• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Prognoza meteo: Ploi în aproape toată țara până joi seara

  Roxana Dobre -

  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea intră într-un proces de răcire și a emis astăzi, miercuri – 15 martie o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă până joi seara în cinci judeţe, precum şi o informare de intensificări ale vântului şi precipitaţii moderate cantitativ, ce vizează cea mai mare parte a ţării.

  Informare meteorologică de vânt și precipitații moderate cantitativ

  Interval de valabilitate: 15 martie, ora 16 – 16 martie, ora 20
  Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ

  Conform meteorologilor, în intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (15/16 martie) și în prima parte a zilei de joi în dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor semnala și lapovițe și ninsori.

  La munte, din seara zilei de miercuri vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.

  Vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice, iar din dimineața zilei de joi și în cele estice, sud-estice, precum și pe crestele montane, cu viteze în general de 45…55 km/h.

  Cod galben de vânt puternic în cinci judeţe

  Citiți și: Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

  Atenționare meteorologică de Cod Galben

  Interval de valabilitate: 15 martie, ora 18 – 16 martie, ora 18
  Fenomene vizate: intensificări ale vântului

  În intervalul menționat, local și temporar, mai ales în zona de câmpie din Crișana și Banat vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…60 km/h.

  Citiți și: ANM: Mai multe zone din țară, afectate de secetă pedologică extremă

  ANM a emis o alertă de Cod Galben pentru 5 județe

  Județele aflate sub alertă meteo de intensificări ale vântului sunt: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu-Mare și Timiș. 

  ANM informează că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice va actualiza alertele emise.

  Conform meteorologilor, până pe 22 martie, vremea va fi mai caldă sub aspect termic, în aproape toate regiunile. Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 3…12°C în zilele cele mai calde, abaterile termice pozitive fiind de 1…5°C şi -2…8°C în restul perioadei, limite apropiate de mediile multianuale, în majoritatea zonelor de cultură.

  Temperatura maximă a aerului se va situa între 2…18°C, în cea mai mare parte a ţării. Temperatura minimă a aerului va oscila între -6…6°C în toate regiunile agricole, valori mai scăzute înregistrându-se în depresiuni, unde se va produce brumă și îngheț superficial la sol.

  Sunt posibile precipitații predominant sub formă de ploi locale pe întreg teritoriul, dar şi mixte (ploaie, lapoviţă şi ninsoare) în nordul, nord-estul și centrul țării, acestea fiind însoțite de intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, cantitățile de apă vor fi mai însemnate din punct de vedere agricol. Totodată, în zonele joase şi de luncă vor fi condiţii de producere a ceţii.


  Te-ar mai putea interesa

  Fermierul Gavrilă Tuchiluș se chinuie de peste 34 de ani să aducă apa în fermă: ”Ne paște falimentul” Cod de caniculă! Unde se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi Apă furată din canalele de irigații, chiar sub nasul ANIF. Ștefan Gheorghiță, fermier: Să se facă controale!

  Ultimele știri

  Fabrica de compost a lui Puiu Ilisei, în flăcări. Pagubă de 400.000 – 500.000 de euro O primărie a anunțat plata subvenției de 1.500 euro la Programul Tomata. Data la care banii sunt în conturi Fermierii, chemați la APIA pentru subvenția la motorină!