• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Saaten Union a prezentat hibrizii de floarea-soarelui care au rezolvat problema manei pentru fermierii din Teleorman și Giurgiu

    Violina Gorcinschi -

    Vedetele portofoliului companiei Saaten Union au fost prezentate astăzi, luni – 12 iunie, la platforma AGROSHOW 2023 de la Iepurești, județul Giurgiu. Ionuț Bărbulescu, Product Manager Porumb și Floarea-soarelui în cadrul producătorului de sămânță, le-a dezvăluit agricultorilor care sunt hibrizii care au rezolvat problema manei în fermele din zonă.

    Prezentarea Saaten Union s-a făcut la standurile de floarea-soarelui unde oficialii companiei au dorit să le prezinte fermierilor atât noutățile din portofoliu, dar și stadiul actual al culturilor înființate în această primăvară. Astfel, Ionuț Bărbulescu, roduct Manager Porumb și Floarea-soarelui în cadrul Saaten Union, a subliniat de la început importanța alegerii unei genetici adaptate condițiilor climatice din țara noastră, în special în contextul schimbărilor ce survin tot mai frecvent și mai violent.

    ”Pentru cultura de floarea-soarelui, cea mai frumoasă cultură pentru fermierii din sudul țării, avem genetică proprie pentru erbicidarea cu tiburon metil Alexa SU, Davero SU, Neta SU. Avem în spatele meu portofoliul de Clearfield: avem Clearfield simplu și Clearfield Plus. Vreau să amintesc hibrizii rezistenți la mană care au rezolvat problema manei pentru fermierii din Teleorman și Giurgiu, inclusiv pe zonele infestate cu mană: Victory CL, Marquesa CL – care a reușit o performanță extraordinară de 4 tone pe hectar într-o zonă unde s-au obținut 2 tone media, și un hibrid nou, rezistent la Orobanche, la Plasmopara hastedii (mana florii-soarelui), Valparaiso CLP. Este un hibrid care se va comercializa începând cu campania următoare”, a anunțat Ionuț Bărbulescu.

    ”Problema de ameliorare a solurilor și de protecție împotriva vânturilor este de actualitate, drept dovadă și acest vânt crunt (care a culcat o parte însemnată din cerealele păioase și rapița cultivată în partea de sud a țării – n.r.)”, a arătat specialistul.

    Trio de hibrizi noi la rapiță

    Pentru cultura de rapiță, Saaten Union le propune fermierilor un trio de hibrizi noi: Triathlon, Kasalla și Manhattan, în timp ce la orz recomandarea rămâne pentru extratimpuriul SU Ellen. ”Acesta face echipă bună cu SU Laurielle. Ambele soiuri au rezistență genetică la virusul piticirii orzului, ambele gene”, a precizat Ionuț Bărbulescu.

    Saaten Union oferă fermierilor numai genetică de grâu panificabil

    La cultura de grâu, Saaten Union le oferă fermierilor numai soiuri panificabile: ”Avem extratimpuriul Felix, avem semitimpuriul Tika Taka. De asemena, avem un soi de grâu extraordinar care se pretează inclusiv la intensiv, inclusiv în sudul țării, nou pe piață: SU Tarroca, la care spicele sunt foarte impresionante”, a vorbim reprezentantul Saaten Union despre vedetele acestui an la genetica de grâu.

    ”Pentru mai multe informații despre portofoliul de porumb și floarea soarelui, vă invit să participați la următoarea ediție la AGROSHOW, cea din toamnă, să vedeți atunci culturile când ajung la maturitate. Deocamdată, cultura de floarea-soarelui se observă este foarte bine dezvoltată. Nu avem probleme cu patogenii, nu avem probleme cu insectele și suntem nerăbdători să aflăm rezultatele la recoltat”, a încheiat Ionuț Bărbulescu.

    AGROSHOW este un proiect realizat în premieră în România, o colaborare între o formă asociativă – Asociația Forța Fermierilor, și o fermă cunoscută – Agromad Crops, care acoperă tot timpul anului și toate culturile importante pentru agricultura românească – grâu, rapiță, floarea-soarelui și porumb. Anul trecut, platforma a inclus și o cultură de mazăre, iar în acest an s-au prezentat loturi de genetică nouă de triticale, orz, orzoaică și ovăz. Anual sunt organizate două evenimente la platformă – unul dedicat culturilor de toamnă și celălalt dedicat culturilor de primăvară.

    Anul acesta, companiile partenere ale AGROSHOW sunt, în ordine alfabetică: AGROMEC Vlad Țepeș, BASF, CARTAGRIS – Cartare Agrochimică, CIPROMA, CORTEVA AGRISCIENCE, DAYMSA, GARDEN CENTER, LIMAGRAIN, NATUREVO, NETAFIM, NUFARM, OGOR, RAGT, REINKE, RODBUN, SAATEN UNION.


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till