• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Costurile din campania de semănat vor crește cu 40-50%. Fermierii din Ucraina cer sprijinul UE

  Angelica Lefter -

  Anul acesta se anunță unul și mai dificil pentru producătorii agricoli decât a fost anul trecut, deoarece prețurile la inputuri, carburanți și energie au crescut. Din cauza acestor măriri, fermierii nu-și vor mai permite să semene aceleași suprafețe ca în anii trecuți.

  În astfel de condiții, va fi foarte bine dacă prețul semințelor va crește cu doar 40-50%, consideră Yevgeny Radoveniuk, președintele companiei ucrainene de cereale Baryshiv Grain Alliance, după cum a declarat pentru AgroРortal.ua.

  ”Sunteți familiarizați cu prețurile de pe piața componentelor, nu are rost să le comentați. Conform calculelor noastre, prețurile numai la îngrășăminte au crescut cu cel puțin 15%, iar îngrășămintele – aproape de două ori mai mult. Și care sunt prețurile actuale pentru logistică, care reprezintă, de asemenea, o parte semnificativă a costurilor de producție agricolă?”, a punctat Yevhenii Radoveniuk.

  Produsele necesare în agricultură nu vor lipsi de pe piață, însă fermierii nu vor avea bani pentru a le achiziționa

  Potrivit acestuia, inputurile și alte componente necesare în agricultură nu lipsesc pe piață, dar se întreabă dacă își vor putea permite producătorii agricoli din Ucraina toate aceste produse.

  „Voi spune despre compania noastră: în ciuda tuturor problemelor și obstacolelor, în ciuda războiului și distrugerii – vom semăna, și ne vom hrăni, și vom crește și vom recolta. Trebuie să menținem securitatea alimentară a statului, să protejăm bunăstarea lucrătorilor și proprietarilor noștri, la fel cum băieții noștri își protejează patria în acest război”, a mai declarat Yevhenii Radoveniuk.

  Ucraina cere sprijinul Uniunii Europene în campania agricolă de primăvară din acest an

  Ministrul Politicii Agrare și Alimentației al Ucrainei, Mykola Solsky, a cerut reprezentanților UE să sprijine fermierii ucraineni și să faciliteze semănatul de primăvară, după cum a declarat în discursul său din cadrul unei runiuni comune a Cabinetului de Miniștri al Ucrainei și a Colegiului Comisiei Europene.

  ”În prezent, fermierii ucraineni se confruntă cu două provocări principale: să desfășoare o campanie de semănat de înaltă calitate, precum și să crească lichiditatea produselor agricole”, a menționat Solsky, citat de serviciul de presă al Ministerului Politicii Agrare.

  Potrivit ministrului, fermierilor ar trebui să li se asigure semințe și îngrășăminte. Acest lucru va permite să nu fie lăsat niciun hectar nesemănat.

  Ucraina are nevoie de semințe, îngrășăminte și programe facile de împrumut

  Semințele și îngrășămintele sunt ajutorul de care sectorul agricol al Ucrainei are nevoie, a arătat Mykola Solsky. El a mai menționat că fermierii ucraineni suferă pierderi mari, deoarece prețul de vânzare al cerealelor este destul de scăzut, iar logistica a devenit mai scumpă.

  Ministrul Mykola Solskyi a mai spus că Ucraina trebuie să implementeze un program la scară largă de împrumut simplificat fermierilor. Ministrul a făcut un apel la reprezentanții UE cu o cerere de sprijinire a sectorului agricol ucrainean.

  Separat, el a subliniat problema blocării artificiale a ”inițiativei cerealelor” de către inspectorii ruși și a cerut partenerilor internaționali să colaboreze în acest sens.


  Te-ar mai putea interesa

  Viscol în martie și aprilie? Ce anunță meteorologii pentru următoarele săptămâni Fermieri obligați de APIA să dea subvențiile înapoi, altfel vor fi executați silit Ministerul Agriculturii: APIA a început plata subvențiilor ANT! Primele sume care intră în conturi

  Ultimele știri

  Ajutor pentru creșterea porcilor: 2.000 de lei/scroafă. Condiții, acte necesare Vânzarea terenurilor, la vedere. MADR lansează un registru cu tranzacțiile de terenuri agricole Alertă ANM: Val de aer încărcat cu praf saharian, până vineri seară, deasupra României