• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CNA a aprobat licența pentru TVR Folclor! Noul post va include și emisiuni despre viața satului

    agrointeligenta.ro -

    Consiliul Național al Audiovizualului a acordat astăzi, licenţa audiovizuală pentru o televiziune nouă dedicată tradițiilor și vieții din satele românești. TVR Folclor va emite din toamnă, a anunțat preşedintele TVR, Dan Cristian Turturică.

    CNA a acordat astăzi licențe pentru două noi televiziuni din ”familia„ TVR: TVR Folclor și TVR Sport. De interes pentru fermieri, pentru cei care trăiesc în mediul rural, dar și pentru cei care iubesc satul românesc și tradițiile sale, TVR Folclor este un proiect care va avea succes în primul rând prin prisma faptului că se adresează unui public foarte larg, neglijat de televiziunile ”mari”.

    Programul TVR Folclor va include emisiuni despre etnografie, folclor, tradiţii şi despre viaţa satului, dar vor fi difuzate şi momente din arhiva TVR ale Tezaurului Folcloric. „Degeaba are TVR zeci de mii, sute de mii de ore de Tezaur Folcloric, dacă nu ai unde să le difuzezi. Fără un TVR Folclor, această parte a arhivei TVR, o parte foarte importantă ar rămâne nevalorificată, neadusă în atenţia publicului”, a declarat în fața CNA președintele TVR, Dan Cristian Turturică, citat de Paginademedia.ro.

    TVR Folclor  – un post care va difuza mai mult decât…folclor

    Ambele posturi noi – TVR Folclor și TVR Sport, Turturică anunță că vor reprezenta ”două proiecte împotriva curentelor”.

    „Propunem două proiecte împotriva curentelor, tendinţelor generale, poate părea paradoxal ce spun, pentru că avem o grămadă de canale de sport în România, avem şi canale folclorice. Cu toate acestea, conţinutul şi ceea ce vrem să facem reprezintă un demers un pic împotriva curentului”, a spus președintele TVR, citat de Paginademedia.ro.

    ”TVR Folclor este un canal şi un proiect împotriva curentului. Mai sunt canale care dau muzică folclorică, dar uitându-ne atent la ce dau foarte mult celelalte canale, care dau muzică populară, ne dăm seama că se mulează mult prea mult pe gusturi la modă, dar care din punctul nostru de vedere nu au foarte multă legătură cu ce este valoros şi merită conservat şi dat mai departe din muzica populară.

    TVR are o arhivă consistentă. Este un depozitar în sensul cel mai curat al cuvântului, al unor comori din acest punct de vedere. Avem zeci de ani de emisiuni de Tezaur Folcloric, unde nişte oameni dedicaţi chiar s-au străduit să-i găsească pe acei rapsozi care au păstrat cât mai curat spiritul muzicii populare autentice. Au făcut eforturi majore să conserve muzică cântată la instrumente, care astăzi aproape că sunt dispărute sau foarte puţini oameni ştiu despre ele…

    Toate acestea se află în arhiva Televiziunii Române, iar TVR Folclor îşi propune să le scoată la lumină, pentru că degeaba are TVR zeci de mii, sute de mii de ore de Tezaur Folcloric, dacă nu ai unde să le difuzezi. Nu le poţi pune doar pe YouTube sau alte canale. Nu ar ajunge la toată lumea. În special pentru acest tip de muzică, publicul se uită la televizor.

    Fără un TVR Folclor, această parte a arhivei TVR, o parte foarte importantă ar rămâne nevalorificată, neadusă în atenţia publicului. Evident că nu ne vom concentra doar pe muzică populară, vom încerca să acoperim tot spectrul care ţine de identitatea culturală, naţională şi anume să avem emisiuni despre etnografie şi folclor autentic, să avem o reflectare a vieţii satului şi în dimensiunea contemporană, dar şi în aia atemporală”, a spus Dan Cristian Turturică.

    TVR Sport – un post unde nu doar fotbalul va fi rege

    La fel de ”neconvențional” va fi și TVR Sport care promite să acorde o atenție și celorlalte sporturi, nu doar fotbalului.

    ”Angajamentul nostru cu TVR Sport este că o să reflectăm primordial celelalte sporturi decât fotbalul. Cred că în felul acesta răspundem misiunii publice a Televiziunii Române. Vor avea de câştigat telespectatorii, că vor afla că există sporturi şi în afara fotbalului (…). Au de câştigat sportivii care vor primi tipul de atenţie pe care o merită înainte de a ajunge să câştige vreo medalie la Olimpiadă sau la Campionatul Mondial”, a explicat președintele TVR.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA