• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • O bandă de 10 hoți a dat spargeri în mai multe ferme. Au fost prinși de polițiști

  Violina Gorcinschi -

  Zece bărbați au fost trimiși în judecată pentru furt, după ce au sustras bunuri de la fermieri din mai multe sate. Aceștia ar fi operat noaptea, intrând în curțile victimelor și furând animale și produse agro-alimentare, dar și 100 de litri de motorină dintr-un tractor. Hoții au acționat pe raza județului Constanța mai multe seri la rând și au produs pagube de zeci de mii de lei. Acum, unii dintre acuzați sunt arestați preventiv, iar alții sunt cercetați în stare de libertate.

  10 indivizi, acuzați că au furat de la fermieri din mai multe sate

  Procurorii constănțeni au trimis în judecată 10 persoane de sex masculin care ar fi furat animale, produse agroalimentare și alte bunuri de pe raza județului. Aceștia au păgubit mai mulți fermieri, majoritatea din comuna Cobadin, pătrunzând, noaptea, în curțile lor și sustrăgând ce considerau mai valoros. Faptele lor au fost săvârșite pe parcursul mai multor seri (10 august – 19 septembrie 2022), iar daunele sunt de zeci de mii de lei.

  Printre bunurile furate se numără: ovine, floarea-soarelui, porumb, motorină, baterii, ferestre, acoperișuri, garduri și o ușă de toaletă. Una dintre cele mai mari pagube ar fi fost cauzată unui fermier căruia, în seara de 14 august 2022, i s-ar fi furat 58 de oi din turmă, dar și altuia, căruia i s-ar fi sustras 100 de litri de motorină și un proiector din utilajul agricol pe care îl deținea.

  „În seara de 14.08.2022, în jurul orelor 21:00, inculpații DCL, DFL, DSS și NF au sustras un număr de 58 de ovine din turma persoanei vătămate CMM situată la marginea localității Conacu, com. Cobadin jud. Constanța, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 40.600 lei. Inculpatul CSG l-a ajutat pe DV să înlesnească valorificarea unei părți din animalele sustrase și anume a transportat un număr de 5 oi în vederea valorificării acestora. La data de 27.08.2022 DV şi CSG, la instigarea și cu complicitatea lui DSS, au sustras o baterie Bosch, cantitatea de aproximativ 100 litri motorină și un proiector din tractorul numitului CCG, situat în extravilanul localității Conacu, com. Cobadin jud. Constanța, totodată distrugând ușa și grila tractorului”, au transmis procurorii.

  De asemenea, 7 fermieri din comuna Cobadin au fost lipsiți, de către cei 10 bărbați, de câte o căruță de porumb știuleți, iar altă victimă a fost păgubit, furându-i-se 34 de saci de floarea-soarelui, cu o greutate totală de 850 kg.

  Un cioban a fost acuzat că a furat din stâna pe care o păzea

  Pe data de 19 august 2022, ciobanul F.I. ar fi sustras 6 oi din rasa carabasa, din turma pe care o păzea, situată în extravilanul localității Potârnichea jud. Constanța, pe marginea canalului Dunăre – Marea Neagră , și le-ar fi vândut unui individ care cunoștea  faptul că acestea sunt furate.

  Cel mai mare prejudiciu cauzat de indivizi ar fi fost în valoare de 25.000 de euro.

  „În cursul anului 2022, în mod repetat și pe timpul nopții, DCL, împreună cu DV, DSS și DF, dar și cu sprijinul numitului HI, au pătruns, prin efracție, în curtea imobilului persoanei vătămate ZI, iar de aici au sustras, prin demontare, ferestrele geamurilor de la imobil, ușile de acces și de interior, precum și ușa de la grupul sanitar, acoperișul de la garaj, gardul împrejmuitor al curții imobilului și elementele de compunere a tavanului fals aferent parterului imobilului, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 25.000 euro, o parte dintre bunuri fiind găsite, cu ocazia percheziţiei, la domiciliul inculpaţilor”, au precizat anchetatorii.

  Dosarul a ajuns pe biroul magistraților de la Judecătoria Medgidia, iar acum urmează să se stabilească vinovăția celor 10 bărbați care ar fi păgubit fermieri din mai multe sate.

   

   


  Te-ar mai putea interesa

  Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

  Ultimele știri

  Flori Mînzat: Vindem mieii sacrificați cu 50 de lei/kg, la poarta fermei Micii fermieri – nevoiți să arunce tone de legume: Am cosit ceapa, bag freza în ea și la revedere! Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma