• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AGROSHOW 2023 – evenimentul care a reunit la Iepurești fermierii din România și Bulgaria

    Oana Timar -

    Ediția AGROSHOW 2023 dedicată culturilor de cereale păioase și rapiță a înregistrat o premieră a evenimentului organizat de Asociația Forța Fermierilor (AFF) împreună cu ferma Agromad Crops fondată de Vicepreședintele AFF, Ionuț Olteanu. O delegație de 30 de fermieri din Bulgaria s-au alăturat grupului de circa 200 de fermieri români care au intrat în dialog direct cu specialiștii din agribusiness-ul românesc, reprezentanți a 17 companii partenere Agroshow 2023.

    Dacă anul trecut, AGROSHOW a marcat la începutul verii Congresul Fermierilor, în acesta, la evenimentul din platforma de la Iepurești, Giurgiu, a avut loc în premieră o ședință de lucru a Asociației Forța Fermierilor și un grup de fermieri din Bulgaria, membri ai Asociației Euroregiunea Danubius Ruse-Giurgiu. Dialogul și interacțiunea directă dintre fermierii români și bulgari a fost posibilă cu sprijinul Consiliului Județean Giurgiu, reprezentat la întâlnire de vicepreședintele Cristian Anculescu. Gazda informală a întâlnirii a fost directorul Direcției Agricole Giurgiu, Petra Ochișor.

    O parte dintre reprezentanții fermierilor din Bulgaria, alături de oficialități române și de membri ai AFF

    AGROSHOW a reușit din nou să aducă în prim-plan noutățile companiilor partenere pentru fermieri. În turul platformei din ferma Agromad Crops, din județul Giurgiu, au fost prezentate rezultatele tehnologiilor și geneticii performante. De precizat că toate lucrările și schema de tratamente au fost stabilite de reprezentații companiilor partenere împreună cu Șef de lucrări dr. Răzvan Coțianu, coordonatorul proiectului AGROSHOW, și cu echipa Agromad Crops în coordonarea fermierului Ion Olteanu. Toate lucrările au fost realizate în câmp în coordonarea ing. Răzvan Pîrva, șeful fermei unde se află localizată platforma.

    Cele 17 companii partenere ale platformei au prezentat fermierilor atât tehnologiile recomandate, cât și noutățile cu care vin în întâmpinarea nevoilor fermierilor. De la noi soiuri și hibrizi, la noi produse de protecția plantelor și fertilizanți inovatori, până la soluții de irigat și management al fermei, toate au fost prezentate agricultorilor astăzi la Iepurești. Cum la platforma AGROSHOW și în fermele membre AFF, o atenție deosebită este acordată solului, un parteneriat foarte important este cel privind serviciile de cartare agrochimică și pedologică.

    Vă reamintim că AGROSHOW este un proiect realizat în premieră în România, o colaborare între o formă asociativă – Asociația Forța Fermierilor, și o fermă cunoscută – Agromad Crops, care acoperă tot timpul anului și toate culturile importante pentru agricultura românească – grâu, rapiță, floarea-soarelui și porumb. Anul trecut, platforma a inclus și o cultură de mazăre, iar în acest an s-au prezentat loturi de genetică nouă de triticale, orz, orzoaică și ovăz. Anual sunt organizate două evenimente la platformă – unul dedicat culturilor de toamnă și celălalt dedicat culturilor de primăvară.

    Anul acesta, companiile partenere ale AGROSHOW sunt, în ordine alfabetică: AGROMEC Vlad Țepeș, BASF, CARTAGRIS – Cartare Agrochimică, CIPROMA, CORTEVA AGRISCIENCE, DAYMSA, GARDEN CENTER, LIMAGRAIN, NATUREVO, NETAFIM, NUFARM, OGOR, RAGT, REINKE, RODBUN, SAATEN UNION.

    Agroshow 2023 – Cereale păioase și rapiță (toate prezentările)


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till