• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Site nou cu informații despre fondurile europene pentru agricultură din PNS

  Roxana Dobre -

  Site nou cu informații despre fondurile europene pentru agricultură din PNS. Fondurile și subvențiile agricole care vor fi disponibile de anul viitor reprezintă deja o mare provocare pentru agențiile de plăți care aduc banii în conturile fermierilor. O primă măsură pentru facilitarea la accesarea banilor a fost anunțată de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

  În contextul aprobării Planului Național Strategic pentru perioada 2023 – 2027, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat că va lansa o nouă pagină de internet, pentru care așteaptă opinii, sugestii și observații. Noul portal va fi accesibil publicului larg, accesând link-ul www.afir.ro, începând din data de 16 decembrie.

  Agenția care aduce fondurile europene și subvențiile pentru măsurile compensatorii în conturile fermierilor și crescătorilor de animale, menționează că actualul portal, disponibil în continuare pe adresa www.afir.info, este funcțional și actualizat la zi. Astfel, fermierii, procesatorii, antreprenorii și autoritățile publice care derulează investiții finanțate din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală vor putea accesa în continuare, fără restricții, toate secțiunile și aplicațiile aferente acestei platforme cu care s-au obișnuit.

  „Provocările tehnologice și tendința de digitalizare completă a serviciilor pe care AFIR le oferă solicitanților și beneficiarilor de fonduri europene nerambursabile au scos în evidență necesitatea de a pune la dispoziția publicului un instrument online actualizat la nivelul tehnologic de azi. Proiectul noului portal propune o abordare mai facilă, mai accesibilă tuturor partenerilor noștri, modernă și intuitivă. Suntem una dintre instituțiile publice cu cel mai ridicat grad de digitalizare și acest lucru ne determină să lucrăm constant la îmbunătățirea acestui aspect, noua interfață web fiind doar una din ultimele măsuri concrete pe care le-am dezvoltat”, a precizat George Chiriță, Directorul general al AFIR.

  Cum va funcționa noul portal AFIR

  Conform sursei citate, noul portal al AFIR va reprezenta un instrument de lucru deosebit de important, atât prin rolul său de informare, cât mai ales prin rolul său de platformă digitală prin intermediul căreia solicitanții pot depune cereri de finanțare pentru investiții, beneficiarii privați pot derula proceduri de achiziții, pot încărca răspunsuri la solicitările de informații suplimentare, pot depune contestații etc.

  De asemenea, tot prin intermediul noului portal va fi disponibilă Baza de Date cu Prețuri de Referință, o nouă listă cu societățile de consultanță, care acum permite formularea de opinii privind calitatea serviciilor oferite, o hartă interactivă care afișează adresa exactă și contactele structurilor AFIR, dar și a proiectelor finanțate prin FEADR dar și alte aplicații și funcționalități.

  După încheierea perioadei de consultare publică, noul portal al AFIR va înlocui portalul actual la începutul lunii ianuarie 2023.

  Toți cei interesați să trimită opinii, sugestii sau observații privind secțiunile și funcționalitățile noului portal au la dispoziție adresa de e-mail consultare@afir.info până la data de 28 decembrie 2022. Ulterior acestei date, toate observațiile primite vor fi înaintate departamentului tehnic în vederea analizei și, după caz, implementării acestora.


  Te-ar mai putea interesa

  Costin Telehuz, MADR, la Agrostrategia (TVR 1): „Planul Național Strategic poate fi schimbat o dată pe an” Anunț AFIR: Beneficiarii publici pot majora cu până la 25% valoarea eligibilă a contractului de finanțare, dar în limitele valorii sprijinului public nerambursabil Fonduri europene pentru fiecare fermier român, prin cel mai eficient proiect de consultanță! Împreună, aducem banii europeni în ferma ta!

  Ultimele știri

  Carmen Avram îl confruntă pe comisarul european pentru Agricultură pe tema compensațiilor pentru fermierii români Vom avea din nou secetă? Șefa ANM a anunțat cum va fi vara 2023! ANSVSA: România mai are doar 10 focare de pestă porcină africană. Unul singur este într-o fermă