• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Carmen Avram l-a făcut pe comisarul UE pentru Agricultură să recunoască: Da, subvențiile fermierilor români sunt mai mici!

    Violina Gorcinschi -

    La începutul acestei săptămâni, în cadrul ședinței Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Uniunii Europene, s-a pus problema dublului standard aplicat față de România și față de alte state membre. Comisarul pentru agricultură UE, Janusz Wojciechowski, a recunscut în cadrul dezbaterii că există discrepanțe între subvențiile acordate agricultorilor români și cele oferite celor din alte state membre.

    Comisarul pentru agricultură UE a vorbit deschis, la ședința COMAGRI de pe 9 ianuarie 2023, despre inechitatea cu care se acordă fonduri fermierilor din UE. Acesta a precizat că, într-adevăr, fermierii români ar fi ajutați financiar mai puțin de Bruxelles decât alți agricultori din statele membre și promite că va pune, pe viitor, acest lucru în discuție, pentru rezolvarea problemei.

    Europarlamentara Carmen Avram a punctat problema inechității într-o ședință COMAGRI

    Reprezentanta României în Parlamentul European, Carmen Avram, a intervenit în ședința COMAGRI, din 9 ianuarie 2023, în legătură cu diferențele de tratament aplicat fermierilor români și a celor din alte state membre ale UE. Aceasta susține că România, dar și alte țări europene, sunt dezavantajate de Bruxelles în ceea ce privește suportul financiar acordat agricultorilor. Fermierii români o duc mai greu decât cei din vestul Europei, din cauza deciziilor luate de cei din conducerea Uniunii Europene.

    “După 60 de ani de Politică Agricolă Comună, încă nu avem o piață comună. Fermierii români și alți colegi de-ai lor din câteva state membre sunt victime ale dublului standard, aplicat de Bruxelles”, a declarat Carmen Avram, potrivit unui comunicat de presă.

    Europarlamentarul român a susținut că, din cauza diferenței de tratament, fermierii români sunt mult mai afectați decât colegii lor din Occident. Carmen Avram a cerut și o intervenție urgentă a Comisiei Europene pentru a remedia situația, în caz contrar urmările fiind dezastruoase. Conform reprezentantei de la Bruxelles, discrepanțele de astăzi se vor adânci și mai mult, iar piața comună va exista doar de formă.

    Comisarul pentru Agricultură UE recunoaște dublul standard

    Fiind pus în lumină în cadrul ședinței din 9 ianuarie 2023, subiectul inegalității în ceea ce privește acordarea fondurilor către fermieri a fost discutat de Comisarul pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski. Acesta a recunoscut dublul standard aplicat României.

    Există discrepanțe între plățile directe. Aceste diferențe sunt, în continuare, persistente. Este rodul unor decizii politice, adoptate de Consiliu. Voi încerca să aduc aceste lucruri în discuție și să subliniez cât de importante sunt echitatea și standardele egale”, a răspuns Comisarul pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski.

    Subiectul principal al ședinței de la începutul acestei săptămâni din cadrul Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European a fost reprezentat de evaluările recente, care arată că, din cauza inflației, agricultorii au avut deja mult de pierdut, iar bugetul pentru fermierii europeni riscă să scadă și mai mult până în 2027, cu peste 30%. Astfel, acest domeniu va fi profund afectat dacă nu se iau deciziile potrivite.

    Comisarul pentru Agricultură promite că aceste probleme vor fi luate în calcul la revizuirea bugetului multianual, însă această măsură va avea loc abia spre sfârșitul acestui an. Până atunci, românii care au activitate în domeniul agriculturii vor trebui să se adapteze vremurilor dificile din ultima perioadă, apelând la soluții mai mult sau mai puțin inovative.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului