• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierul Alexander Degianski: Ne-am decis să oferim o bursă de 3.500 lei/lună unui student de la Agricultură

    Angelica Lefter -

    Fermierul bănățean Alexander Degianski a anunțat că va acorda în 2023 o bursă de 42.000 de lei, pe durata unui an întreg, unui student silitor din cadrul Universității de Științele Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara, Facultatea de Agricultură, care va dori să facă practică în ferma sa.

    Alexander Degianski a menționat că pentru obținerea bursei se vor face înscrieri și în cele din urmă o selecție. Bursa este valabilă un an și banii vor fi primiți de către studentul merituos lunar, adică 3.500 de lei/lună.

    Bursă de 3.500 de lei/lună, timp de un an, pentru un student care își va efectua practica în ferma lui Alexander Degianki

    Studentul beneficiar al bursei trebuie să își efectueze practica obligatorie în cadrul fermei, după cum menționează cunoscutul agricultor din județul Timiș.

    ”Ne-am decis să acordăm o bursă pe o perioadă de un an unui student/ă al Facultății de Agricultură din anul III sau IV în valoare totală de 42.000 lei (3500 lei/lună), fără nici o condiție sau obligație legată de o viitoare angajare. Vreau să stimulez un student cu rezultate bune la învățătură și împreună cu Facultatea de Agricultură vom semna o convenție în acest sens în luna ianuarie. Singura obligație va fi cea de-a face practica obligatorie la noi în fermă! Până atunci, toți cei care sunt interesați de această ocazie sunt invitați să depună o scrisoare de intenție, iar cei interesați vor avea o discuție tête-a-tête cu mine, după care vom alege bursierul. Condițiile pentru student/ă sunt relativ simple:

    Aștept înscrierile pe adresa: alexander.degianski@forbiom.eu si/sau brigitte.lombrea@forbiom.eu

    P.S. Ca să nu ne pierdem reciproc vremea, dacă printre doritori sunt și studenți care de exemplu, nu cunosc denumirea in latina a pălămidei, cred că albedoul e o boală sau că tractoarele actuale au carburator sau bujii, îi rog să nu!”, a scris fermierul Alexander Degianski în anunțul său.

    Alexander Degianski: ”Avem nevoie să ne pregătim pe viitor oameni competenți”

    Contactat de Agrointeligența – AGROINTEL.RO, fermierul bănățean a menționat că prin acest gest dorește să-i stimuleze pe tinerii cu aptitudini și dăruire, să lucreze pentru fermele din țară.

    ”Școala în România s-a cam ruinat, mai ales partea de practică. De aceea, avem nevoie să ne pregătim pe viitor oameni competenți. Cum am și specificat, bursa nu este condiționată de nicio perioadă de angajare, dar sunt convins că un om care face practică într-o unitate în care-i place, va alege să rămână în acea unitate. Studentul nu trebuie să lucreze permanent în fermă, ci să facă practica obligatorie care este cerută de către facultate”, a adăugat agricultorul Alexander Degianski.

    În opinia cunoscutului fermier din județul Timiș, această meserie este una vocațională, așa că viitorii candidați la bursa oferită de el ar trebui să îndeplinească câteva condiții de bază.

    ”Condițiile sunt scurte și la obiect, până la urmă meseria de fermier sau de agricultor sau de inginer agronom este una vocațională. Nu poți să faci această meserie dacă nu iubești pământul, dacă nu vrei să înveți meseria și nu în ultimul rând, în principal, să-ți placă cartea. Selecția o voi face împreună cu Facultatea de Agricultură, însă este liber la înscriere pentru cine dorește, dar eu zic să nu ne pierdem vremea reciproc nici eu, nici studenții care nu îndeplinesc aceste condiții minime, pentru că din păcate aceasta este realitatea, există și studenți sau absolvenți sau ingineri doar cu diplomă cu care din păcate nu prea ai ce discuta și nu vreau să fiu pus în situația penibilă de a pofti pe ușă pe cineva total nepregătit. Ușa este deschisă, însă, pentru cât mai mulți studenți, dar bursa este pentru un singur student/studentă cu care există compatibilitate atât educațională cât și până la urmă interumană”, a spus fermierul Alexander Degianski pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Viitorul bursier trebuie să aibă aptitudini de bun comunicator

    În final, agricultorul bănățean a pus accent pe comunicare. Așadar, studentul sau studenta care va obține bursa în cadrul fermei Degianski ar trebui să cunoască puțin și din tainele unei bune comunicări.

    ”Meseria de agronom implică mult mai mult decât să te uiți la lanul de grâu sau de porumb, implică dialog cu oameni din toate categoriile de la ciobani, tractoriști, contabili, miniștri, deputați…directori de instituții și trebuie să ai o anumită înclinație spre relaționarea cu oamenii”, a conchis fermierul Alexander Degianski, care a menționat că întregul proces de selecție va începe de la jumătatea lunii ianuarie, după ce va fi semnată convenția cu Facultatea de Agricultură din Timișoara.

    Așadar, studenții de la Universitatea de Științele Vieții ”Regele Mihai I”, Facultatea de Agricultură, din Timișoara, interesați de bursa de 3.500 de lei/lună, timp de un an, oferită de fermierul Alexander Degianski, se pot înscrie la următoarele adrese: alexander.degianski@forbiom.eu si/sau brigitte.lombrea@forbiom.eu.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu

    Ultimele știri

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Urgent la APIA – ultima zi în care fermierii mai pot cere subvenția trimestrială Carne de miel nu doar de Paști. Strategia ing. Ionică Nechifor pentru a readuce oaia pe masa românilor