Îngrășământ pentru răsaduri. O rețetă ieftină și ușor de preparat
Violina Gorcinschi -O rețetă de îngrășământ pentru răsaduri. Produsul se obține ușor și ieftin, fiind eficient în a asigura nutriția plăntuțelor în primele stadii de dezvoltare.
Gospodarii care produc răsaduri pentru grădina de legume sau solar pot să își prepare singuri un îngrășământ pe bază de pâine. Exact, nu este o greșeală, ci este o rețetă de fertilizant care se prepară pe bază de pâine.
Majoritatea fermierilor folosesc substrat cumpărat din comerț pentru creșterea răsadurilor și consideră că nu sunt necesare niciun fel de fertilizări în primele două săptămâni. Acest lucru poate fi o greșeală, deoarece compoziția din substratul gata făcut și cumpărat, deși este scrisă pe etichetă, nu poate garanta creșterea sănătoasă a răsadurilor tinere. De aceea, acestea au nevoie de îngrășământ și vă vom prezenta cel mai natural și ușor de făcut preparat pentru fertilizarea plantelor înainte de repicare.
Îngrășământ din pâine pentru răsaduri – preparare
Îngrășământul pentru răsaduri făcut pe bază de pâine este unul dintre cei mai benefici fertilizanți pentru legume precum roșiile, ardeii, castraveții, vinetele, morcovi dar și pentru căpșuni. Rezultatele aplicării unui astfel de preparat sunt uimitoare, activând creșterea plantelor în doar 24 de ore de la fertilizare. În plus, acesta ajută la dezvoltarea unui sistem radicular viguros și crește fertilitatea solului.
Efectele benefice ale acestui îngrășământ se datorează faptului că pâinea conține, în abundență, vitamine și minerale benefice: vitaminele grupului B, fier, mangan, calciu, potasiu, zinc, fosfor și azot.
Ingrediente necesare
Unmare avantaj al îngrășământului pe bază de pâine este că aveți nevoie de doar două ingrediente pe care le aveți mereu la îndemână acasă:
- 20-30 g crutoane de pâine simplă de casă, din ingrediente 100% naturale;
- 1 litru de apă.
Mod de preparare
Dacă respectați aceste instrucțiuni, în cel mai scurt timp veți fi gata să aplicați tratamentul lăstarilor tineri înainte de repicare:
- Apa se fierbe și se lasă să se răcească până când devine doar caldă. Ulterior, se toarnă într-un borcan și se adaugă crutoanele.
- Borcanul se pune într-un loc răcoros, iar crutoanele sunt lăsate să se infuzeze într-un interval de 24 ore.
3. Ulterior, infuzia pregătită se amestecă bine și se strecoară printr-o sită măruntă.
4. Soluția este gata pentru a fi foloistă ca fertilizant: se toarnă câte o jumătate de linguriță la baza fiecărui răsad. Obligatoriu, plantele se fertilizează după irigare, niciodată pe solul uscat!
Preparatul din bază de pâine poate fi lăsat la frigider maximum 5 zile, după care trebuie aruncat.
Înainte de repicarea răsadurilor, este necesară o singură fertilizare cu îngrășământul pe bază de pâine.