• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • APIA astăzi: Se depun cererile pentru ajutorul de stat de 175 euro/ha. Termen limită: 9 iunie

  Roxana Dobre -

  Fermierii pot depune până la data limită de 9 iunie o cerere de solicitare a ajutorului de stat în cuantum de până la 175 euro, plătit prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

  APIA a informat astăzi, marți – 14 martie, potențialii beneficiari că în perioada 15 martie – 9 iunie inclusiv, la Centrele judeţene APIA şi al Municipiului Bucureşti, se depun cereri de plată pentru anul 2023, aferente sesiunii 2/2019, anul 5 de angajament, sesiunii 3/2020, anul 4 de angajament şi sesiunii 4/2021, anul 3 de angajament pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”, aferentă Măsurii 15, Submăsura 15.1 „Plăți pentru angajamente de silvomediu”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

  APIA primește cereri de plată aferente anului 2023 pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”

  Citiți și: Subvenții APIA 2023. Fermierii care au nevoie de diplomă pentru o plată mai mare la hectar

  Unde se depune cererea de plată

  Pentru acordarea sprijinului financiar în cadrul schemei de ajutor de stat solicitantul depune o cerere de plată – conform Anexei 1 din Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 94/10.03.2023 privind aprobarea formularului tip al cererii de plată și a instrucțiunilor de completare, pentru anul 2023.

  Cererea de plată se depune online, în aplicația electronică M15, (pe site-ul APIA prin Google Chrome), se tipărește, se semnează și se depune/transmite împreună cu documentele aferente, la Cetrul Județean al APIA sau Centrul Municipiului Bucureşti al APIA. În cazuri excepționale, cererea de plată se poate depune doar pe suport de hârtie împreună cu documentele aferente.

  Citiți și: Calendar subvenții martie 2023. Plăți în conturi și termene limită pentru fermieri

  Termene pentru ajutorul de stat

  Cererile de plată pot fi depuse și după data de 9 iunie 2023, în termen de 25 zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul daca cererea de plată ar fi fost depusă până la data de 9 iunie 2023.

  Modificările cererilor de plată se depun la APIA până la data de 26 iunie 2023 inclusiv, fără aplicarea de penalități. Beneficiarii pot depune modificări ale cererii de plată după data de 26 iunie 2023, până la data limită de depunere a cererilor de plată, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul daca modificarea cererii de plată ar fi fost depusă până la data de 26 iunie 2023.

  Cuantumuri pentru subvenția acordată pentru păduri

  Sprijinul financiar prin schema de ajutor de stat se acordă anual, ca sumă fixă pe unitatea de suprafaţă (hectar), proprietarilor (inclusiv Unităților Administrativ Teritoriale) de păduri din fondul forestier național, în baza unui angajament pentru o perioadă de 5 ani și vizează compensarea pierderilor de venit şi a costurilor suplimentare suportate de beneficiar ca urmare a implementării unuia sau a celor două pachete ale schemei de ajutor de stat:

  – Pachetul 1 – Asigurarea de zone de liniște, pentru care beneficiarul primește 38 euro/an/ha pentru întreaga suprafață inclusă în angajament;
  –  Pachetul 2 – Utilizarea atelajelor la colectarea lemnului din rărituri, pentru care beneficiarul primește 137 euro/an/ha pentru suprafaţa anuală pentru care se solicită sprijin în cadrul Pachetului 2 (acest pachet poate fi accesat numai împreună cu Pachetul 1).
  Intensitatea sprijinului public, nerambursabil, acordat în baza schemei de ajutor de stat este de 100%.

  Pentru suprafețe mai mari de 500 ha se aplică degresivitatea sprijinului financiar, astfel că nivelul plăților va fi ajustat.

  Informațiile detaliate pentru accesarea schemei de ajutor de stat pot fi consultate la Centrele APIA si pe site-ul APIA www.apia.org.ro. 


  Te-ar mai putea interesa

  Fermieri obligați de APIA să dea subvențiile înapoi, altfel vor fi executați silit Fermieri sunați de APIA să își deschidă conturi noi pentru a încasa cei 100 euro/ha Șeful APIA – anunț pentru fermierii care așteaptă plata finală a subvențiilor

  Ultimele știri

  Casa Verde 2024 – buget record pentru instalarea panourilor solare Programul Rabla pentru Tractoare – aprobat! Fermierii primesc bani pentru achiziția de utilaje noi Guvernul a aprobat subvenția de 25 lei pe familia de albine. Cererile se depun la DAJ