• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Volodimir Zelenski a mulțumit României pentru sprijinul acordat exportului de cereale

    Roxana Dobre -

    România participă la inițiativa privind facilitarea transportului de cereale ucrainene, „Cereale din Ucraina” (Grain from Ukraine), care este susținută și de Comisia Europeană (CE).

    Preşedintele Volodimir Zelenski a menționat și România între ţările şi organizaţiile care sprijină noua iniţiativă a Kievului denumită „Cereale din Ucraina” (Grain from Ukraine), care are drept scop facilitarea transportului de cereale ucrainene.

    „Volumul fondurilor acumulate pentru iniţiativa noastră «Cereale din Ucraina» este în creştere şi depăşeşte deja 180 de milioane de dolari americani. Aceasta este deja una dintre cele mai mari iniţiative umanitare ucrainene din punct de vedere istoric. Şi va fi şi mai mare”, a anunţat luni seară Volodimir Zelenski.

    Acesta a completat că țări precum Austria, Belgia, Bulgaria, Marea Britanie, Grecia, Estonia, Irlanda, Spania, Italia, Canada, Qatar, Letonia, Lituania, Olanda, Germania, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, SUA, Turcia, Ungaria, Finlanda, Franţa, Croaţia, Cehia, Elveţia, Suedia, Uniunea Europeană şi-au anunţat deja contribuţia financiară, tehnică sau logistică la iniţiativa Grain From Ukraine.

    ”Este o participare semnificativă. La care se adaugă Republica Coreea, iar Japonia – încă din primele zile. Şi, de asemenea, NATO. Şi, bineînţeles, ONU. Le sunt recunoscător tuturor celor care participă”, a enumerat Volodimir Zelenski.

    Programul umanitar inițiat de liderul de la Kiev prevede achiziționarea de către parteneri a produselor alimentare de la producătorii ucraineni și trimiterea lor în țările din Africa și Asia care se află în pragul foametei. Acest lucru va permite organizarea sprijinului internațional pentru agricultura ucraineană, protejarea suprafețelor cultivate, susținerea producției, îmbunătățirea lanțurilor de aprovizionare și găsirea unor clienți internaționali care să garanteze achiziționarea de produse alimentare ucrainene.

    Comisia Europeană va plăti transportul a 40.000 de tone de cereale în cadrul programului umanitar ”Cereale din Ucraina

    Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat într-un discurs ținut pe 26 noiembrie, că din luna mai, prin căile de solidaritate stabilite de Comisie și de statele membre, s-a permis exportul a peste 17 milioane de tone de cereale și produse alimentare ucrainene.

    ”Comisia Europeană, împreună cu instituții financiare precum BEI, BERD și Banca Mondială, au mobilizat acum 1 miliard de euro de finanțare suplimentară pentru a spori capacitatea acestor linii de solidaritate. Acesta este motivul pentru care sunt foarte încântat să anunț sprijinul Comisiei Europene de a încărca două nave cu cereale. Vom plăti pentru a transporta 40.000 de tone de cereale, adică restul de cereale pe care le-ați pus la dispoziție. Oricare ar fi costurile”, a transmis aceasta.

    Țara noastră a facilitat exportul a peste 7 milioane de tone de cereale ucrainene prin România

    Aflat vineri la o conferinţă în Lituania, preşedintele Klaus Iohannis a spus că până acum autorităţile de la Bucureşti au facilitat intrarea a aproape 3 milioane de ucraineni în România şi au facilitat exportul a peste 7 milioane de tone de cereale ucrainene prin România.

    „Sprijinul României pentru Ucraina va rămâne multidimensional şi cuprinzător, acţionând pe mai multe direcţii: politică, economică, inclusiv reconstrucţia, financiară, umanitară, prin instrumentele de drept internaţional, căutarea responsabilităţii şi combaterea impunităţii, transporturi şi agricultură. În ceea ce priveşte reconstrucţia Ucrainei, am arătat că este mare nevoie de ajutorul comunităţii internaţionale şi că România este pregătită să facă parte din acest efort”, a spus Iohannis.


    Te-ar mai putea interesa

    Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Tic-tac, tic-tac cu avansul APIA. Termen urgent pentru plata primei tranșe din subvenții

    Ultimele știri

    Mega-focar de Pesta Micilor Rumegătoare în Bulgaria. Oierii au ascuns boala timp de 2 săptămâni Legume și fructe care se recoltează în luna noiembrie La aniversarea primilor 7 ani de activitate, Franciza RO concept OSCAR ajunge la 90 de benzinării