• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Preț porci 2023. Cu cât se vinde un porc sau un purcel la poarta unei ferme din România

  Angelica Lefter -

  Prețul per kilogram pentru un porci în viu la poarta unei ferme din România. Gospodarii se pot aproviziona inclusiv cu purcei pentru îngrășat pe care îi pot sacrifica ulterior când ating greutatea dorită.

  Crescătorii de suine care sunt interesați de a achiziționa noi exemplare, fie gata pentru sacrificat, fie pentru creștere sau scroafe reformă, au acum posibilitatea de a cumpăra din ferme sigure și aliniate standardelor cerute de lege.

  Prețul pentru porcii de peste 100 de kilograme, în viu, încep de la 11 lei pe kilogram, plus TVA de 9%, în una dintre cele mai cunoscute ferme profesionale de suine. De asemenea, o scroafă reformă se vinde cu 5 lei pe kilogram, plus TVA de 9%, arată crescătorii. Pentru grăsuni, prețurile variază, în funcție de greutate, de la 590 de lei la 740 de lei pe cap de animal.

  Transport de suine în țară (foto: adevarul.ro)

  Preț porci 2023. Vânzarea porcilor direct din fermă

  Ferma Suinprod Siret, din județul Bacău, a publicat oferta lunii martie la porcii grași, grăsuni și scroafe de reformă, cu mențiunea că porcii se vând în viu, conform unui program de vânzare bine stabilit.

  Mai mult, persoanele interesate, dar care locuiesc în alte județe, pot comunica cu două zile înainte datele necesare și anume: codul de exploatație și numărul de înmatriculare a autovehiculului. Ofertele sunt valabile începând cu data de 13 martie 2023, a anunțat conducerea fermei.

  ”Oferta lunii martie 2023

  Porci grași peste 100 kg – 11 RON/kg + TVA 9%
  Porcii se vând în viu, conform programului de vânzare:

  Ferma Ardeoani, sat Leontinești, comuna Ardeoani: marţi și joi între orele 13:00-16:00
  Ferma Gheorghe Doja, sat Gheorghe Doja, comuna Răcăciuni: joi între orele 13:00-15:30

  Pentru programare și informaţii suplimentare :

  Ferma suine Leontești – tel : 0234354005 , 0747058575
  Ferma Suine Gheorghe Doja – tel: 02342510853 , 0746049489

  Pentru persoanele interesate din alt județ este necesară comunicarea cu două zile înainte de data livrării a următoarelor date : cod exploatație și numărul de înmatriculare a autovehiculului”, se arată în anunțul dat publicității.

  Lista prețurilor pentru vânzarea porcilor din poarta fermei SC SUINPROD SRL Bacău

  Preț scroafă reformă – 5 lei/kg, la care se adaugă TVA de 9%

  De asemenea, acest anunț este însoțit de un afiș cu toate prețurile pentru categoriile de porcine. Astfel, cei interesați trebuie să știe că prețurile pentru grăsuni diferă în funcție de greutatea medie.

  Preț porci 2023 la poarta fermei – grăsuni:

  Preț porci 2023 la poarta fermei – porci grași:

  Preț porci 2023 la poarta fermei – scroafă reformă:

  De menționat că transportul porcinelor pe teritoriul României, dintr-o zonă în alta, se face numai în baza legii și trebuie respectate anumite reguli necesare pentru evitarea extinderii pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul României, altfel cei care vând porci fără documente pot fi pasibili de amenzi, iar marfa le poate fi confiscată.

  Mai mult, în decembrie 2022, chiar înainte de Crăciun, fermierii crescători de porci se aflau într-un impas, lucru pe care îl mărturisea chiar preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi. Acesta atrăgea atenția, la momentul respectiv, că producătorii de carne de porc din România se află la limita supravieţuirii, în condiţiile în care preţul de vânzare la poarta fermei este sub costul de producţie, iar importurile din acest sector depăşesc 80% din consumul intern.


  Te-ar mai putea interesa

  Țara, împărțită între caniculă și furtuni. 12 județe sub alertă de vijelii și grindină Grindina a făcut prăpăd! Culturi puse la pământ și case distruse. ”Era cât oul de găină” Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și ploi torențiale în jumătate de ţară. Județe sub alertă!

  Ultimele știri

  Ultima oră de la APIA! Anunț despre plățile pe hectar din acest an! Ing. Marius Roman: Lucrări de vară în livadă. Îngrijirea pomilor în iunie-august APIA – apel către crescătorii de animale! Termen urgent pentru subvenții!