• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Raport USDA februarie 2023 – efecte pe bursa de cereale

  agrointeligenta.ro -

  Raportul pe luna februarie al Departamentului pentru Agricultură al Statele Unite ale Americii – USDA, nu a modificat tendința de creștere pentru prețul grâului. Specialiștii americani au majorat cu puțin recolta rușilor, dar creșterea de 1% nu a influențat încă piața cerealelor.

  USDA și-a revizuit doar puțin estimarea producției de grâu pentru Rusia la 92 de milioane de tone, comparativ cu cele peste 100 de milioane de tone raportate de autoritățile ruse. Australia culege, de asemenea, o recoltă de grâu record de aproximativ 38 de milioane de tone în acest an, potrivit unei analize realizată de dr. Olaf Zinke pentru Agrarheute.com.

  Raportul actual al USDA din februarie 2023 s-a concentrat pe datele recoltelor din Argentina și noile cifre de grâu din Rusia și Australia. Cu toate acestea, noile calcule nu au provocat un șoc pe burse.

  Producția de porumb și soia din Argentina au fost de asemenea în centrul rapoartelor Argentina este al treilea cel mai mare exportator de porumb din lume și se confruntă cu o secetă de mai mulți ani indusă de La Niña, care a redus semnificativ perspectivele de recoltă pentru sezonul de vegetație actual.

  Așa cum era de așteptat, USDA a continuat să reducă producția de porumb și soia din Argentina în 2022/23, ceea ce a făcut ca stocurile globale de porumb și soia să se micșoreze și mai mult. Scăderile aplicate de USDA au fost, de asemenea, puțin mai mari decât așteptările pieței, dar orice potențială acțiune în creșterea prețurilor a fost suprimată de reduceri ale consumului de porumb și soia din SUA. Majoritatea observatorilor se așteaptă ca piața să rămână concentrată asupra impactului vremii uscate asupra culturilor Argentinei, care probabil va continua să susțină prețurile ridicate ale cerealelor.

  Scade recolta de soia din Argentina

  Recolta de soia din Argentina, al treilea producător mondial de semințe oleaginoase, va scădea la 41,0 milioane de tone, în scădere de la 45,5 milioane de tone estimate în ianuarie, a spus USDA . Dacă seceta continuă, „Argentinei va avea greu să producă peste 40 de milioane de tone de boabe de soia”, au spus analiştii. În legătură cu seceta din Argentina, Bursa de Valori din Rosario și-a revizuit miercuri, 8 – februarie, estimările de producție în scădere, la doar 34,5 milioane de tone pentru boabe de soia și 42,5 milioane de tone pentru porumb.

  Mai mult grâu în Rusia, dar și cererea este mare

  Recoltele de grâu din Australia, Brazilia și Rusia au fost revizuite pozitiv. Cu toate acestea, prețul grâului a continuat să crească datorită unei creșteri a importurilor de la cumpărători de top din Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est și China.

  USDA și-a revizuit doar puțin producția de grâu pentru Rusia la 92 de milioane de tone, comparativ cu peste 100 de milioane de tone raportată de autoritățile de la Moscova. USDA a crescut producția rusă de grâu pe baza noilor date de suprafață de la agenția rusă de statistică de stat Rosstat.

  Recoltă record de grâu în Australia

  De asemenea, Australia culege o recoltă de grâu record de aproximativ 38 de milioane de tone anul acesta (ianuarie: 36,6 milioane de tone) și este probabil să aibă un sezon record de export de 28 de milioane de tone, estimează USDA.

  India și-ar putea limita exporturile de grâu, în ciuda unei recolte mari estimate de aproximativ 112 milioane de tone. Țara a început o activitate puternică de export în 2022/2023 înainte de a limita exporturile pentru a reduce inflația. Oficialii guvernamentali din India au declarat pentru Reuters că țara ar putea extinde interdicția actuală a exporturilor de grâu pentru a proteja proviziile locale. Potrivit unor rapoarte, interdicția ar putea dura până la jumătatea anului 2024. India nu este în mod normal un exportator important de grâu, dar a exportat o cantitate semnificativă de grâu înainte de interdicția actuală.

  Pentru cultivatorii de grâu din SUA, un dolar puternic și stocurile globale ample limitează exporturile și perspectivele de preț. Cu toate acestea, îngrijorările legate de o secetă în regiunile cheie de cultivare a grâului de iarnă din Statele Unite, agravate de cele mai recente prognoze meteo, au continuat să susțină prețurile grâului. Analiștii recomandă prevânzarea unei părți din recolta de grâu din 2023, în timp ce prețurile sunt încă atât de mari.


  Te-ar mai putea interesa

  Furtuni puternice cu grindină anunțate astăzi de ANM. Codul roșu de caniculă – menținut! Subvenții 2024 – listele cu fermierii controlați de APIA în fiecare județ Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți. Ministrul Barbu: Cuantum între 200 și 250 euro/ha

  Ultimele știri

  Sprijin pentru micii producători! DAJ Giurgiu redeschide piața volantă! Terenuri agricole vândute cu 10.000 euro/ha pentru construirea unui parc fotovoltaic Egiptul și Algeria – achiziții masive de grâu din Rusia, Ucraina și Bulgaria