• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum să iți crești profitul fermei cu AgroLeg Varo

    Adrian Radu -

    Agroleg Varo este unul dintre distribuitorii de input-uri agricole care au devenit esențialii în lanțul de aprovizionare agricol al României, oferind micilor fermieri acces la servicii de top, inputuri de calitate și informații esențiale. Povestea Agroleg Varo a început în 2010, cu o fitofarmacie, iar în ultimii ani a evoluat la distribuție națională de input-uri agricole.

    Strategia de succes a celor doi fondatori constă în primul rând în testarea produselor pe care le comercializează. ”Printre produsele cu care venim către dvs. aș putea zice cu mâna pe inimă că nu există produs pe care să nu-l fi folosit. Nu mergem pe a aduce un produs de care am auzit doar că este bun și să-l oferim mai departe pe piața noastră, ci le testăm noi și daca sunt OK și trec testele noastre, atunci venim și către dvs.”, a precizat Florin Varo, fondator Agroleg Varo.

    Compania își aprovizionează inputurile de la furnizori de încredere, care acoperă întreg spectrul de nevoi agricole. Albaugh, Akplas, Neufarm sau AgroTip sunt printre producătorii de input-uri cu care Agroleg Varo a dezvoltat parteneriate solide.

    ”Cu achizițiile pe care le-a facut, Albaugh își dorește să devină principalul jucător pe piața produselor de protecția plantelor, pe piața produselor generice, pe piața produselor ieșite de sub patent. Pentru Albaugh, Agroleg Varo este clientul strategic, atât pe parte de centru pentru culturi de câmp, dar și un client strategic pe parte de fitofarmacii.

    Împreună cu Agroleg Varo dezvoltăm , cum spuneam, erbicidele pentru cultura de porumb, erbicide pe bază de mezotrione, erbicide pe bază de nicosulfuron, nicosulfuron cu dicamba, erbicide pentru cereale, dezvoltăm florasulam, produsul Upton. Foarte bine am dezvoltat Abamectin în ultimii 2 ani și am reușit să avem un market share foarte bun împreună și să ajungem în cât mai multe fitofarmacii și la cât mai mulți fermieri”, a declarat Ciprian Păcuraru, Director Tehnic Albaugh Europa, în cadrul unui eveniment organizat de Agroleg Varo.

    Asigurarea rezilienței clienților fermieri la secetă și deficit de apă este una dintre preocupările principale ale Agroleg Varo. În acest sens, compania are o colaborare de mai bine de 10 ani, cu Akplas Turcia, care înseamnă zona de irigare, atât pentru legumele în câmp, irigarea prin aspersie, cât și în spațiile protejate, însemnând irigarea prin picurare.

    ”Partea de irigare prin aspersie este acoperită de la micile gospodării până la fermele legumicole foarte mari. Cifrele ne bucură că reușim de la an la an să creștem foarte frumos”, a declarat George Costache, Reprezentant Vânzări al Agroleg Varo pentru zona de sud-est.

    Semințele de calitate sunt un input vital în lanțul de aprovizionare al Agroleg Varo. Misiunea companiei este de a oferi clienților săi semințe de legume de ultimă generație. Pentru realizarea acestui scop, AgrlLeg a ales colaborarea cu cu AgroTip un producător german, prezent aproape în toate zonele de producție, inclusi Statele Unite, China, Africa de Sud și America Latină.

    ”Rezultatul ne este confirmat atât de către producători, fermierii care cultivă semințele de la AgroTip, cât și de piața lor de desfacere, și anume supermarketurile, care, după cum știți, caută doar calitate la cel mai înalt nivel”, a declarat Paul Tiboc, Manager Regional de Vânzări al Agroleg pentru zona centru-nord-vest.

    Prin colaborarea cu fitofarmaciile din toată țara, Agroleg Varo se asigură că micii producători au acces la toată gama de produse a companiei, de la semințe și tratamente de protecție, până la sistemele de irigații.

    Pentru Marin Cristinel, administratorul fitofarmaciei Fitored din localitatea Matca, județul Galați, parteneriatul cu Agroleg a însemnat consolidarea afacerii sale.

    ”În 2020 am început colaborarea cu firma Agroleg Varo, o colaborare pe care am început-o, pot să spun, puternic, cu produse foarte bune. Am vândut foarte multă bandă picurare Akplas, turbă Domoflor și anul trecut am vândut foarte mult Vargas, insecticid acaricid Vargas. Produse top.”, a declarat Marin Cristinel.

    Aceeași colaborarea de succes se aplică și în Teleorman, cu fitofarmacia Fito Set Tibacu. George Tibacu, administratorul magazinului a început parteneriatul de Agroleg Varo în urmă cu doi ani, timp suficient pentru a se convinge de calitatea produselor.

    ”Comercializăm de la dânșii folia microporoasă tip Agril de Marma, tăvile de Semca, banda de picurare Akplas și, ulterior, acum o să adăugăm în portofoliul nostru și produsele de la Cosmocel, agronutrienții lor. Comercializăm produsele și recomandăm produsele Agroleg Varo datorită calității, prețului, au un raport preț-calitate extraordinar de bun și niciodată nu am dat greș cu produsele lor”, a explicat George Tibacu.

    Cel mai nou furnizor de produse din portofoliul Agroleg Varo este Cosmocel, unul dintre cei mai mari producători de biostimulatori la nivel mondial. MAXI GROW, ROOTEX, AGRO K, BARRIER SI INEX sunt cele 5 produse recomandate pentru fermierii români. Fiecare dintre acestea au dovedit rezultate la nivel internațional iar eficiența lor a făcut ca Agroleg Varo să le propună și fermierilor din România.

    O altă strategie inovatoarea prin care Agroleg își propune să transfere cât mai multă informație și tehnici de bune practici către fermierii o reprezintă cursurile de vânzări pentru partenerii distribuitori. Compania asigură, astfel, furnizarea unui set complet de informații și ponturi care să ajute reprezentanții fitofarmaciilor să vândă produsul potrivit fiecărui fermier.

    ”În situația noastră, oamenii au învățat tehnici de prezentare a produselor. Consumatorii, clienții nu mai au răbdare să te asculte cu atâta inflație de publicitate, este fenomenul scroll, adică dacă nu spui un lucru important în 3 secunde, scroll, scroll, nimeni nu te ascultă. Și atunci, noi am găsit soluții în așa fel încât prin prezentarea unui produs, prin tehnici de prezentare a unui produs să atragi atenția și să punctezi lucruri importante într-un timp foarte scurt”, a explicat Felix Sava, Trainer-Formator în cadrul cursului organizat de Agroleg Varo. Toate detaliile despre produsele din portofoliul Agroleg Varo pot fi găsite pe www.varo.ro.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Prima fermă de lalele din România și-a deschis porțile pentru vizitatori Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA