• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermier agresat de doi ciobani pe care nu i-a lăsat să își pască oile pe terenul lui cu grâu

    Violina Gorcinschi -

    Un incident cu urmări tragice a fost la un pas de a avea loc la începutul acestei săptămâni, când un fermier, care este și consilier județean în județul Olt, a fost agresat și amenințat de doi deținători de animale pentru că nu i-a lăsat să își pască oile pe terenul său cultivat cu grâu. Cei doi oieri l-au atacat pe fermier spărgându-i și geamurile autoturismului. George Șofaru a declarat că cei doi ciobani, tatăl și fiul său minor, au conflicte cu mai mulți fermieri, inclusiv și cu primarii unor comune, pentru că produc daune culturilor și sunt violenți.

    Un fermier din Olt, care deține și funcția de consilier județean, a fost agresat pe câmp de către un deținător de animale, asistat de către fiul său minor. Mărul discordiei ar fi fost faptul că agresorul își ducea animalele la păscut pe culturile lui.

    Incidentul s-a petrecut luni, 20 martie, și a fost înregistrat de către victimă într-un video de 42 de secunde, în care se poate vedea cum agresorul îl amenință pe fermier, spărgându-i și geamurile mașinii.

    George Șofaru, fermierul agresat, fiul primarului localității Văleni și care deține și funcția de consilier județean, spune că și-a riscat viața aflându-se pe câmp ca să adune dovezi despre daunele comise de proprietarul de animale, care au fost produse și în trecut și de care și alți fermieri se plâng.

    „Dacă mai întârziam o secundă, mă omorau”, a afirmat fermierul.

    Fermierul le-a interzis să își pască oile pe terenul său și l-au agresat

    Conflictul dintre acel agresor și fermieri ar fi unul cu vechime, iar faptul că George Șofaru a angajat paznici pentru terenul său l-a înfuriat pe cioban.

    „Sunt niște indivizi, niște ciobani, cu care eu și alți fermieri avem divergențe de ani de zile, nu de acum. Problema lor este că nu le acceptăm să-și pască oile pe culturile noastre și faptul că am angajat o firmă de pază care să ne apere culturile, lor nu le-a convenit. I-a enervat la culme. Eram să-mi analizez culturile, să constat daunele pe care ei le-au săvârșit asupra culturilor mele, am fost urmărit cu tractorul, mi s-a ținut calea, s-au dat jos din tractor, tatăl și fiul, fiul minor, și cu o bâtă mi-au spart geamurile la mașină”, a relatat George Șofaru, pentru „Adevărul”.

    Fermierul a menționat că el și alți fermieri au depus plângeri și s-au constituit dosare penale pe numele bărbatului agresiv.

    „Plângeri pentru distrugeri avem permanent, sigur că da. Avem dosare pe rol, se cercetează distrugerile, dar, asta este, merg foarte greu, instanța le lasă mai la urmă. Distrugeri pe vreo 10 hectare, dosar de anul trecut, din luna august. Sunt primari, din Nicolae Titulescu, Stoicănești, care au probleme cu ei. Paznicilor lor le-au spart capul, le-au rupt mânile”, a mai spus Șofaru.

    o persoana din Olt, cercetata de politisti
    Agresorul a fost reținut și este cercetat de polițiști

    Agresorul a fost reținut de polițiști 

    IPJ Olt a confirmat că a avut loc incidentul și că l-au reținut pe bărbatul violent.

    „La data de 20 martie, polițiștii din cadrul Secției nr. VII Poliție Rurală Dăneasa, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au reținut un bărbat, cercetat pentru amenințare și distrugere. În fapt, la data de 20 martie, în jurul orei 08:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, din comuna Văleni, cu privire la faptul că două persoane l-au amenințat cu săvârșirea de infracțiuni și i-au distrus geamurile laterale ale autoturismului. La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit faptul că, un bărbat, în vârstă de 52 de ani și un minor, în vârstă de 14 ani, ambii din comuna Văleni, județul Olt, în timp ce se aflau pe un teren agricol, situat în extravilanul localității, ar fi adresat amenințări cu săvârșirea de infracțiuni unui bărbat, în vârstă de 35 de ani, din aceeași localitate, distrugându-i și geamurile laterale ale autoturismului”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

    În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și distrugere, fiind continuate cercetările în vederea documentării activității infracționale și dispunerii măsurilor legale.

    Bărbatul de 52 ani a fost reținut și a fost prezentat marți, 21 martie 2023, la Judecătoria Caracal, cu propuneri legale. Nu s-au luat deocamdată măsuri împotriva fiului său, un băiat în vârstă de 14 ani.

    „Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai precizat polițiștii.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Urgent la APIA – ultima zi în care fermierii mai pot cere subvenția trimestrială Carne de miel nu doar de Paști. Strategia ing. Ionică Nechifor pentru a readuce oaia pe masa românilor