• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vijelii, grindină și temperaturi extreme până mâine! Județele aflate sub alertă meteo!

    Roxana Dobre -

    Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic ridicat dar și instabilitate atmosferică, până mâine, marți – 18 iulie. Valul de căldură se va menține în mai multe zone ale țării iar ploile, vijeliile și grindina nu vor lipsi.

    ANM a emis astăzi, luni – 17 iulie, cinci avertizări valabile astăzi și mâine în mai multe județe ale țării. Conform meteorologilor canicula va persista iar instabilitatea atmosferică va aduce ploi, vijelii și grindină.

    Citiți și: Culturile fermierilor din Timiș, distruse de grindină. Agra Asigurări: Pagubele se ridică la 15 milioane de lei

    Atenționare meteorologică

    Cod Galben de ploi, vijelii și grindină, până mâine, marți –  18 iulie 

    Intervalul : 17 iulie, ora 15:00 – 18 iulie, ora 06:00
    Zonele afectate : local în vestul, nord – vestul, centrul țării și în zonele montane
    Fenomene : instabilitate atmosferică temporar accentuată

    În intervalul menționat, local în vestul, nord-vestul și centrul țării, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp) și grindină.

    Conform unei note a ANM, astfel de fenomene vor fi în a doua parte a nopții de luni spre marți (17/18 iulie) și în sud-estul Transilvaniei, Moldova și în zona deluroasă din sud, dar pe arii mai restrânse.

    Harta județelor unde vor avea loc ploi, vijelii și grindină

    Citiți și: Covor de gheață în miezul verii! Sătenii au strâns grindina cu lopata!

    Avertizare meteorologică

    Cod Galben de caniculă, valabil astăzi, luni – 17 iulie

    Interval de valabilitate: 17 iulie
    Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat

    Potrivit ANM, luni, 17 iulie, valul de căldură va continua să se intensifice și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 23 de grade.

    Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic, valabil astăzi, luni – 17 iulie

    Luni (17 iulie), în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și în sudul Moldovei valul de căldură va persista, iar canicula se va intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

    Temperaturile minime se vor situa între 18 și 24 de grade.

    Județele unde temperaturile vor fi extrem de ridicate

    Cod Galben: Val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat pe durata zilei de marți, 18 iulie

    Interval de valabilitate: 18 iulie
    Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat

    Marți, 18 iulie valul de căldură se va menține în sudul, sud-estul și local în vestul și centrul teritoriului. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 17 și 22 de grade.

    Cod Portocaliu: val de căldură persistent în sudul țării, mâine, 18 iulie

    Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat
    Interval de valabilitate: 18 iulie

    Marți în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei valul de căldură va persista și va fi caniculă. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 38…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general peste 20…22 de grade.

    Potrivit unei note a ANM, valul de căldură și disconfortul termic vor persista, local, îndeosebi în regiunile sudice și în următoarele zile.

    Meteorologii anunță un început de săptămână cu temperaturi ”de foc”


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Răsadurile de ardei se îngălbenesc. Cauze, remedii Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Prețul ouălor de Paști la poarta fermelor. Ilie Van, UCPR: ”Acum apare pe piaţă şi oferta de la curtea ţărănească” Ploi și vijelii de sărbători. Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură