• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermierii români, protest la Bruxelles. Daniel Radu, AFF: ”Europarlamentari români, alături de noi”

  Roxana Dobre -

  Delegația fermierilor români din Asociația Forța Fermierilor (AFF), care protestează în aceste zile la Bruxelles este susținută de europarlamentari români. Daniel Radu, membru al asociației a anunțat într-o intervenție live făcută din fața sediului Comisiei Europene că fermierii nu se vor opri aici și mâine vor merge la Parlamentul European (PE).

  Fermierii români față în față cu autoritățile de la Bruxelles. Delegația susținută de Asociația Forța Fermierilor (AFF) a avut astăzi, miercuri – 29 martie discuții cu mai mulți oficiali europeni, printre care și europarlamentari români care și-au anunțat susținerea, după cum a declarat Daniel Radu, membru al asociației, într-o intervenție live.

  ”Așa cum Asociația Forța Fermierilor a anunțat, astăzi ne-am deplasat la Bruxelles, la Comisia Europeană.  Suntem aici, în fața Comisiei Europene, au ieșit mai mulți oficiali, suntem împreună și cu câțiva europarlamentari de la un anumit partid, care au venit să ne susțină. Vom avea diverse întâlniri și cu alți europarlamentari români, discuții. Iată că ne bucurăm să fim aici și sperăm ca micul nostru gest să aibă un impact destul de mare”, a spus fermierul Daniel Radu.

  Acesta a completat că fermierii vor avea discuții cu Daniel Buda, europarlamentar român și Carmen Avram, de asemenea eurodeputat.

  Despre protestul fermierilor români, Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Fermierii români din AFF protestează astăzi la Bruxelles în fața Comisiei Europene!

  Astăzi, 29 martie 2023, delegația AFF afișează un banner în fața Comisiei Europene pe care este înscris mesajul: „FERMIERII ROMÂNI MERITĂ RESPECT!” (ROMANIAN FARMERS DESERVE RESPECT!) (foto: Asociația Forța Fermierilor/Facebook)

  Fermierii români din AFF vor fi mâine în fața Parlamentului European

  Mesajul pe care îl susțin fermierii nu se va opri doar la Comisia Europeană (CE). Acesta va fi făcut public și mâine, joi – 30 martie în fața Parlamentului European (PE).

  ”Vom merge mâine și la Parlamentul European, o mică delegație de fermieri, ca să atragem atenția și să cerem respect, pentru că mâine vor avea loc noi discuții privind alocarea unei sume mai mari pentru pierderile suferite de către fermierii români, ca urmare a tranzitului cerealelor din Ucraina. Și sperăm ca, mâine, fermierii români, așa cum cerem și în acest banner să fie tratați cu respect, pentru că merită deoarece sunt fermieri europeni”, a mai arătat fermierul român direct din fața instituției Comisiei Europene (CE).

  Fermierii români din AFF protestează astăzi la Bruxelles în fața Comisiei Europene

  Europarlamentarii români, alături de fermieri

  De precizat că protestul este unul pașnic iar intenția fermierilor este să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă producătorii agricoli din România. Daniel Radu a dezvăluit că la discuții cu fermierii români au venit atât europarlamentari care reprezintă la Bruxelles țara noastră dar și alți oficiali din instituția europeană.

  ”Suntem bucuroși pentru că suntem aici și putem să influențăm și, repet, așa cum am mai spus, au fost foarte mulți oameni care au venit din instituția europeană și au discutat cu noi și ne-au încurajat”, a mai subliniat producătorul agricol care reprezintă Asociația Forța Fermierilor (AFF).

  Citiți și: Șefa Comisiei Europene confirmă anunțul Agrointeligența: Vom majora ajutorul pentru fermierii români!

  Reamintim că astăzi, 29 martie, delegația AFF va afișa un banner în fața Comisiei Europene pe care este înscris mesajul: „FERMIERII ROMÂNI MERITĂ RESPECT!” (ROMANIAN FARMERS DESERVE RESPECT!). A fost ales acest moment deoarece mâine, pe 30 martie, are loc o întrunire tehnică la nivel Comisie Europeană pentru a discuta recalcularea ajutorului din bani europeni pe care urmează să îl primească România.

  În 20 martie decizia inițială a fost ca dintr-un buget de 56 de milioane de euro, Polonia să primească 30, Bulgaria 16, România 10. Suma totală este o jignire pentru efortul făcut de fermierii din estul Europei iar, evident, împărțirea acestei sume este, în mod evident, în defavoarea României, încă o dată.


  Te-ar mai putea interesa

  Guvernul a aprobat plafoanele SCV – plata la hectar pentru fiecare cultură! Combaterea coropișnițelor cu metode naturale și insecticide Anunț urgent de la APIA privind adeverințele ce trebuie depuse pentru subvenții!

  Ultimele știri

  Cât valorează viața unui român. Familia unui bărbat ucis de urs, despăgubită cu 35.000 de euro Programul Prima Conectare. Ajutor de 1.900 euro pentru racordarea la apă și canalizare – condiții Ziua Câmpului de Cercetare-Dezvoltare, ediția 2023. Vineri, 9 iunie la Platforma Expo a SCDA Lovrin