• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Declarații scandaloase în Germania: ”Vaca trebuie ținută gravidă tot timpul pentru a produce cât mai mult lapte. Este o modalitate bestială de a tortura un animal”

    agrointeligenta.ro -

    Un scandal monstru este în plină desfășurare în Germania, acolo unde doi cunoscuți actori au făcut o serie de declarații privind sectorul de creștere a vacilor de lapte. Invitat în cadrul emisiunii ”3nach9”, actorul Hannes Jaenicke a spus, printre altele, că ”vaca trebuie ținută gravidă tot timpul pentru a produce cât mai mult lapte. Este o modalitate bestială de a tortura un animal”.

    Actorii Hannes Jaenicke și Sky du Mont a fost invitați la finele lunii noiembrie în cadrul talk-show-ului 3nach9, moderat de Judith Rakers și Giovanni di Lorenzo. Discuția a vizat și sectorul de creștere a vacilor de lapte, iar Jaenicke a făcut declarații în calitate de expert în acest sector.

    Motivul pentru aceasta a fost difuzarea programului 3nach9 pe 25 noiembrie 2022. Acolo, actorii Hannes Jaenicke și Sky du Mont, alături de moderatorii Judith Rakers și Giovanni di Lorenzo, au discutat despre producția de lapte. Subiectul a pornit de la noua carte lansată de Hannes Jaenicke în calitatea sa de activist: „Marea Mizerie. Cum ne mint și ne înșală lobby-ul agricol și industria alimentară – și ce înseamnă asta pentru alimentația noastră”.

    În cadrul emisiunii, Hannes Jaenicke a afirmat că: „Vaca trebuie ținută gravidă tot timpul pentru a produce cât mai mult lapte. Este o modalitate bestială de a tortura un animal”. De asemenea, el a spus și că vacile de lapte sunt „de fapt, cisterne de lapte pe patru picioare subțiri, în mare parte bolnave, fiind în mod constant cu medicamente”.

    ”Dacă nu este în mod explicit lapte de fân sau lapte organic, pot spune doar că nu este un produs sănătos. Animalele sunt […] de fapt cisterne de lapte pe patru picioare subțiri, în mare parte bolnave, fiind tratate în mod constant cu medicamente și crescute […] pentru producția perversă de lapte”, au fost declarația lui Hannes Jaenicke.

    Fermierii au avut o reacție imediată în urma difuzării emisiunii pe care au acuzat-o că defăimează sectorul de lapte, mai ales că celelalte trei persoane din platou, actorul Sky du Mont și moderatorii Judith Rakers și Giovanni di Lorenzo, nu au luat atitudine pentru a-l contrazice pe Jaenicke. Mai mult, chiar, actorul Sky du Mont a făcut completări privind modul brutal în care sunt luați vițeii de lângă vaci și că ”toți sunt uciși”.

    După emisiune, în urma valului de reacții, Jaenicke a publicat un mesaj video pe Facebook în care a arătat că scandalul ar fi unul fals și că declarațiile sale au fost interpretate: „Din moment ce locuiesc în mediul rural din Bavaria Superioară și văd în fiecare zi ce fac fermele mici și fermele ecologice, nu pot să spun decât: îmi dau jos pălăria în fața acestor oameni.” El a vrut să clarifice în mod explicit că a lansat critici la adresa zootehniei industriale, iar acele critici „nu se referă la micii furnizori, micii crescători, fermierii ecologici”. Acestea ar avea „cea mai mare simpatie a mea”. Hannes Jaenicke a precizat și că critica lui se adresează marilor corporații, iar oricine îl critică ar trebui să-i citească mai întâi cartea.

    Ulterior difuzării emisiunii actorul Sky du Mont și prezentatoarea Judith Rakers și-au cerut public scuze. Ei au anunțat că urmează să viziteze ferme de vaci de lapte, iar emisiunea ar urma să aibă o pregătirea editorială suplimentară, în special cu privire la verificarea informațiilor difuzate.

    În prezent, o importantă bancă a anunțat că a încheiat de urgență contractul de imagine pe care îl derula cu Hannes Jaenicke.

    Scandalul este în plină desfășurare, iar fermierii cer să le fie făcută dreptate întrucât imaginea întregului sector de lapte este afectată.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români