• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Piața vinului din Bulgaria: Autoritățile dau voie producătorilor să adauge zahăr în vin pentru a-i crește tăria

    agrointeligenta.ro -

    Producătorii de vin din Bulgaria au primit voie anul acesta să adauge zahăr pentru a crește nivelul de alcool al produselor lor. Autorizarea, o premieră în ultimii 5 ani, a venit în urma solicitărilor venite din partea viticultorilor locali.

    Anul viticol a fost unul dificil pentru bulgari, care se plâng că strugurii nu sunt suficient de dulci, însă fără acordul autorităților, le era interzis să completeze procesul de obținere a vinului cu zahăr. Chiar și așa, cei care vor apela la această soluție salvatoare vor fi monitorizați pentru a se ajunge la excese.

    Conform legislației UE, tăria alcoolică poate fi mărită cu 1.5% alcool în volum.

    Foto: Novinite.com


    Te-ar mai putea interesa

    Arendă record pentru un teren de la ADS – 7.008 kilograme de grâu la hectar, pe an Fabrica Luduș a încheiat campania din acest an. Mihaela Neagu: ”De sărbători, fiecare român va mânca ceva dulce făcut cu zahăr românesc” Fermierul care a semnat pentru arenda de 7 tone/ha: ”Nu mă judecați! Această pășune m-a salvat de la faliment”

    Ultimele știri

    Porcul crescut tradițional, micul câștig al gospodarilor de Crăciun: ”Am avut șase porci și i-am dat pe toți la 20 lei kilogramul în viu” Alertă meteo de Crăciun. Județele unde se înregistrează ninsori viscolite, strat de zăpadă, polei și ger Mesaje de Crăciun. 40 de urări și felicitări de Sărbători