• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Summit Agro – Gală aniversară memorabilă! 25 ani de prezență în România și o nouă identitate de brand

    agrointeligenta.ro -

    Summit Agro România a sărbătorit la București, în 15 decembrie 2022, alături de partenerii de afaceri – distribuitori, furnizori, cei mai importanți fermieri, cercetători, reprezentanții Camerei Deputaților si ai Senatului României. Am fost onorați de prezența Excelenței Sale Ambasadorul Japoniei în România, alături de mass media, la aniversarea unui sfert de secol de succes în agricultura României și la începerea unui nou secol de performanță. Toate sub auspiciile unei noi identități vizuale, concepute să reflecte importanța asigurării unui viitor sustenabil, mai sigur, pentru noile generații.

    Generând o frumoasă tradiție culturală a lunii decembrie, în spiritul propriu de a arăta respectul față de pământ, față de trecut și încrederea în viitor, Summit Agro România reafirmă susținerea dezvoltării agriculturii și a fermierilor români cu produse și tehnologie japoneze, pentru culturile pământului mănos de pe meleagurile României, așa cum ne-a obișnuit deja de-a lungul celor 25 ani de inovație, unicitate și experiențe nipone.

    Distinșii oaspeți au fost invitați să redescopere, să retrăiască, să se reindrăgostească de spațiul carpato-danubiano-pontic și să celebreze împreună cu Summit Agro România și Asociația “Euro Foto Art” autenticitatea și bogația unei moșteniri culturale veritabile și profunde, valori promovate prin expoziția de fotografie “România Pitorească”, eveniment găzduit de Palatul Parlamentului.

    Instantanee despre viața, tradițiile ancestrale românești, nuanțe, planuri și viziuni, oameni și locuri, efectiv pulsând de viață, de uimire, de bucurie, de plăcere și de multiple revelații, au fost dezvăluite, astfel în premieră în România.

    Excelența Sa, Ambasadorul Japoniei în România – domnul Hiroshi Ueda

    Evenimentul aniversar a debutat în Sala ”C. A. Rosetti”, unde au luat cuvântul președintele Summit Agro România, Bulgaria, Adria şi Republica Moldova – Dr. Ing. Patricia Maria Știrbu, amfitrionul evenimentului, Excelența Sa, Ambasadorul Japoniei în România – domnul Hiroshi Ueda, Rozália Bíró – preşedintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor, membru de onoare al Asociației Internaționale “Euro Foto Art”, vicepreşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor – Ioan Cupşa, președintele Asociației “Euro Foto Art” – Ștefan Toth.

    În semn de mulțumire pentru colaborarea derulată, președintele AIEFA a înmânat dr. ing. Patricia Maria Ştirbu preşedintele Summit Agro România, Bulgaria, Adria şi Republica Moldova, placheta jubiliară a evenimentului aniversar.

    A urmat festivitatea de premiere a expozanților invitați, printre care si parteneri ai Summit Agro România – Gheorghe Boțoman – Agroprospect, doamna Elena Biianu – Glissando și Dr. Klaus Fabrițius – Membru Corespondent al Academiei de Ştiinte Agricole şi Silvice din România, care au ținut scurte discursuri.

    În încheiere, cei doi amfitrioni ai evenimentului, Patricia Știrbu și Ştefan Tóth István, au înmânat premiile și medaliile concursului internațional.

    Programul muzical al evenimentului aniversar a fost oferit de către artistul de violă Thurzó Sándor József, reprezentantul Grupului “Duo Sole Fide”, iar momentul de dans de către perechea Asociației Club de Dans Sportiv “Stephany Dance Academy” Tămășeu, Bihor: Tóth István Aramisz – Cantineau Lilly Fédérique, Andréa (F).

    Vernisajului a avut parte și de o surpriză, când auditoriul a fost invitat la o vizită privată, organizată special, prin grandiosul Palat al Parlamentului – cea mai mare clădire din România și a doua din lume – miezul politico-administrativ al țării, oferind o incursiune istorică.

    Pentru Summit Agro România, evenimentul cultural de la București, a reprezentat un triplu moment aniversar: al istoriei, al valorilor și autenticității acestui tărâm de poveste – România pitorească, dar și pasul foarte important, spre următorul sfert de secol, spre un viitor mai bun, mai sigur și mai sustenabil pentru generațiile ce vin, evoluție marcată prin transformarea identității vizuale a companiei.

    Din 15 decembrie 2022, ca parte a unei corporații globale, simbolizată de culoarea gri – a puterii și a anduranței, prin grija pentru Pământ și implicarea în agricultură, reprezentată de verdele crud, în lumina originilor sale din “Țara Soarelui Răsare” surprinse de portocaliul cald, Summit Agro reflectă mai mult ca niciodată misiunea după care se ghidează de câteva decenii, de a proteja natura cu produse atent selecționate și create astfel încât pământul să rodească și să ne rasplătească și pe viitor cu recolte bogate și sănătoase.

    În lumina noilor culori ale identității vizuale – verde, portocaliu și gri, a fost învăluită și gala aniversară, organizată într-una dintre cele mai exclusiviste locații din București: Le chateau – Castelul din inima capitalei, unde într-o manieră distinsă, elegantă și somptuoasă a avut loc celebrarea primului pătrar de secol de activitate întru prosperitatea fermierilor români și pentru dezvoltarea agriculturii din România.

    Seara a fost deschisă de către președintele Summit Agro România, Bulgaria, Adria şi Republica Moldova – Dr. Ing. Patricia Maria Știrbu, urmată de către Takashi Tanaka – general manager al departamentului AgriScience al Sumitomo Corporation care a transmis gândurile sale prin intermediul unui scurt videoclip, neputand fi prezent la eveniment.

    Antoine Meyer – CEO Summit Agro Europa

    În continuare, au luat cuvântul Antoine Meyer – CEO Summit Agro Europa; Atsutoshi Hagino – Prim-Secretar economic al Ambasadei Japoniei in România, însoțit de către Tatsuo Kitagawa – Consilier al Ambasadei Japoniei in România, Șef Adjunct al misiunii, transmițând mesajul Ambasadei Japoniei în România; Hiromichi Maruyama – Președintele Summit Agro Internațional alături de Kenji Nakamura – General Manager al departamentului Agriscience (America, Europa, Orientul Mijlociu si Africa) al Summit Agro Internațional împreună cu echipa Sumitomo Internațional, prin intermediul unui clip video; Heiko Thomas – General Manager Nisso Chemical Europa; Paulo Costa – Global Commercial Director Sipcam – Oxon; Prof. Univ. Dr. Răzvan Teodorescu – Pro-Rector USAMV București; Florian Ciolacu – Director Executiv Clubul Fermierilor Români; Dr. Ing. Dimitrie Muscă – Director General al Combinatului Agroindustrial Curtici si important fermier.

    În continuare, invitații au putut urmări un scurt clip video cu lansarea Marii Cărți a Vinului, urmată de cuvintele domnului Prof. Univ. Dr. Dorin Popa – Președinte al Asociației de cultură și civilizație a vinului Millesime, vicepreşedintele Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicole urmată de cuvântul domnului Octavian Isaila – director general al Camerei Județene de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Sibiu.

    Dr. Ing. Patricia Maria Știrbu, Președintele Summit Agro România, Bulgaria, Adria şi Republica Moldova

    În încheiere, doamna Dr. Ing. Patricia Maria Știrbu, Președintele Summit Agro România, Bulgaria, Adria şi Republica Moldova, a invitat distinșii oaspeți să se bucure de momentele petrecute alături de lideri ai agriculturii, regăsirea trăirilor și spiritului României profunde și autentice, bucuria revederii dintre parteneri, colegi, iubitori de artă, lasă să se întrevadă evoluții de bun augur întru viitorul agriculturii și culturii românești.

    Summit Agro România aparține grupului de firme Sumi Agro Europe, care la rândul său aparține Sumitomo Corporation, companie globală japoneză, leader Fortune 500, ce a aniversat 100 de ani de la înființare în 2019 și activează în domenii diverse precum: finanțe, asigurări, comerț, produse chimice și electronice, servicii pentru îmbunătățirea stilului de viață, extracție și prelucrare a metalelor, transporturi și sisteme de construcții, mediu și infrastructură, media, bunuri și resurse minerale, energie etc.

    Summit Agro România are ca principal obiect de activitate comerțul cu produse pentru protecția plantelor, produse pentru combatere biologică, biostimulanți și fertilizanți, oferind din anul 2021 și servicii de consultanță în asigurarea culturilor cu pachete personalizate, chibzuite, pentru culturi, animale, păsări, albine, pești, protejarea angajaților, clădirilor și utilajelor, precum și asigurări generale de persoane, de locuință, auto, voiaj, sănătate, viață, economii etc.

    Prin numărul și diversitatea produselor și serviciilor din portofoliu, Summit Agro contribuie la prosperitatea agricultorilor români, oferindu-le de 25 de ani produse și tehonologii japoneze, care integrate în programe complete de protecție și nutriție a plantelor, de la semănat până la recoltat, asigură recolte bogate.

    Printre mărcile cele mai cunoscute, comercializate în România de compania Summit Agro, se remarcă: insecticidele Mospilan 20 SG/Krima 20 SG, Inazuma, Trika Expert, fungicidele Cyflamid 5 EW, Zetanil / Lieto, erbicidele Click Pro, Pledge 50 WP, fertilizanţii Fertigofol Ultra, Sulfomax Fluid şi produse din gama BIO Seipro: insecticidul NoFly, precum și biostimulanții și fertilizanții foliari Kaishi, Shigeki.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd