• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cumperi o vacă până la sfârșitul anului și Guvernul suportă jumătate din preț

    agrointeligenta.ro -

    Fermierii care doresc să achiziționeze juninci în vederea îmbunătățirii materialului genetic, pot obține fonduri de la Guvern pentru a acoperi jumătate din prețul animalului. Ministrul Agriculturii a atenționat fermierii să se grăbească deoarece dosarele trebuie depuse până pe data de 10 noiembrie.

    Daniel Constantin a anunțat, joi, la Timișoara că a fost adoptată o Hotărâre de Guvern prin care se alocă fonduri fermierilor care doresc să investească în dezvoltarea materialului genetic la taurine. În acest sens cei interesați ar putea primi de la Guvern jumătate din prețul junincii pe care o achiziționează.

    ”Pe partea de producție zootehnică lucrurile nu au evoluat și din acest punct de vedere am venit cu o Hotărâre de Guvern pentru zootehnie prin care investim în genetică. Dăm posibilitatea tuturor fermierilor, în anumite categorii pe care noi le considerăm importante pentru ei și pentru economie — aici mă refer la sectorul de taurine — să achiziționeze juninci cu 50% plată de la bugetul de stat, pentru a investi în viitor. Este vorba de 5.000 de lei, care reprezintă 50% din costul total”, a declarat Constantin.

    Ministrul a mai spus că data limită până la care se primesc dosare este de 10 noiembrie deoarece acești bani trebuie cheltuiți până la sfârșitul anului 2014.


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu

    Ultimele știri

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Urgent la APIA – ultima zi în care fermierii mai pot cere subvenția trimestrială Carne de miel nu doar de Paști. Strategia ing. Ionică Nechifor pentru a readuce oaia pe masa românilor