Michelin aduce pe piață noua anvelopă agricolă Evobib pentru utilizare atât pe asfalt, cât și în câmp
Angelica Lefter -Compania Michelin aduce pe piață un nou tip de anvelopă – Michelin Evobib, dotată cu tehnologie de ultimă generație ”2 în 1”, pentru utilizare atât pe asfalt, cât și pe câmp. Aceasta a fost special concepută pentru tractoare cu Sistem Central de Umflare a Anvelopelor.
Principalele sale calități sunt: longevitate optimizată, compactarea solului și consumul de combustibil reduse, tracțiune și durabilitate îmbunătățite.
În 2017, anvelopa Evobib a fost premiată cu medalia de Aur pentru inovație la SIMA Innovation Awards, o competiție internațională dedicată dezvoltărilor tehnologice în agricultură.
O nouă versiune a anvelopei Michelin Evobib este acum disponibilă, fiind prima anvelopă agricolă special concepută pentru utilizarea cu Sistemul Central de Umflare a Anvelopelor (CTIS), pentru a obține performanțe excelente pe asfalt și pe câmp, datorită modelului adaptativ al benzii de rulare.
- În utilizare pe câmp, amprenta la sol este maximizată datorită designului benzii de rulare, în timp ce construcția sa cu presiune foarte scăzută (datorită tehnologiei Michelin Ultraflex) reduce compactarea solului și îmbunătățește performanța de tracțiune a tractorului.
- Pe asfalt, amprenta redusă la sol și nervura centrală a modelului benzii de rulare reduc rezistența la rulare. Astfel, longevitatea este îmbunătățită și consumul de combustibil este redus.
Modelul benzii de rulare este conceput pentru a optimiza longevitatea și pentru a asigura o tracțiune remarcabilă pe toată durata de viață a anvelopei. Carcasa anvelopei este acum PFO (Pressure Field Operation), un standard care permite producătorilor de anvelope să mărească capacitatea de încărcare a anvelopelor lor pentru utilizare pe teren.
- O variație a amprentei de 47% între utilizarea pe asfalt și pe câmp, dublu față de o anvelopă VF (flexie foarte mare) precum MICHELIN AXIOBIB 2 (24%) care ar fi fost folosită de obicei cu CTIS.
- Creștere cu 15% a tracțiunii față de o anvelopă competitivă VF cu banda de rulare hibridă și aceeași capacitate de tracțiune ca o anvelopă VF cu banda de rulare cu blocuri de tracțiune (în condiții normale de teren).
- Consum de combustibil apropiat de cel obținut folosind o anvelopa standard de profil de asfalt. O reducere a consumului de combustibil de 2 litri pe oră, în comparație cu anvelopa hibridă VF a unui concurent și o reducere de 1 litru pe oră în comparație cu MICHELIN AXIOBIB 2 cu CTIS.
Pentru moment, Michelin Evobib este disponibilă în două dimensiuni pentru tractoare între 200 și 300 de cai putere și anume VF 710/70 R 42 și VF 600/70 R 30.
Trei dimensiuni suplimentare vor fi introduse în octombrie 2023 pentru tractoarele de peste 300 de cai putere: VF 650/60 R34, VF 650/65 R34 și VF 710/75 R42.
Ce anvelopă alegi în funcție de utilizarea ei?
Cu această inovație importantă, Michelin are o gamă completă de soluții pentru tractoare de mare putere. Pentru a facilita alegerea anvelopei optime, Michelin recomandă:
- Daca mai mult de 80% din utilizare este în câmp și/sau în condiții grele de lucru, Michelin Axiobib 2 e alegerea datorită capacităților de tracțiune oferite de barele sale.
- Între 20 și 80% utilizare în câmp, Michelin Evobib cu umflare a anvelopelor optimizează performanța pe asfalt și în câmp, pentru utilizatorii care caută o rentabilitate a investiției.
- Dacă utilizarea în câmp este mai mică de 20% (în principal este folosită pe asfalt) și tractorul nu trebuie să lucreze în condiții extreme, Mechelin Roadbib va fi varianta cea mai potrivita datorită longevității superioare și a economiei de combustibil pe care o asigură.
Michelin, lider în domeniul anvelopelor
Michelin, lider în domeniul anvelopelor, este dedicată îmbunătățirii sustenabile a mobilității bunurilor și persoanelor prin producția, distribuția și comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul. Aceasta oferă, de asemenea, servicii inovatoare ce sprijină afacerile, servicii de mobilitate digitale și publică ghiduri de călătorie, ghiduri pentru hoteluri și restaurante, hărți și atlase rutiere. Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4500 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău și una la Florești, o rețea comercială şi un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (20 țări). (www.michelin.ro).
Cu sediul central în Clermont-Ferrand, France, Grupul Michelin este prezent în 177 țări, are 124.760 angajați și coordonează 68 de unități de producție care împreună au produs 173 milioane anvelope în 2021. (www.michelin.com)