• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Se întoarce iarna! Meteorologii au anunțat viscol și ninsori în 32 de județe până luni dimineața

  Angelica Lefter -

  Iarna se întoarce! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări de viscol și intensificări ale vântului, mai ales în zona înaltă a țării în 32 de județe.

  Astfel, pentru următoarele zile sunt valabile patru avertizări, două coduri Galbene și două coduri Portocalii, de vreme rea, transmise de meteorologi.

  Avertizare meteorologică – cod Galben

  Meteorologii au emis astăzi, 17 februarie, un cod Galben de intensificări ale vântului și viscol în zona de munte, la peste 1.700 de metri altitudine.

  Intervalul de valabilitate este de astăzi, vineri – 17 februarie, ora 20:00 până luni – 20 februarie, la ora 10:00

  La munte, la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 70…100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută.

  Avertizare meteorologică – cod Portocaliu

  ANM a emis o avertizare cod Portocaliu valabilă de mâine, sâmbătă – 18 februarie, ora 8:00 până duminică – 19 februarie, ora 20:00.

  Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului și viscol puternic, iar zonele afectate sunt la altitudini mai mari de 1700 de metri în Munții Apuseni, Carpații Meridionali și de Curbură.

  În intervalul menționat, la altitudini mai mari de 1700 m în Munții Apuseni, Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h și va fi viscol puternic.

  Avertizare meteorologică – cod Galben

  O altă avertizare cod Galben a fost emisă de meteorologi pentru intensificări ale vântului, în intervalul 18 februarie, ora 8:00 – 19 februarie, ora 20:00.

  În perioada menționată, în nord-vestul, nordul, centrul și local în sudul și în extremitatea de sud-est a țării, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 55…65 km/h și izolat 70 km/h.

  Avertizare meteorologică – cod Portocaliu

  Un alt cod Portocaliu de ninsoare și viscol a fost emis de astăzi, vineri – 17 februarie, ora 20:00 – până la data de 19 februarie, ora 20:00.

  În intervalul menționat în zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud și Suceava, la altitudini de peste 1700 m, temporar va ninge viscolit, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vizibilitatea va fi redusă.

  La altitudini sub 1700 m, temporar va ploua, prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă. În nordul, nord-vestul și centrul țării vor fi precipitații moderate cantitativ și pe alocuri se vor acumula peste 25…35 l/mp, conform ANM.

  Harta ANM: Județele aflate sub influența codurilor Galben și Portocaliu

  Conform hărții ANM, codul Portocaliu de viscol și ninsoare este valabil pentru județele Maramureș, Bistrița-Năsăud și Suceava, parțial pentru județele Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău, Vrancea.

  Codul Galben va afecta județele: Satu-Mare, Bihor, Sălaj, Cluj, Mureș, Harghita, Neamț, parțial Suceava, Botoșani, Bacău, Covasna, mai bine de jumătate din județul Brașov, Sibiu, Alba, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Constanța.


  Te-ar mai putea interesa

  Un fermier acuză Primăria că vrea să îl lase fără terenurile agricole pe care le-a cumpărat Despăgubirile de secetă au fost adoptate de Guvern. Cuantum: 335 lei/ha la culturile calamitate integral Stropirea roșiilor după copilire – tratamente de protecție

  Ultimele știri

  ICDP Mărăcineni testează îmbunătățirea producției de căpșuni cu biostimulatorii Daymsa Alertă ANM: Ploi torențiale în mai multe județe. Cantităţile de apă vor depăși 50 l/mp Bursă orz 2023, recolta nouă. Prețuri pe tonă la fermieri în câmp și în portul Constanța