• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Piața vinului din Bulgaria: Autoritățile dau voie producătorilor să adauge zahăr în vin pentru a-i crește tăria

    agrointeligenta.ro -

    Producătorii de vin din Bulgaria au primit voie anul acesta să adauge zahăr pentru a crește nivelul de alcool al produselor lor. Autorizarea, o premieră în ultimii 5 ani, a venit în urma solicitărilor venite din partea viticultorilor locali.

    Anul viticol a fost unul dificil pentru bulgari, care se plâng că strugurii nu sunt suficient de dulci, însă fără acordul autorităților, le era interzis să completeze procesul de obținere a vinului cu zahăr. Chiar și așa, cei care vor apela la această soluție salvatoare vor fi monitorizați pentru a se ajunge la excese.

    Conform legislației UE, tăria alcoolică poate fi mărită cu 1.5% alcool în volum.

    Foto: Novinite.com


    Te-ar mai putea interesa

    Florin Barbu, tranșant despre focarul de PPA din ferma lui Dimitrie Muscă: ”Este vina primarilor care au dat autorizații” Raport al Comisiei Europene: Ploile au întârziat semănatul în România. Fermierii au avut o fereastră mică pentru lucrări Nu aruncați cojile de portocală! Uite cum le puteți folosi în grădină la viitoarea cultură de legume

    Ultimele știri

    Apelul unui tânăr fermier: Agricultorii care nu au luat avans APIA să fie primii pe listă la plata finală! Parlamentul European a amânat cu un an aplicarea regulamentului EUDR. Piața soiei, în impas Atac cu drone la unități agricole din Ucraina. O mie de porci morți și un siloz distrus