• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ministrul Agriculturii din Iordania, promisiune pentru fermierii români: Vă asigurăm livrarea de îngrășăminte!

  agrointeligenta.ro -

  O asigurare fermă privind livrarea de îngrășăminte a fost făcută la Palatul Victoria de ministrul Agriculturii din Iordania, Khaled Hneifat. Acesta a avut o întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă, la discuții participând și ministrul Agriculturii, Petre Daea.

  Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit ieri, miercuri – 15 martie, la Palatul Victoria, cu ministrul Agriculturii din Iordania, Khaled Hneifat. Discuțiile, la care au participat și ministrul Agriculturii, Petre Daea, alături de ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei la București, E.S. Sufyan Qudah, s-au axat îndeosebi pe dezvoltarea relațiilor comerciale în domeniul agriculturii.

  Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit ieri, miercuri – 15 martie, la Palatul Victoria, cu ministrul Agriculturii din Iordania, Khaled Hneifat

  În acest sens, premierul României a expus capacitatea țării noastre de a produce atât cereale, cât și animale pentru exportul în Iordania, contribuind, astfel, la consolidarea securității alimentare a regiunii Orientului Mijlociu. Cu această ocazie, a fost evidențiat rolul activ jucat de România în contextul efectelor generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, pentru facilitarea exportului de cereale în statele care depind de producția ucraineană, potrivit unui comunicat oficial al Guvernului României.

  Centru de desfacere în portul Aqaba pentru produsele românești

  ”Totodată, ministrul iordanian al Agriculturii a mulțumit pentru sprijinul acordat de România și a dat asigurări privind livrarea de îngrășăminte și către țara noastră. Ambele părți au subliniat importanța inițiativei României de a înființa un centru de desfacere cu rol de hub pentru produsele românești în portul Aqaba”, se mai arată în comunicarea oficială.

  În cadrul dialogului, au fost analizate consecințele războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina și situația procesului de pace în Orientul Mijlociu. Premierul României a salutat poziția consecventă a Iordaniei în cadrul Organizației Națiunilor Unite pentru condamnarea încălcărilor Cartei ONU și ale principiilor fondatoare ale relațiilor dintre state.

  Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu ministrul Agriculturii din Iordania, Khalid Al-Hanifat

  Iordania, contributor la procesul de pace din Orientul Mijlociu, alături de Egipt

  De asemenea, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a salutat rolul deosebit de important al Iordaniei, în calitate de custode al Locurilor Sfinte din Ierusalim și contributor la procesul de pace din Orientul Mijlociu, alături de Egipt.

  Premierul român a oferit detalii privind sprijinul oferit populației afectate de cutremurele devastatoare din Turcia și Siria, țara noastră fiind printre primele care au acordat ajutoare cetățenilor ambelor state.

  În perioada următoare, vor fi stabilite detaliile vizitei în România a MS Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și a reprogramării vizitei premierului iordanian, Al-Khasawneh.

  Vă reamintim că ministrul Agriculturii din Iordania, Khaled Hneifat, efectuează o vizită oficială în România. Pe agenda oficialului s-a aflat și o vizită la ferma de ovine a lui Dumitru Andreșoi, președintele Asociației Dacia din Hunedoara, și membru al Asociației Forța Fermierilor (AFF).


  Te-ar mai putea interesa

  Județul în care toată suprafața de porumb neirigat este compromisă din cauza secetei Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța

  Ultimele știri

  Plăți subvenții APIA! Fermierii care au încasat banii în conturi în ultimele zile Vremea în următoarea lună – unde vor fi cele mai mari temperaturi, dar și ploi însemnate România a scos ”artileria grea” în lupta cu seceta. Județele unde ploaia va fi produsă artificial