• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Omnera combate cel mai eficient turița si Veronica spp din culturile de cereale

    Adrian Radu -

    Eficiența erbicidării de primăvară din culturile de cereale păioase este un indiciu important despre cum va arăta recolta la final de an agricol. Cu cât buruienile sunt combătute mai timpuriu și mai eficient, cu atât profitul fermierilor va fi mai mare. Este și cazul lui Florin Onescu, din județul Constanța, care folosește erbicide de top, din portofoliul FMC.

    Ferma domnului Florin Onescu lucrează teren în comuna Lipnița, iar cerealele păioase reprezintă un procent important, fiind predominante în structura de culturi a fermei sale. Fiecare primăvară vine cu o provocare majoră, și anume combaterea buruienilor, dar campania de erbicidat este bine pusă la punct și pe primul loc în topul preferințelor fermierului constănțean se află erbicidul Omnera®.

    Omnera® este un erbicid selectiv pentru combaterea în postemergență a buruienilor cu frunză lată din culturile de cereale păioase. “Dăm cu Omnera®, pentru că ni s-a părut foarte bun. Prin cele 3 substanțe pe care le conține îți permite să acoperi un spectru larg de buruieni, de la cele mai sensibile până la cele mai rezistente – turița, veronica, pălămida. În februarie, fiindcă buruienile erau mai slab dezvoltate, am intrat cu Omnera® cu 0.5 l / ha. Când stadiul de vegetație al buruienilor este mai avansat, mergem cu 0.7 l / ha. Într-o primăvară secetoasă, să combați buruienile devreme și să le combați mai ales pe cele mari consumatoare de apă este benefic pentru plantă, pentru cultura de grâu”, a explicat Florin Onescu.

    Caracteristicile erbicidului Omnera®

    Are 3 substanțe active: fluroxypyr 135 g/l + thifensulfuron metil 30 g/l + metsulfuron metil 5 g/l
    Are o formulare moderna OD – LQM (dispersie în ulei)
    Are o fereastră largă de aplicare
    Poate fi folosit la temperaturi de peste 5 grade Celsius

    O erbicidare făcută la timp elimină eficient concurența buruienilor și poate asigura un spor de producție considerabil în cultura de cereale păioase. “Conform cercetărilor academice în domeniu, buruienile consumă undeva între de 2-4 ori mai multă apă decât planta de cultură. În funcție de tipul de buruiană, dar în medie, să spunem de 3 ori mai multă apă, ceea ce este foarte mult. O plantă de turiță, de Galium aparine, la metrul pătrat produce o pagubă de până la 5% din producție, ceea ce este foarte mult”, a declarat Cătălin Viziru, Director de marketing la FMC România și Republica Moldova.

    Nu doar turița este periculoasă, ci și pălămida, care consumă de 3 ori mai mult azot, de 5 ori mai mult potasiu și de 1.5 ori mai mult fosfor decat planta de cultură. De aceea, combaterea eficienta a buruienilor folosind erbicidul Omnera® păstrează profitul în buzunarul fermierilor. Acest erbicid este absorbit prin frunze și rădăcini și este translocat rapid în plantă. Fermierii pot observa cum creșterea buruienilor este oprită la doar câteva ore de la aplicare, iar distrugerea completă a celor sensibile se produce după 15-25 de zile.

    Efect erbicid Omnera asupra Veronica

    Perioada optimă de aplicare este faza de creștere activă a buruienilor mici, 2-4 până la 6 frunze. “Am ales Omnera® pentru cele 3 substanțe pe care le conține și care combat spectrul de buruieni. Apoi, faptul că nu ești condiționat de temperatură atât de mult, intervalul mare de aplicare, de la 2 frunze până la stindard. Am intrat în februarie la erbicidat, a venit frigul, m-am oprit, acum iarăși am intrat la erbicidat. Plus faptul că nu are remanență. După 4 luni de zile, pot să vin foarte ușor cu rapiță. Raportul preț-calitate face ca Omnera® să fie între erbicidele de top”, a completat Florin Onescu.

    Mai multe detalii despre erbicidul Omnera® precum și întregul portofoliu de produse de protecție și nutriție a plantelor dezvoltat de FMC poate fi găsit pe site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor! Ce putem planta lângă sau sub un nuc Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi

    Ultimele știri

    Mega-focar de Pesta Micilor Rumegătoare în Bulgaria. Oierii au ascuns boala timp de 2 săptămâni Legume și fructe care se recoltează în luna noiembrie La aniversarea primilor 7 ani de activitate, Franciza RO concept OSCAR ajunge la 90 de benzinării