, spre 12 grade. Începând cu data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar la finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 1 grad. Ulterior, valorile termice diurne vor crește din nou spre medii de 6…7 grade, normale pentru această perioadă din an. Valorile nocturne vor avea ușoare variații în primele zile din interval, cu medii în jurul a 3 grade. După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere până la mijlocul intervalului spre -4…-3 grade, apoi va crește ușor până la 1…2 grade.

  Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și după 26 noiembrie.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 14 – 26 noiembrie în Dobrogea

  În primele zile ale intervalului, valorile diurne vor crește ușor, de la medii de 12 grade, spre 15 grade. Din data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar spre finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 5 grade. Ulterior, temperaturile maxime vor crește din nou spre medii de 10…11 grade – apropiate de normele perioadei. Valorile nocturne vor avea ușoare variații în primele zile din interval, cu medii în jurul a 7 grade. După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere până la mijlocul intervalului spre 3…4 grade, apoi va crește ușor până la 5…6 grade.

  Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 14 – 26 noiembrie în Muntenia

  În primele zile ale intervalului, valorile diurne vor crește ușor, de la medii de 12 grade, spre 15 grade. Din data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar spre finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 5…6 grade. Ulterior, temperaturile maxime vor crește din nou spre medii de 10…11 grade – valori apropiate de normele perioadei. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative pe tot parcursul intervalului, iar mediile acestora vor oscila în general între 1 și 3 grade.
  Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 14 – 26 noiembrie în Oltenia

  În primele zile ale intervalului, temperaturile maxime vor avea ușoare variații în jurul a 13 grade. Din data de 16 noiembrie, vremea se va răci, iar la finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 6 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește din nou spre medii de 9…10 grade – apropiate de normele perioadei. Valorile din timpul nopților nu vor avea variații semnificative pe tot parcursul intervalului, iar mediile acestora vor oscila în general între 1 și 3 grade.

  Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 14 – 26 noiembrie în la munte

  Temperaturile maxime vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului, de la medii de 9…10 grade, până spre 0 grade – valori apropiate de normele pentru a doua decadă a lunii noiembrie. În a doua săptămână din interval, temperaturile diurne vor avea tendința de creștere ușoară până spre medii în jurul a 4 grade. Valorile nocturne vor avea ușoare variații în primele zile din interval, cu medii în jurul a 1 grad. După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere, iar până la sfârșitul intervalului de anticipație va oscila în jurul a -2 grade.

  Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și cu tendința de creștere după 25 noiembrie, arată prognoza ANM.


  Te-ar mai putea interesa

  Legislație nouă în vigoare pentru fermierii care dețin tractoare 7 perechi de plante care nu trebuie cultivate împreună Preț lapte 2023. Cât primesc fermierii pe litru la procesator și vânzare directă

  Ultimele știri

  Egiptul spune că vrea cereale românești, dar a cumpărat porumb direct din Ucraina Zeama bordeleză – prepare și utilizare. Când și cum se aplică la pomi și legume Costurile din campania de semănat vor crește cu 40-50%. Fermierii din Ucraina cer sprijinul UE