• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Puiul cu pielea negră face furori în cele mai scumpe restaurante. Vezi de unde provine neobișnuita rasă de găini și care sunt caracateristicile sale

    agrointeligenta.ro -

    Puiul cu pielea neagră este considerat o delicatesă modernă, la mare căutare multe restaurante scumpe ale lumii. Neobișnuita rasă de găini este originară din China, acolo unde este denumită popular ”pasărea cu oase negre”. În Occident, crescătorii le alintă ”Mătăsoasele” (Silkies, în engleză) datorită penajului foarte des și fin, pufos.

    Culoarea ciudată a puiului cu piele neagră își are cauza într-o mutație genetică foarte rară, care provoacă hiperpigmentare.

    În ciuda faptului că reprezintă un produs alimentar inedit, cei mai mulți crescători ai acestei rase preferă să țină păsările mai degrabă ca  animale de companie, decât bază la supă. Mulțumită firii lor foarte docile, dar și pentru că au un aspect special, cu un penaj ce aduce mult cu blana animalelor, acești pui sunt foarte apreciați în familiile cu copii.

    ”Mătăsoasele” nu sunt însă o investiție bună pentru cei care doresc să facă producție de ouă, întrucât fermierii care cresc 24 de astfel de păsări se plâng că abia strâng 36 de ouă pe săptămână. În funcție de sezon, producția poate scădea până la un ou la două zile de la fiecare găinușă. Totuși, rasa compensează prin faptul că sunt foarte bune cloști și își îngrijesc atent puișorii.

    În privința perioadei de creștere a acestei rase de găini, este nevoie de șase luni pentru ca un pui să ajungă la maturitate. Există deja sub-rase speciale pentru producția de carne, însă chiar și așa, carnea lor rămâne fragedă doar dacă pasărea nu apucă să facă prea multă mișcare. Fiind oricum prea slabi și osoși, acești pui sunt folosiți mai ales pentru prepararea supei, dar în restaurante se prepară tot felul de specialități.

    supa silkies1 silkie 2 silkies silkie-chickens--30013

    Foto: ModernFarmer.com. Flickr/Jes, Laurie Woolever, Rosemary Glos


    Te-ar mai putea interesa

    Strategia pe orz – câștigătoare pentru fermierii români. Orzul a ajuns din urmă grâul la preț și are căutare la export Gabi Corodeanu: Vom recolta porumbul de Crăciun și Anul Nou. Prețul în zonă este de 65 de bani pe kilogram Mic fermier: ”Am stat cu dovlecii până s-au stricat. N-am reușit să îi vând. Rafturile magazinelor sunt pline de dovleci importați”

    Ultimele știri

    Cadou pentru oieri de Sf. Nicolae: Certificat de omologare pentru Bucălaie, Bălă, Brează și Oacheșă Fertilizarea cu azot la desprimăvărare Producătorii de flori au plantat mușcatele: ”Scoatem investiția abia anul viitor, în primăvară”