• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • CICh Năvodari: Cifră de afaceri de afaceri de 300 milioane lei anul trecut. Creștere cu 70% față de 2021

  agrointeligenta.ro -

  Combinatul de Îngrășăminte Chimice (CICh) Năvodari, singurul producător român de fertilizanţi şi biostimulatori profesionali, a înregistrat o cifră de afaceri de 300 de milioane de lei în 2022, în crestere semnificativă față de anul precedent. Rezultatul s-a datorat cererii în creștere de îngrășăminte, CICh fiind singurul combinat din România care și-a menținut capacitatea integrală de producție în ultimii ani, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

  Pentru perioada următoare, CICh Năvodari are planificate investiții de aprox. 10 milioane de lei în extinderea capacității de producție, instalarea de noi echipamente atât pentru producția de îngrășăminte solide cât și lichide, precum și în cercetare-dezvoltare, pentru a lansa produse noi și eficiente pentru fermieri. Prima etapă a acestui plan de investiții, o nouă instalație de granulare care va permite lansarea unei noi game de fertilizanti de tip organo-minerale.

  „Strategia de dezvoltare pe termen mediu vizează transformarea CICh Năvodari într-unul dintre cei mai importanți producători de îngrășăminte din regiune. Prioritatea noastră va fi consolidarea capacității de producție pentru a răspunde nevoilor fermierilor care activează într-un mediu din ce în ce mai competitiv. În același timp, ne vom concentra și pe dezvoltarea de noi produse inovatoare din perspectiva schimbărilor climatice și efectelor acestora asupra agriculturii. Scopul nostru este să furnizăm fermierilor produse de înaltă calitate, care să îi ajute să-și optimizeze producția și să gestioneze provocările climatice, astfel contribuind la dezvoltarea durabilă a sectorului agricol în regiunea noastră”, afirmă Mihai Aniței, Director General al CICh Năvodari.

  Cea mai mare cerere pentru îngrășămintele combinatului a venit din partea fermierilor români, iar o proporție de 20% din producție a fost destinată exportului către Republica Moldova și Bulgaria, țări în care compania exportă de peste 5 ani. Strategia de dezvoltare pentru perioada următoare include dezvoltarea exportului dar și lansarea unor produse pe segmente mai puțin explorate ale pieței, cum ar fi îngrășămintele bio și cele organo-minerale.

  Cezara Vișan, director executiv al CICh Năvodari

  Pentru 2023, CICh are estimată o creștere de 15%

  Combinatul are ca obiectiv consolidarea cotei de piață câștigate în anii precedenți, astfel că în 2023, an considerat unul dintre cei mai dificili de până acum, este estimată o creștere de 15% a cifrei de afaceri.

  „CICh Năvodari este un lider de piață în România și un pionier al îngrășămintelor cu tehnologie încorporată. În ultimii 5 ani, compania a reinvestit constant 20% din profiturile sale, ceea ce a determinat o evoluție continuă și constantă a cifrei de afaceri. Ne dorim să ne extindem și să ajungem în cât mai multe ferme cu tehnologiile de top ale îngrășămintelor noastre, deoarece acestea oferă numeroase avantaje fermierilor. Gamele noastre de produse acoperă toate tipurile de fertilizanți și sunt concepute pentru a oferi soluții complete, eficiente și prietenoase cu mediul”, afirmă Cezara Vișan, director executiv al CICh Năvodari.

  În prezent, Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari are o capacitate de producție de 1.500 de tone de îngrășăminte zilnic și dispune de capacități de stocare acoperite și în aer liber de 200.000 de tone. Combinatul are o rețea de cale ferată proprie conectată la rețeaua feroviară națională, precum și acces la porturile Năvodari, Ovidiu și Constanța.

  Aproximativ 250 de persoane sunt implicate în activitatea CICh, dintre care 150 sunt angajați ai companiei, iar restul sunt colaboratori permanenți. Echipa comercială CICh este formată din 40 de consultanți, care activează în toate regiunile țării.

  CICh Năvodari – promotor al celor mai noi tehnologii pentru fertilizare în România

  Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari este în prezent singurul producător român de îngrășăminte pe bază de tehnologii din România. CICh este un promotor al celor mai noi tehnologii pentru fertilizare în România. Obiectivul societății este acela de a dezvolta și de a aduce pe piață produse ce conțin cele mai noi tehnologii și produse ce pot aduce plus valoare fermierilor. Pentru atingerea acestui obiectiv compania investește în permanență în cercetare, dezvoltare dar și în retehnologizarea liniilor de producție.

  În ultimii ani, compania a omologat și introdus pe piață două tehnologii unice în România: îngrășămintele pe bază de azot cu degajare controlată a părții de azot amoniacal – gama NG și îngrășămintele pe bază de fosfor sau complexe cu potențiator de fosfor și conținut de extracte humice, gama Nutri-top. Cele mai recente game de produse lansate în piață sunt Terram și Nutrifolium ce cuprind o serie de fertilizanți cu aplicare foliară și biostimulatori pentru plante.


  Te-ar mai putea interesa

  Canicula se extinde! Lista cu județele unde vor fi temperaturi foarte ridicate astăzi și mâine Județul în care toată suprafața de porumb neirigat este compromisă din cauza secetei Tomata care nu se descompune: ”Este cumpărată de o lună, nu știu ce bagă în ele”

  Ultimele știri

  Șef din APIA – anunț pentru crescătorii de animale care vor să ia subvențiile în avans Pajiștile sunt pârjolite, prețul nutrețului a explodat. Crescător de vaci: ”Trebuie să găsim un ajutor” Agrometeo: Secetă puternică la porumbul neirigat. Zonele unde culturile sunt cel mai afectate