• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Corteva a raportat rezultatele primului trimestru al anului 2023 și a lansat previziunile pentru întregul an

  agrointeligenta.ro -

  Corteva a raportat rezultatele primului trimestru al anului 2023 și a lansat previziunile pentru întregul an. În rezumatul raportului se arată că portofoliu diferențiat și execuția fermă au stimulat vânzările și creșterea câștigurilor în primul trimestru (T1) iar orientarea pentru întregul an 2023 a crescut, inclusiv achizițiile de produse biologice.

  Corteva a raportat astăzi, vineri – 19 mai, rezultatele primului trimestru al anului 2023 și a lansat previziunile pentru întregul an.

  Corteva a raportat astăzi rezultatele financiare pentru cele trei luni, încheiate la 31 martie 2023

  Repere pentru primul trimestru al anului 2023

  Vânzări nete Corteva în primul trimestru din 2023

  Noutăți ale companiei

  Lansările de produse noi, din timpul trimestrului, consolidează valoarea inovatiilor

  Compania achiziționează Symborg și Stoller, două companii lider de produse biologice

  Compania anunță colaborări pentru a oferi fermierilor soluții sustenabile

  Semințe (rezumat)

  Vânzările nete de semințe au fost de 2,7 miliarde dolari, în primul trimestru din 2023, în creștere de la 2,5 miliarde dolari, în primul trimestru din 2022. Creșterea vânzărilor a fost determinată de o creștere de 17% a prețurilor și un impact favorabil de 2% din portofoliu și altele, parțial compensată de o scădere cu 7% a volumului și un impact valutar nefavorabil de 5%.

  Creșterile de preț au fost determinate de o execuție puternică la nivel global, în special în regiunea EMEA, în timp ce fermierii acordă prioritate randamentului pentru a compensa inflația. Acțiunile de stabilire a prețurilor au compensat impactul valutar în EMEA. Scăderile de volum au fost determinate de un sezon Safrinha mai scurt din cauza întârzierii recoltei de soia, de constrângerile de aprovizionare cu porumb din America Latină și de decizia din 2022 de a ieși din Rusia. Impactul valutar nefavorabil a fost condus de lira turcească și de grivna ucraineană.

  EBITDA operațional pe segment a fost de 652 milioane dolari, în primul trimestru din 2023, în creștere cu 15% față de primul trimestru din 2022. Execuția prețurilor și acțiunile curente de gestionare a costurilor și crestere a productivitatii au compensat, la scară largă, costurile mai mari de producție și transport, volumele mai mici și investițiile crescute în R&D. Marja EBITDA operațional pe segment s-a îmbunătățit cu aproximativ 165 de puncte de bază, față de perioada anului precedent.

  Rezumat semințe Corteva

  Produse pentru protecția plantelor (rezumat)

  Vânzările nete de produse pentru protecția plantelor au fost de aproximativ 2,2 miliarde dolari, în primul trimestru din 2023, față de aproximativ 2,1 miliarde dolari, în primul trimestru din 2022. Creșterea vânzărilor a fost determinată de o creștere de 11% a prețului, compensată parțial de un impact valutar nefavorabil de 5% și o scădere cu 1% a volumului, inclusiv impactul ieșirilor de produse. Creșterea extinsă a prețurilor a reflectat, în special, tarifarea pentru valoarea tehnologiei noastre, costurile mai mari de materii prime și logistice și valuta în EMEA.

  Lansarea continuă a noilor produse, pe piață, inclusiv erbicidele EnlistTM și ArylexTM, a fost, la scară largă, compensată de întârzierile de sezon din America Latină și Asia Pacific, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a ieșirilor de produse de pe piață. Impactul valutar nefavorabil a fost determinat de lira turcească și euro.

  EBITDA operațional pe segment a fost de 603 milioane dolari, în primul trimestru din 2023, în creștere cu 23% față de primul trimestru din 2022. Execuția prețurilor, acțiunile de creștere a productivității și gamele favorabile au compensat, pe scară largă, costurile de producție mai mari, inclusiv costurile materiilor prime, și impactul valutar nefavorabil. Marja EBITDA operațional pe segment s-a îmbunătățit cu peste 390 de puncte de bază față de perioada anului precedent.

  Produse pentru protecția plantelor (rezumat)

  Previziuni pentru 2023

  Pentru agricultură, perspectivele rămân solide, în 2023, cu cereri record de cereale și semințe oleaginoase, stocurile finale continuând să rămână sub presiune. Prețurile cerealelor sunt peste mediile istorice, iar bilanțurile fermelor și nivelurile veniturilor rămân solide, ceea ce îi determină pe cultivatori să acorde prioritate tehnologiei pentru a maximiza profiturile. Compania preconizează o creștere a suprafeței plantate în SUA și continuă să monitorizeze condițiile meteorologice dinamice în lume.

  Compania a actualizat previziunile anterioare pentru 2023 – crescând estimările pentru vânzări și venituri pentru această perioadă, inclusiv impactul achizițiilor de Produse biologice. Corteva estimează valoarea vânzărilor nete în intervalul 18,6 miliarde dolari  și 18,9 miliarde dolari, cu o creștere de 7% la punctul de mijloc. EBITD operațional este estimat la o valoare între 3,55 miliarde dolari și 3,75 miliarde dolari , o creștere de 13% la punctul de mijloc. EPS operațional este preconizat la o valoare cuprinsă între 2,80 dolari și 3,00 dolari/acțiune, o creștere de 9% la punctul de mijloc, ceea ce reflectă câștiguri mai mari și o cotă medie de acțiuni mai redusă, compensat parțial de impozite mai mari și cheltuieli cu dobânzile preconizate.

  Compania nu poate ajusta măsurile financiare prospective non-GAAP cu cele mai comparabile măsuri financiare GAAP din S.U.A., deoarece nu poate anticipa, cu un grad rezonabil de certitudine, elementele aflate în afara controlului său, cum ar fi Elementele semnificative, fără un efort nerezonabil.

  Corteva este o companie globală, pur-agricolă, cotată la bursă

  Corteva este o companie globală, pur-agricolă, cotată la bursă, care combină inovarea de top în industrie, interacțiunea personalizată cu clienții și execuția operațională potrivită pentru a livra, în mod rentabil, soluții pentru cele mai urgente provocări agricole. Corteva generează preferințe de piață avantajate prin strategia de distribuție unică, alături de un amestec echilibrat, la nivel global, de semințe, protecția culturilor și produse și servicii digitale.

  Alături de unele dintre cele mai recunoscute mărci din agricultură și oportunități tehnologice bine poziționate pentru promovarea creșterii, Compania și-a luat angajamentul să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborând, totodată, cu părțile interesate din domeniul alimentar. Pe măsură ce Compania îndeplinește promisiunea de a îmbogăți viețile celor care produc și celor care consumă, aceasta asigură progresul pentru generațiile viitoare. Mai multe informații pe www.corteva.com.


  Te-ar mai putea interesa

  Tomata care nu se descompune: ”Este cumpărată de o lună, nu știu ce bagă în ele” Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe Județul în care toată suprafața de porumb neirigat este compromisă din cauza secetei

  Ultimele știri

  Șef din APIA – anunț pentru crescătorii de animale care vor să ia subvențiile în avans Pajiștile sunt pârjolite, prețul nutrețului a explodat. Crescător de vaci: ”Trebuie să găsim un ajutor” Agrometeo: Secetă puternică la porumbul neirigat. Zonele unde culturile sunt cel mai afectate