• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tractorist amendat cu 1.450 de lei. Tractorul pe care îl conducea era fără plăcuțe și fără lumini

    Angelica Lefter -

    Un tractorist a fost oprit în trafic pentru că mașina agricolă pe care o conducea nu avea plăcute de înmatriculare și nici lumini funcționale. În plus, oamenii legii au constatat că operatorul utilajului era în stare de ebrietate. Amenda aplicată se ridică la 1.450 de lei.

    Polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Oșești, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, potrivit estnews.ro.

    Tractorul agricol condus de bărbatul de 50 de ani, care circula fără a avea în funcțiune surse de iluminare și fără plăcuță cu număr de înregistrare, a fost oprit de polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în serviciu de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier, pe un drum public  din localitatea Buda, la data de 25 februarie 2023, ora 19.34.

    Conducătorul tractorului a fost depistat cu o valoare de 1.21 mg/l alcool pur în aerul expirat

    Nu a fost greu ca oamenii legii să-și dea seama că respectivul conducător al tractorului agricol consumase băuturi deoarece acesta emana halenă alcoolică.

    Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

    Polițiștii l-au reținut pe conducătorul tractorului și l-au amendat cu 1.450 de lei

    Față de conducătorul utilajului a fost dispusă măsura sancționării contravenționale, pentru comiterea a trei abateri, cu amendă în cuantum total de 1.450 lei.

    Trei zile mai târziu, la data de 28 februarie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii rutieri vasluieni l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, instanță de judecată care a dispus măsura arestării preventive la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

    Oamenii legii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

    Mai mulți șoferi depistați pe drumurile publice ale țării conducând utilaje neconforme

    De altfel, în ultima perioadă oamenii legii au înștiințat că mai mulți șoferi, cu vârste cuprinse între 19 și 35 de ani, au fost depistați la volanul mașinilor și utilajelor agricole, deși nu aveau permis de conducere și în județul Galați, potrivit viata-libera.ro.

    Astfel, un bărbat de 29 ani, a fost surprins în timp ce conducea pe strada Grigore Ventura, din Galați, deși avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru alte abateri la regimul rutier.

    Un alt șofer, în vârstă de 24 de ani, a fost depistat în satul Bălășești, din județul Galați, în timp ce conducea un tractor neînregistrat și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul, pe Drumul Comunal 111, din localitatea de domiciliu.

    Tot în Galați, un al treilea șofer, de 35 de ani, a fost oprit pe strada Medeleni, din Tecuci, în timp ce conducea o autoutilitară, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

    Cei trei șoferi s-au ales cu dosare penale pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, respectiv, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînregistrat.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara

    Ultimele știri

    Plantele beau, nu mănâncă! Baza agriculturii: Solul! Cum îl facem optim pentru culturile noastre acum, în primăvară, cu cheltuieli minime? S-a publicat Ghidul pentru achiziția de utilaje agricole cu fonduri europene!