• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Piața vinului din Bulgaria: Autoritățile dau voie producătorilor să adauge zahăr în vin pentru a-i crește tăria

    agrointeligenta.ro -

    Producătorii de vin din Bulgaria au primit voie anul acesta să adauge zahăr pentru a crește nivelul de alcool al produselor lor. Autorizarea, o premieră în ultimii 5 ani, a venit în urma solicitărilor venite din partea viticultorilor locali.

    Anul viticol a fost unul dificil pentru bulgari, care se plâng că strugurii nu sunt suficient de dulci, însă fără acordul autorităților, le era interzis să completeze procesul de obținere a vinului cu zahăr. Chiar și așa, cei care vor apela la această soluție salvatoare vor fi monitorizați pentru a se ajunge la excese.

    Conform legislației UE, tăria alcoolică poate fi mărită cu 1.5% alcool în volum.

    Foto: Novinite.com


    Te-ar mai putea interesa

    Un fermier produce mana cerească, alimentul biblic uitat de decenii Subvenția APIA pentru pârloagă – 58,18 euro/ha. Model de calcul pentru o fermă cu 100 ha Lista subvențiilor APIA care se plătesc acum fermierilor pe hectar și animale

    Ultimele știri

    Fermele din proximitatea orașelor, sufocate de proiecte imobiliare. Daniel Radu: Este o dezvoltare haotică! Roxana Mircea, REI Grup – mesaj pentru legumicultorii care vor să acceseze fonduri europene în acest an Ce pomi fructiferi se taie în luna aprilie