• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Prognoza meteo. Un episod violent de iarnă în weekend

  agrointeligenta.ro -

  Meteorologii anunță un nou episod de iarnă ce va debuta începând de astăzi, vineri – 24 februarie. În următoarele zile, cerul va fi mai mult noros şi va ploua în vest şi sud-vest, local în sud şi pe alocuri în restul teritoriului. La munte, în special la altitudini de peste 1400 m, vor fi şi ninsori şi lapoviţă. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri pe crestele montane.

  Cum va fi vremea astăzi, vineri – 24 februarie 2023

  Vremea de vineri, 24 februarie, va fi în general închisă. Va ploua în vestul, centrul şi nordul ţãrii, iar mai ales pe parcursul zilei local şi în rest. Ploile vor fi mai intense noaptea în Crişana, Maramureş, Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali, iar pe tot intervalul se vor acumula, pe alocuri, cantităţi de peste 20 – 30 l/mp.

  În zona montană sunt așteptate precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări pe creste, cu rafale de peste 80…90 km/h, iar local şi în celelalte zone, cu viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime între 0 şi 7 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţă.

  Cum va fi vremea sâmbătă, 25 februarie 2023

  Vremea de sâmbătă, 25 februarie, va fi deosebit de caldă pentru această perioadã din an în regiunile extracarpatice şi parţial în centru şi normală termic în rest.

  Temperaturile maxime se vor încadra de la 5 grade în nord-vest până la 20 de grade în sud-est. Aria de nebulozitate şi precipitaţii va fi în extindere şi va cuprinde majoritatea regiunilor.

  În zonele joase de relief vor fi ploi ziua, dar din orele serii, în vest, nord-vest şi centru, se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, în timp ce, în zonele montane, din precipitaţii mixte la început, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. Local, cu precădere în masivele vestice şi nordice, se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate, peste 25 – 30 l/mp.

  Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăşi 90…100 km/h, dar în prima parte a intervalului local şi temporar şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 50…65 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -1 şi 8 grade, potrivit ANM.

  Cum va fi vremea duminică, 26 februarie 2023

  Vremea zilei de duminică, 26 februarie, va fi închisă şi mult mai rece decât în intervalul precedent (valorile termice diurne urmând a se situa sub normele perioadei) în jumătatea de nord a ţării.

  Se vor semnala precipitaţii, predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar cantităţile de apă vor fi local însemnate. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, local va ploua, iar regimul termic nu va avea variaţii semnificative, se va menţine peste medie.

  La munte vor fi mai ales ninsori, mai consistente în masivele vestice şi nordice şi va continua sã se depunã strat de zăpadă. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade, mai ridicate în regiunile sudice, posibil spre 17-19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -2 şi 8 grade. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la altitudini mari şi pe arii restrânse şi în celelalte zone.

  Cum va fi vremea luni, 27 februarie 2023

  De la începutul săptămânii viitoare, vremea se va ameliora treptat sub aspectul precipitaţiilor, astfel încât aria acestora şi a nebulozităţii se va restrânge către jumătatea estică.

  Vor fi mai ales ploi în sud-est şi predominant ninsori în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua, în special în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -6 şi 2 grade.

  Marți, miercuri, joi, vremea va deveni rece, cu precădere în regiunile extracarpatice. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată.


  Te-ar mai putea interesa

  Furtuni puternice anunțate în aproape toate județele. Alertă de vreme severă de la ANM Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și ploi torențiale în jumătate de ţară. Județe sub alertă! Țara, împărțită între caniculă și furtuni. 12 județe sub alertă de vijelii și grindină

  Ultimele știri

  Adrian Pintea, MADR: Subvenția care ajunge în conturi în maxim o săptămână! Lupu, Holstein RO: Ar trebui să se oprească modul în care sume importante ajung la ferme fără un minim de performanţă Valentin Jecu, cultivator de usturoi: Nu știu dacă vom recolta cele 3 tone la hectar pentru ajutorul de minimis