• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Numire la Ministerul Agriculturii pentru un nou secretar de stat

    Roxana Dobre -

    Violeta Mușat a fost numită secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale condus de ministrul Florin Barbu. Numirea a fost publicată în Monitorul Oficial, iar călărășeanca va prelua funcția de la Ion Găman, care s-a retras recent din poziția ocupată în cadrul MADR.

    În Monitorul Oficial a fost publicată o decizie privind numirea Violetei Mușat în funcția de secretar de stat. Călărășeanca nu este cunoscută mediului agricol național, ci doar pe plan local, unde a activat în ultimii ani la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, cu atribuții de consilier superior.

    În Monitorul Oficial nr.874 de ieri, joi – 28 septembrie, a fost publicată decizia nr. 394/2023 privind numirea Violetei Mușat în funcția de secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). În prezent echipa de conducere a MADR la nivel de secretar de stat are cinci poziții ocupate. Cea mai recentă numire, înainte de Violeta Mușat, a fost a fostului șef al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea.

    Citiți și: Adrian Pintea a fost numit secretar de stat în Ministerul Agriculturii

    Numire secretar de stat MADR, 28 septembrie

    ”Având în vedere Adresa Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 84.000 din 15.09.2023, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/7.207 din 15.09.2023 și la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 20/34.266/M.A. din 25.09.2023, în temeiul art. 29 și al art. 31 lit. d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie. Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, Violeta Mușat se numește în funcția de secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, se arată în decizia din Monitorul Oficial.

    Violeta Mușat a ocupat anterior funcţia de consilier superior la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Călăraşi Călăraşi. Conform ultimei sale declarații de avere, noul secretar de stat avea un venit lunar de la APIA de circa 6.000 de lei, în timp ce soțul ei, director adjunct în cadrul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Călărași, cu un salariu lunar de aproape 16.000 de lei.

    Citiți și: Noul șef APIA – mesaj despre subvențiile fermierilor!

    Cine conduce în prezent Ministerul Agriculturii 

    Conform informațiilor publice de pe site-ul MADR, în prezent la minister sunt 5 secretari de stat. Conducerea MADR este asigurată de ministrul Florin Barbu, alături de secretarii de stat Sorin Moise, Dragoș-Costin Telehuz, Aurel Simion, Adrian Pintea și Violeta Mușat.

    În echipa de conducere a MADR mai sunt și Cristian-Mihael Leonov Subsecretar de Stat, Spătărelu Mihail Puțintei Secretar General, Dumitru Jeacă Secretar General Adjunct și Adrian Savu Secretar General Adjunct.

    Reamintim că la începutul lunii septembrie, Secretarul de stat Ion Găman a renunțat la funcție, iar după luarea deciziei a transmis un mesaj către colectivul MADR cu care a colaborat.

    Despre acest subiect Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Demisie la nivel înalt în Ministerul Agriculturii!


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till