• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • APIA – anunț astăzi despre banii în avans pentru crescătorii de animale

  Roxana Dobre -

  Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început să elibereze adeverințe pentru crescătorii de animale care încasează ajutor de stat.

  APIA a anunțat astăzi, luni – 20 martie, că a demarat eliberarea de adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, reglementată de HG nr.1179/2014, aferentă perioadei 1 ianuarie – 30 iunie 2023, care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și nebancare ce au încheiat convenții cu APIA.

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris despre eliberarea adeverințelor, încă din 3 martie când Ordinul de ministru nr. 87/2023 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 183. Despre acest subiect aici: Ordin în Monitorul Oficial! APIA eliberează adeverințe pentru credite în zootehnie

  APIA a încheiat convenții cu instituțiile bancare și nebancare

  Pentru anul 2023, APIA a încheiat convenții cu instituțiile bancare și nebancare, respectiv cu două fonduri de garantare – Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici și Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM), pentru a veni în sprijinul fermierilor care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente.

  Astfel, potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cererea inițială de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, aferentă perioadei 1 ianuarie – 30 iunie 2023.

  Prin adeverință se confirmă valoarea de 85% din valoarea ajutorului determinat aferenta cererii inițiale pentru perioada 1 ianuarie-30 iunie 2023.

  Citiți și: Guvernul a aprobat banii pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor

  APIA eliberează adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor

  Care este valoarea creditului care poate fi împrumutat

  Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverința cuvenită solicitantului.

  Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici și Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează maxim 80% din valoarea fiecărui credit acordat de bănci fermierilor.

  APIA reamintește fermierilor că dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.703/2013, cu modificările și completările ulterioare, prin care sunt stabilite condițiile privind încheierea convențiilor dintre instituțiile financiar-bancare și nebancare și APIA, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate de instituția noastră în baza adeverințelor eliberate.

  În ce privește comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, APIA atrage atenția fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente, să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii.

  Până în prezent, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a încheiat Convenții cu Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) și cu următoarele instituții bancare:
  1. APIA – CEC BANK – FGCR
  2. APIA – BCR – FGCR
  3. APIA – TRANSILVANIA – FGCR
  4. APIA – CREDITCOOP – FGCR
  5. APIA – OTP – FGCR

  Conform APIA, în perioada imediat următoare va fi finalizată semnarea convențiilor cu următoarele instituții bancare și nebancare care doresc să acorde credite în vederea finanțării activităților curente ale solicitanților:

  1. APIA – ALPHA BANK – FGCR
  2. APIA – BCR SOCIAL FINANCE IFN SA
  3. APIA- EXIMBANK – FGCR
  4. APIA – FIRST BANK – FGCR
  5. APIA – INTESA SANPAOLO – FGCR
  6. APIA – RAIFFEISEN – FGCR
  7. APIA – UNICREDIT – FGCR/FNGCIMM
  8. APIA – VISTA BANK – FGCR

  Toate convențiile încheiate între APIA, instituțiile bancare și nebancare și FGCR/ FNGCIMM vor fi postate pe site-ul instituției, la adresa: www.apia.org.ro, în secțiunea Convenții, Acorduri, Protocoale.


  Te-ar mai putea interesa

  Guvernul a majorat bugetul APIA. Când ar intra în conturi subvenția de 100 euro Când vine vara – anunțul șefei ANM, Elena Mateescu: Cresc temperaturile! Județul unde jumătate din suprafața semănată cu grâu este deja calamitată de secetă

  Ultimele știri

  Anunț pentru fermieri: Astăzi s-a făcut plata pentru subvenția de 100 euro la hectar! Ultima oră despre subvențiile APIA! Situația la zi cu fermierii care încasează plăți la hectar! Primii fermieri care intră la recoltat cu trei săptămâni mai devreme din cauza secetei