• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ferma de porci deținută de familia lui Liviu Dragnea a intrat în faliment

    Angelica Lefter -

    Ferma de suine care i-a aparținut fiului lui Liviu Dragnea a intrat, oficial, în faliment. La ferma Salcia SA, cu sediul în județul Teleorman, a fost acționar principal Ștefan Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, fostul președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD.

    Decizia privind intrarea în faliment a fermei a fost luată de Tribunalul Teleorman, iar noul termen a fost stabilit pentru data de 3 aprilie 2023, potrivit ziuadeconstanța.ro, care citează platforma Confidas.ro.

    Potrivit datelor, fosta fermă de porci apare în anul 2021 cu o pierdere de 872.037 de lei.

    ”Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de administratorul judiciar EUROSMART S.P.R.L.. În temeiul art. 145 alin. 1 lit. C raportat la art. 97 alin. 2 din Legea nr. 85/2014 dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitoarei FERMA SALCIA SA. Numeşte lichidator judiciar pe EUROSMART S.P.R.L. care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 şi 53 alin.1 şi 2 din Legea nr. 85/2014, cu o remuneraţie de 3000 lei din averea debitoarei. În temeiul art.145 alin.2 din Legea nr. 85/2014, ridică dreptul de administrare al debitoarei şi dispune dizolvarea acesteia, lichidatorul preluând de îndată gestiunea, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii. Dispune întocmirea şi preluarea de către lichidator, în termen de 5 zile de la intrarea în faliment a unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora, cu indicarea celor născute după deschiderea procedurii, a tabelului definitiv al creanţelor şi a oricăror tabele întocmite în procedură. Dispune notificarea intrării în faliment a debitoarei în condiţiile art.99 alin.3 din Legea nr.85/2014 (conform Codului de procedură civilă şi publicarea, pe cheltuiala averii debitorului, într-un ziar de largă circulaţie şi în B.P.I.) tuturor creditorilor menţionaţi în lista prevăzută de art. 145 alin.2 lit. e, ale căror creanţe s-au născut după deschiderea procedurii, debitoarei şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Teleorman pentru efectuarea menţiunii, precum şi OCPI Teleorman. Fixează termene limită pentru: – depunerea cererilor de creanţe născute în timpul procedurii – 13.03.2023; – verificarea acestor creanţe şi întocmirea tabelului suplimentar – 12.04.2023; – depunerea contestaţiilor – 7 zile de la publicarea în BPI a tabelului suplimentar; – întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor – 12.05.2023. Conform art.146 alin.2 din Legea nr. 85/2014 notificarea va fi comunicată creditorilor cu cel puţin 10 zile înainte de împlinirea termenului limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor. În temeiul art. 151 din legea insolvenţei dispune sigilarea bunurilor debitoarei şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Pune în vedere lichidatorului judiciar prevederile art. 252 din Legea nr. 31/1990, republicată şi dispune îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi. Fixează termen administrativ de control pentru analiza stadiului continuării procedurii la data de 03.04.2023. Executorie. Cu apel în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Teleorman”.

    Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 7 februarie 2023, Ferma Salcia SA, are sediul în Teleorman și se ocupă de fabricarea produselor din carne, inclusiv din carne de pasăre, iar pentru anul 2021 figura cu 61 de angajați. Totodată a raportat o cifră de afaceri de 5.901.502 de lei, cheltuieli de 11.653.477 de lei și o pierdere de 872.037 de lei. Asociații sunt Ilie-Liviu Dragne, cu 98,9 %, și Gabriel Tianu cu 1,1 %.

    La data de 2 martie 2020, judecătorii de la Tribunalul Teleorman au admis cererile de deschidere a procedurii insolvenţei, prevăzută de Legea nr. 85/2014, formulată de creditorul Schweinemast Brader GMBH şi de creditorul Tel Drum SA prin administrator judiciar CITR Filiala Ilfov SPRL.

    Amintim că ferma de porci din inima Bărăganului a ajuns în aprilie 2014 de la Tel Drum SA, companie cu care președintele PSD a negat mereu că ar avea vreo legătură, în proprietatea fiului lui Liviu Dragnea, dar a trecut mai întâi printr-un fel de intermediar, astfel încât la prima vedere nu s-a putut observa cum firma abonată la contracte de asfaltare în Teleorman a transferat o afacere prosperă.


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd