• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Panouri fotovoltaice cu grafen pentru fermieri

  agrointeligenta.ro -

  Din ce în ce mai mulți fermieri optează pentru panouri fotovoltaice cu scopul de a își reduce consumul energetic în fața facturilor crescânde la energie. Frica facturilor și incertitudinea vizavi de prețurile post-plafonare la energie conving din ce în ce mai mulți agricultori să își instaleze sisteme fotovoltaice pentru a își satisface consumul tehnologic propriu, recuperându-și astfel investiția din economia făcută la facturile de curent.

  Așa a fost și cazul fermierilor de la Agritrans Service Internațional (ASI) care au văzut panourile fotovoltaice ca pe o necesitate și nu un moft. Dându-și seama de importanța și valoarea investiției ce avea să fie finanțată, agricultorii s-au îndreptat către o echipă și o tehnologie cu totul și cu totul inedită – FreeVolt România și panourile fotovoltaice cu grafen, PVGraf™.

  Tehnologia PVGraf™ și proiectul Agritrans

  Pentru a le satisface consumul anual, FreeVolt România a proiectat o instalație de 203kWp cu panourile fotovoltaice cu grafen, PVGraf™. Avantajul principal al panourilor FreeVolt este acela că produc, în medie, cu 30% mai mult decât tehnologia clasică fără grafen.

  Folosirea grafenului în panourile FreeVolt se datorează unei serii de patente obținute de către firma mamă la nivel internațional, fiind singura companie producătoare de panouri fotovoltaice care poate folosi grafenul în panoul fotovoltaic.

  Grafenul vine ca un supliment la tehnologia clasică pe siliciu, eliminând astfel 97% din neajunsurile tehnologiei clasice, printre care: pierderile de productivitate atunci când panourile se supraîncălzesc pe timpul verii, microsfisurile și punctele fierbinți care distrug panourile, aerul salin și amoniacul care corodează panourile și le fac nefuncționale, efectul de umbrire etc.

  Finanțarea proiectului cu tehnologia PVGraf™

  Orice proiect mare de investiții are la bază o și o sursă de finanțare. Fie că vorbim de banii proprii, fonduri Europene, o finanțare bancară sau privată, finanțarea este pasul primordial pe care orice investitor îl face în vederea asigurării banilor necesari pentru dezvoltarea proiectului său.

  În vederea finanțării, fermierii de la Agritrans au apelat la Raiffeisen Bank pentru a veni ca și partener finanțator în proiect. Raiffeisen Bank a analizat cu atenție propunerea, echipa și tehnologia folosită pentru a implementa proiectul și au conchis că toate elementele sunt aliniate politicii lor de finanțare și că proiectul și tehnologia sunt eligibile pentru a fi finanțate.

  La ce anume se uită un finanțator atunci când alocă bani pentru proiectul unui beneficiar?

  În faza de due-dilligence, orice finanțator examinează cu atenție echipa și tehnologia propusă în studiul inițial și echipa implementatoare ca să constate dacă aceastea îndeplinesc toate criteriile de eligibilitate. În analiza tehnologiei PVGraf™, finațatorii vor fi plăcut surprinși că aceasta vine cu niște caracteristici care le întrec așteptările:

  Ce a ieșit ca urmarea a acestei colaborări ieșite din comun? Un proiect de 203kWp care va genera anual, estimativ, 304,5 MWh. Rezultatul final îl puteți urmări în videoclipul de mai jos.

  Pentru detalii despre panourile fotovoltaice cu grafen și pentru a primi o ofertă, vă rugăm să accesați freevoltenergy.ro/ sau să luați legătura cu reprezentanții companiei FreeVolt România: e-mail – contact@freevoltenergy.ro și telefon 0746 295 294


  Te-ar mai putea interesa

  Vremea de Paști 2023. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni Îngrijirea pomilor fructiferi primăvara. 8+1 sfaturi din partea unui pomicultor cu experiență Subvenția APIA pe un hectar de pășune. Scheme ce se pot combina pentru o plată maximă

  Ultimele știri

  Prim-ministrul Nicolae Ciucă i-a ”aliniat” pe marii retaileri pentru a-i sprijini pe producătorii români CEC Bank și EximBank – finanțare de 8 mil. euro pentru cel mai mare producător de ouă din România Dacian Cioloș, eurodeputat: Comisia Europeană nu are cum să forțeze pe cineva să mănânce insecte