• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Utilajele din ferma unui cunoscut milionar din agricultură – scoase la licitație!

    agrointeligenta.ro -

    Utilajele din ferma unui cunoscut milionar din agricultură sunt scoase la licitație. Se întâmplă în localitatea Ciocârlia, județul Constanța, la sediul exploatației care aparținea nu demult Brise Group. Preţul de pornire a licitaţiei este de 342.800 de euro, plus TVA.

    Lichidatorul judiciar al Chemigrain, societate aflată în faliment, organizează, din 16 iunie, săptămânal licitaţii publice pentru vânzarea în bloc a mai multor bunurilor mobile din patrimoniul debitoarei. Acționar în firmă este și fostul milionar Bucur Marius Cătălin, omul de afaceri care controla Brise Group, fiind în trecut cel mai mare trader agricol românesc.

    Potrivit anunțului, licitaţiile se organizează săptămânal, în fiecare zi de vineri, începând cu data de 16 iunie, de la ora 14.00 la sediul lichidatorului judiciar din Strada Marcus Aurelius nr. 8, Constanţa, potrivit publicației Amprenta.

    Cele patru utilaje scoase la licitație pot fi vizualizate în galeria foto a acestui articol.

    Informaţii suplimentare se pot obține la telefon: 0241.559033, fax: 0241.508351, email: office@dascalescu-insolv.ro.

    Firma înființată în 2008 este în faliment

    Potrivit listăfirme.ro, site consultat în data de 10 iunie 2023, firma Chemigrain a fost înființată în 2008, dar în prezent este în faliment.

    Sediul societății a fost în comuna Ciocârlia de sus, iar acționarii au fost Pitu Dragos Dumitru (50%), Ion Bucur (1%) și Asset Business Solutions SA (49%).

    Administratorul firmei a fost Pitu Dragoș Dumitru iar beneficiari de pe urma societății Bucur Marius Cătălin și Pitu Dragos Dumitru.

    Obiectul de activitate l-a reprezentat „Comerțul cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat”.

    Asset Business Solutions SA îi are ca asociați pe Bucur Marius (99%) și Cătălin Bucur Ion (1%) domeniul de activitate este „Activități ale holdingurilor”. Administratorul firmei este Alexandru Grosu. SA-ul a fost înființat în 2015, iar în 2022 a raportat o cifră de afaceri de doar 100.000 de lei. Firma este în funcțiune.

    Societatea Asset Business Solutions SA apare ca asociat cu diferite cote părți și în cadrul societăților: Granex Logistic SRL Constanța – 46%, Proseed Farming SRL Arad – cotă de 50%, Rail Logistic Spedition SRL București – cotă de 50% și Xbrise SRL Constanța – cotă de 49%.

    În decembrie anul trecut un articol apărut în presa locală constănțeană vorbea despre alte bunuri scoase la licitație și aparținând afacerilor lui Bucur. Astfel, conform publicației Replicaonline.ro, în 2021, Granex SRL firmă în care era asociat și Marius Bucur a intrat în atenția ANAF, fiind implicată într-un dosar în care ar fi prejudiciat statul cu 3,3 milioane de lei. Ulterior, în decembrie 2022, lichidatorii judiciari ai societății SC Agro Trade Grains SRL (deținută în proporție de 99% de către Bucur Marius Cătălin, și 1% de Bucur Ion) au scos la vânzare mai multe terenuri și bunuri aflate în patrimoniul firmei. Vânzarea bunurilor era programată să se realizeze printr-o serie de patru ședințe, săptămânale, la sediul Administratorului Judiciar, prima licitație având loc pe 7 decembrie anul trecut.

    Cine este Marius Bucur

    Marius Bucur este un cunoscut om de afaceri care controla SC Brise Group SRL, fiind în trecut cel mai mare trader agricol românesc.

    În 2017 el a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani, pentru infracţiuni comise în 2003. În perioada august – octombrie 2003, deţinătorul Brise Group SRL s-ar fi sustras de la plata impozitelor, taxelor şi a contribuţiilor datorate statului prin neînregistrarea unor activităţi, pentru care legea prevede obligaţia înregistrării, în scopul obţinerii de venituri.

    În septembrie 2019, Brisegroup SRL și-a schimbat denumirea societăţii din Brisegroup SRL în Agro Trade Grains SRL.

    Brisegroup SRL a luat fiinţă în anul 2001, conform Registrului Comerţului, având sediul social pe bulevardul Mamaia din Constanţa şi un capital social de 20.000.000 lei. Asociaţii firmei sunt Marius Cătălin Bucur, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99%, şi Ion Bucur, cu o cotă de participare de 1%. Administratorul societăţii este Grosu Alexandru. Principala activitate a cunoscutului grup era comerţul cu ridicata al cerealelor, al seminţelor, al furajelor şi al tutunului neprelucrat.

    În prezent, Agro Trade Grains SRL este sub incidenta legii 85/2014 și este considerată inactivă.

    Marius Bucur era creditat de revista Capital, în 2019, cu o avere de 35 – 38 milioane de euro.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români