• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fabrica de lapte Bucovina SA din Suceava a fost cumpărată de un procesator din Republica Moldova

  Oana Timar -

  Fabrica de lapte Bucovina SA din Suceava a fost cumpărată de cel mai mare procesator de lapte din Republica Moldova. Conform datelor publice, peste 60% din acțiunile la Bucovina SA sunt deținute în prezent de Incomlac SA, iar restul acțiunilor sunt deținute de alți acționari.

  Procesatorul Incomlac este din Republica Moldova și are sesiul social în zona industrială a localității Bălți, în nordul Republicii Moldova.

  Conform site-ului companiei. Incomlact are 930 de angajați, dintre care 500 sunt implicați în procesul de procesare a laptelui, 260 activează în comercial, iar 170 au activitate pe partea de colectare a laptelui.

  În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor SC Bucovina SA se vor desemna și noii administratori ai firmei.

  Astfel, pentru funcția de administrator s-au înscris din partea Incomlac SA Viorel Cibota, economist, manager în comerț, în vârstă de 42 de ani din sat Pîrlița, raionul Fetești din Republica Moldova. Acesta este din ianuarie anul trecut director executiv al Incomlac. De asemenea, pentru funcția de administrator s-a înscris și Vitalie Cojuhari, jurist în vârstă de 44 de ani din orașul Dubăsari, membru în CA al Prodlacta SA, și Elena Jardan, din Săcele, județul Brașov, economist în vârstă de 43 de ani, care este director financiar al Prodlacta SA.

  O a patra candidatură a fost depusă individual de Radu Chetraru din Iași, născut în Fălticeni în 1975, care are drept calificare între 1994-2003 Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, iar în perioada 2018-2022 Facultatea de Medicină din Iași.

  Bucovina SA este un jucător important din industria alimentară din zona Moldovei, activitatea principală a societății constituindu-o industrializarea și comercializarea laptelui și a produselor lactate, producerea și desfacerea înghețatei. Înființată în anul 1991, societatea are ca prioritate declarată a conducerii societății dezvoltarea cât și menținerea pe piață, în condițiile în care pe lângă marile concentrări economice care au avut loc, au apărut și alți producători.

  ”Misiunea BUCOVINA S.A. Suceava este ca prin strategiile proprii de marketing și cele investiționale, să-și mărească cota de piață chiar în aceste condiții, câștigând noi segmente de piață, acest lucru presupunând eforturi financiare importante și investiții în modernizare, distribuție și dezvoltare”, se arată pe site-ul societății.

  Bucovina SA deține o fabrică de produse lactate și înghețată în comuna Șcheia, județul Suceava iar în orașul Fălticeni, județul Suceava o fabrică de lapte praf, unt și brânzeturi. Asigurarea aprovizionării cu lapte (materie primă) se efectuează de la producători locali și de la ferme autorizate din județele Suceava, Botoșani și Neamț, conform informațiilor publice de pe site-ul procesatorului Bucovina SA.


  Te-ar mai putea interesa

  Vin banii pentru fermieri! Guvernul a aprobat sumele pentru subvențiile ANT vegetal și zootehnie China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! Plăți APIA 2024. Primele subvenții ANT care vor intra în conturi Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă

  Ultimele știri

  Ministerul Agriculturii: APIA a început plata subvențiilor ANT! Primele sume care intră în conturi Fermierii fotbaliști așteaptă următoarea ediție a Campionatului Național de Fotbal Fertillia Un fermier și-a găsit câinele aproape mort, lovit de hoțul care a intrat în curte și a furat o oaie FGCR a împlinit 30 ani de activitate cu peste 127.000 de garanții acordate Daniel Buda: Cerealele, oleaginoasele, uleiul și mierea din Ucraina – pe lista restricțiilor la import